Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Sony voert strijd tegen hackers op

Dreigt met bannen PSN-account.

Sony houdt er niet van dat sommige gebruikers van de PS3 het systeem hacken en de console vervolgens gebruiken om illegaal software te installeren of games te spelen. Er loopt momenteel een rechtszaak tegen enkele hackers die Sony's beveiliging wisten te omzeilen en het aldus mogelijk maakten gepirateerde software op de PS3 te gebruiken.

Het bedrijf stuurde vandaag een duidelijke boodschap de wereld in dat het dit niet zal tolereren. Indien een persoon gebruikmaakt van een dergelijke hack om de PS3-beveiliging buiten spel te zetten of gepirateerde games te spelen, is dit in strijd met de gebruikersovereenkomst. De straf waarmee Sony nu komt aanzetten is niet min. Wie betrapt wordt ziet niet alleen z'n garantie vervallen, maar kan ook dag-dag zeggen aan z'n PSN-account. Permanent.

Eénmaal je dus met zo'n console online gaat, ben je letterlijk gezien en wordt je de toegang tot het Playstation Network zonder pardon ontzegd. De enige oplossing is dan om een nieuwe console te kopen, deze niet te jailbreaken en een andere account op te zetten.

Read this next