Eurogamer.nl

Launch Diablo III niet zonder kleerscheuren

Barbarian wandelt in 12 uur door de hele game.

De launch van de langverwachte RPG Diablo III is niet zonder kleerscheuren vergaan. Naast overbelaste servers werden spelers geplaagd door diverse foutmeldingen waardoor zij niet meer op de servers in konden loggen.

Vooral de foutmeldingen 3006 en 37 komen veel voor. Na het oplopen van deze error is het voor spelers onmogelijk om op de Diablo III servers in te loggen. De foutmeldingen zouden te maken hebben met het wisselen van ingame gear.

De onvrede en frustratie werd op Metacritic hard bestraft door een user score van 3.5:

"Het is een geweldige game maar het valt niet te verexcuseren dat ik 6 uur na de launch al niet meer in kan loggen omdat de servers te druk zijn. Als ik 80 dollar voor een spel betaal dan verwacht ik dat ik op zijn minst verder kan komen dan het log in scherm", zei een verontruste gebruiker.

"De eerste twee uur kon ik niet inloggen. Toen dat wel lukte was het 30 minuten lang onmogelijk om een karakter aan te maken. Dus... hoe lang duurt het nog voordat we Torchlight 2 kunnen spelen?", merkte een andere gebruiker op.

Blizzard heeft aangegeven zijn uiterste best te doen om de mankementen te verhelpen.

Gelukkig ervaart niet iedereen problemen. Zo maakte de 32e level barbarian Yoshichan middels screenshots en zijn profiel bekend in niet minder dan 12 uur en 29 minuten de game uitgespeeld te hebben.

De middernachtlancering van Diablo III

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.