Eurogamer.nl

Mogelijk achterpoortje in Ubisoft's UPlay

Sommige games lopen veiligheidsrisico.

Een mogelijk achterpoortje in Ubisofts DRM UPlay zou computers openleggen voor aanvallen vanaf andere systemen. Het zou specifiek gaan om de browserplugin die automatisch bij UPlay wordt geďnstalleerd. De plugin zou lek zijn waardoor je zonder al te veel moeite vanop afstand nare dingen kan binnenkrijgen.

Ubisoft communiceert niet echt over het lek, maar zou het volgens de laatste berichten toch al gepatcht hebben met de UPlay update 2.04. Wie toch liever op veilig speelt, kan hier. vinden hoe hij de plugin verwijdert. Het verwijderen van de plugin zou de geďnstalleerde games niet beďnvloeden.

Games die in de risicogroep zitten zijn onder andere de Assassin's Creed reeks, de nieuwste Tom Clancy games en R.U.S.E. Een volledige lijst vind je hier.

ADVERTENTIE

Reacties (2)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.