Ex-Shenmue geluidsverantwoordelijke Osamu Murata heeft gezegd dat hij "zeker" is dat Yu Suzuki de reeks "wou" op de PS3 of Xbox 360.

Hij postte zijn tweets toen vorige week werd aangekondigd dat Shenmue terug komt in de vorm van een game voor de (enkel in Japan actieve) Mobage-Town dienst. De game zal gaan onder de naam 'Shenmue-Town'. Geen echte Shenmue game dus, maar een soort sociaal netwerk spelletje voor op de GSM. Murata beweert ook dat deze nieuwe game niet officieel erkend wordt door Sega, volgens Andriasang, het wordt blijkbaar gemaakt als gevolg van een samenwerking tussen Mobage-Town oprichter Yahoo en een ander bedrijf opgericht door Suzuki.

"Ik ben zeker dat hij (Suzuki) een Shenmue wou uitbrengen op de PS3 of Xbox," wist hij te zeggen. "Dit is zeker niet hoe Yu voelt over Shenmue. Het geluid van de fietsen, het geluid van glas, de gelaatsuitdrukkingen op de gezichten van kinderen, de manier waarop vlaggen stonden, de wandelbewegingen, de loopbewegingen, het navolgen van schoonheid in vrouwelijke personages. Hij werkte zo hard, zelfs als hij op instorten stond of ziek werd."

He voegde nog toe: "De Yahoo! Mobage Shenmue is geen Sega. Ik ben niet zeker wat er zal gebeuren op het tijdstip van de formele release. Als het er naar uitziet dat het goed verkoopt, zal Sega het waarschijnlijk officieel maken."

Als Shenmue III dan toch ooit zou gebeuren - en veel fans willen dat ook, aangezien Shenmue II met een open einde achterbleef - heeft Sega in het verleden al gezegd dat het een exclusieve deal voor een console zou willen geven in ruil voor sponsoring van de ontwikkeling.

ADVERTENTIE

Over de auteur