Nintendo zal de DS blijven ondersteunen

Zelfs wanneer de 3DS verkrijgbaar is.

We blijven het een spijtige zaak vinden dat we deze kerst niet meer met de 3DS aan de slag zullen kunnen gaan, maar een release in maart 2011 is ook niet bepaald slecht te noemen. Maar hoe moet het vanaf dan verder met de reguliere DS?

Volgens Satoru Iwata, de president bij Nintendo, moeten DS-bezitters zich niet direct zorgen gaan maken. "In maart zullen we de 3DS op de markt brengen, maar we vergeten daardoor de DS nog lang niet," suste de man ons. "We zullen topspellen blijven afleveren voor het systeem om de reeds gigantische install base van de handheld blij te houden".

Iwata gaf alvast wat voorbeelden om zijn stelling te staven. Zopas nog verscheen Professor Layton en de Verloren Toekomst voor de DS, een game die van redacteur Maarten de hoogste score mogelijk kreeg. Ook het aankomende Art Academy en Golden Sun: Dark Dawn zijn enkele voorbeelden van mogelijke toptitels die nog gewoon voor de DS zullen uitkomen. En wat dacht je van Pokémon Black & White? Of Okamiden? Ghost Trick: Phantom Detective dan?

Het ziet er dus naar uit dat Nintendo de DS pas zal laten vallen wanneer de install base van de 3DS groot genoeg geworden is. Maar zeg nu zelf: wie wil er nou géén 3DS in huis halen wanneer je de onderstaande beelden ziet?

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Philip Cremers

Philip Cremers

Editor in Chief @ Eurogamer Benelux

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread