Eerste gestolen 3DS duikt op in China

Man steelt het apparaat uit fabriek.

Het nieuwe jaar is nog maar nét begonnen en meteen hebben we al een klein schandaaltje ontdekt. Volgens het nintendo3dsblog.com heeft een Chinese man de 3DS, de aankomende handheld van Nintendo, gestolen van de fabriek waar de assemblage van het apparaat gaande is.

De identiteit van de persoon is momenteel nog niet geweten, maar de initiële melding die hij op het internet over zijn daad maakte is ondertussen met de noorderzon verdwenen. Niet heel verwonderlijk gezien het om een diefstal gaat, en Nintendo hier natuurlijk niet al te blij om is. De nodige stappen om alle sporen te wissen zijn met andere woorden al achter de rug.

Maar het internet zou het internet niet zijn mochten er geen sporen meer opduiken van de allereerste publiekelijke 3DS. Op het bekende forum NeoGAF heeft een oplettende gebruiker namelijk de door de Chinese man genomen foto's van de handheld online geplaatst, terwijl er ondertussen ook op YouTube een filmpje te vinden is waar de dief trots aan het pronken is met zijn nieuwe "aanwinst".

Dit verhaal zal ongetwijfeld nog een staartje krijgen.

Nintendo zal op 19 januari de gespecialiseerde pers uitnodigen in Amsterdam en New York om alle details - waaronder het prijspunt en de line-up aan spellen - rond de 3DS bekend te maken. Onze treintickets zijn alvast geboekt!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread