Eurogamer.nl

Jeremy Soule pleit voor The Elder Scrolls concert

Componist vraagt fans interesse te tonen via Facebook.

Fans kunnen pleiten voor een The Elder Scrolls concert in New York. Liefhebbers van de muziek kunnen via Jeremy Soule's Facebook pagina aantonen dat ze hier interesse voor voelen. Soule hoopt op deze manier Bethesda, de ontwikkelaar en uitgever van The Elder Scrolls spellen, te overtuigen dat zo'n concert goed bezocht zal worden.

Jeremy Soule componeerde muziek voor drie The Elder Scrolls games: The Elder Scrolls III: Morrowind (2002), The Elder Scrolls IV: Oblivion (2006) en het meest recente deel, The Elder Scrolls V: Skyrim (2011). Hij is verder bekend van Guild Wars, Neverwinter Nights en de Harry Potter games.

Soule kreeg muziekles als kind. Na de middelbare school schreef hij een jaar muziek om zijn portfolio te creëren. Zijn werk stuurde hij naar Square (tegenwoordig Square Enix) en LucasArts. Square name hem aan en Soule's eerste werk was Secret of Evermore. De soundtrack voor Total Annihilation werd zijn eerste bekroonde werk. Tegenwoordig heeft hij zijn eigen bedrijf. Artistry Entertainment.

Concerten waar muziek uit games ten hore worden gebracht, bestaan al langer. Componisten Nobuo Uematsu en Masashi Hamauzu touren over de hele wereld met dirigent Arnie Roth voor de Distant World: Music from Final Fantasy concerten. Kōji Kondō's muziek speelt men live onder de noemer The Legend of Zelda: Symphoy of the Goddesses.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.