Ron Gilbert vervoegt Double Fine

Tim Schafer en z'n maatje herenigd!

Ron Gilbert en Tim Schafer zijn samen de gamegeschiedenis ingestapt toen ze de eerste twee humoristische Monkey Island adventuregames maakten voor LucasArts. Enkele maanden geleden nam Ron Gilbert afscheid van zijn toenmalige studio, Hothead Games. Wat hij daarna zou gaan doen was een raadsel, tot nu.

Overspoeld door een vleugje nostalgie kon hij het waarschijnlijk niet laten om z'n oude maatje Tim Schafer, hoofd van Double Fine Productions, eens op te zoeken, wat geresulteerd heeft in een kersverse samenwerking tussen de twee heren.

Double Fine kondigde een tijdje geleden aan een viertal kleinere games te ontwikkelen. Aangezien Costume Quest, de eerste daarvan, zo goed als af is, wordt het tijd voor het tweede spel. En zoals jullie wel al konden raden zal dat eentje van de hand van Ron Gilbert worden, terwijl Tim Schafer het schrijfwerk verzorgt.

Wij snakken alvast naar meer info rond dit fantastisch nieuws, aangezien de Monkey Island games misschien wel de beste adventure games zijn die we tot op heden gespeeld hebben. En het feit dat ze al een bescheiden 20 jaar oud zijn wilt wel wat zeggen...

ADVERTENTIE

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Odin van Schoote

Odin van Schoote

Benelux Editor

Odin is redacteur sinds januari 2010 en kan het best worden omschreven als een blonde God. Ook heeft hij iets met parallelle universa naar het schijnt.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Sony en Microsoft stellen voorlopig geen gamereleases uit

Maar de gezondheid van de medewerkers is het belangrijkste.

Gerucht: Dit zijn de nieuwe playlists voor Call of Duty: Warzone

Spelen we weldra in teams van twee of vier?

Call of Duty: Warzone verhoogt prijzen loadout drops

Prijsstijging levert eerlijkere sessies op.

Sony vertraagt downloadsnelheid door coronacrisis

Moeilijke tijden vragen harde maatregelen.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread