Zoals verwacht heeft Sony vandaag zijn "Next Generation Portable" aangekondigd, kortweg NGP. De handheld, de 'officieuze' PSP2, maar voorlopig dus nog NGP genaamd, heeft alvast heel wat mogelijkheden. Verscheidene geruchten worden bevestigd: de handheld heeft 2 thumbsticks, een OLED touchscreen van 5inch en 2 camera's (op de voor en achterkant). Bovendien zal het 3G, WiFi ťn GPS bevatten (en een elektronisch compas).

Sony claimt bovendien dat de graphics de kwaliteit van de PS3 benaderen. Er werden onder andere demo's getoond van Uncharted, Little Big Planet, Resistance, Broken en WipEout. De User Interface wordt "LiveArea" genoemd. Het bevat onder andere een facebook achtige livefeed die toont wat je frienden aan het doen zijn. Er zal ook een applicatie "Near" zijn, waarmeee je spelers die vlak bij je zijn kunt volgen.

De NGP (of dat ook de officiŽle naam wordt, valt nog af te wachten) komt eraan later dit jaar. De prijs is nog niet bekend, maar gezien alle snufjes mogen we wat verwachten.

UPDATE: Activision zou ook een nieuwe Call Of Duty aangekondigd hebben voor de NGP. Ontwikkelaars staan blijkbaar te springen om games te ontwikkelen voor Sony's nieuwste. Ook de volledige specs zijn bekend en zijn hieronder te vinden.

  • CPU: ARM Cortex-A9 core (4 core)
  • GPU: SGX543MP4+
  • Afmetingen: 182.0 x 18.6 x 83.5mm
  • Scherm: Touch screen 5 inches (16:9), 960 x 544, 16 million colors, OLED, Multi touch screen (capacitive type)
  • Camera's: Front camera, Rear camera
  • Geluid: Built-in stereo speakers, Built-in microphone
  • Sensors: Six-axis motion sensing system (three-axis gyroscope, three-axis accelerometer), Three-axis electronic compass
  • Locatie: GPS, Wi-Fi location service support
  • Keys/Switches: PS button, Power button, Directional buttons (Up/Down/Right/Left), Action buttons (Triangle, Circle, Cross, Square), Shoulder buttons (Right/Left), Right stick, Left stick, START button, SELECT button, Volume buttons
  • Draadloze communicatie: Mobile network connectivity (3G), IEEE 802.11b/g/n (n = 1x1)(Wi-Fi) (Infrastructure mode/Ad-hoc mode), Bluetooth 2.1+EDR (A2DP/AVRCP/HSP)

ADVERTENTIE

Over de auteur

Korneel Deschamp

Korneel Deschamp

Editor Eurogamer Benelux

Korneel is een redacteur van Eurogamer die zich vooral met PC games bezighoudt, al neemt hij ook wel eens een DS vast. Voor dansgames doet hij vlug een stap opzij, al mag je zijn tactisch brein altijd inzetten voor een RTS.

Meer artikels van Korneel Deschamp