Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Chrono Trigger componist Yasunori Mitsuda werkt aan Edge of Eternity

En wil 'epische' bijdrage leveren na crowdfunding.

Componist Yasunori Mitsuda componeert mogelijk de soundtrack van Edge of Eternity; een JRPG die met crowdfunding tot stand moet komen. Dit kondigt Midgar Studios aan.

Mitsuda is verantwoordelijk voor de muziek in talloze klassieke RPG's. Chrono Trigger, Xenogears, Chrono Cross, Xenosaga, Soul Sacrifice, Kid Icarus: Uprising en nog meer games, zijn door hem allen voorzien van een soundtrack.

"Ik ga deelnemen als componist, en ik kijk uit naar het maken van muziek voor zo'n episch perspectief, in een wereld waar ik echt van houd", zegt Mitsuda. "Ik weet zeker dat het een prachtig werk wordt, met samenwerkingen tussen Franse en Japanse ontwikkelaars."

Edge of Eternity is geïnspireerd door Japanse RPG's als Final Fantasy VII. De game speelt zich af in de ruimte, bijgestaan door een steampunk-esthetiek. Het internationale team achter de titel zorgt ervoor dat de game naar de pc, Mac, PlayStation 4 en Xbox One komt.

De Kickstartercampagne voor Edge of Eternity wordt op 15 februari gelanceerd. Daarbij wordt ook het financieringsdoel voor een soundtrack van Mitsuda aangekondigd. De game is tot zover een jaar in ontwikkeling.

Bekijk op YouTube

Read this next