Eurogamer.nl

Epic Mickey 2 op 3DS wordt 2D platformer

Vervolg op Megadrive-klassieker Castle of Illusion.

De 3DS-versie van Epic Mickey 2 wordt een vervolg op cultklassieker Castle of Illusion, een 2D-platformer met Mickey in de hoofdrol die in 1990 op de Mega Drive verscheen. Dat schrijft officieel Nintendo-magazine Nintendo Power.

Epic Mickey 2: Power of Illusion zal de game gaan heten en de game wordt gemaakt door Dreamrift, de studio die ook al verantwoordelijk was voor het fijne Henry Hatsworth in the Puzzling Adventure. Om zijn 2D platformer roots eer aan te doen zal de game handgetekende sprites hebben met scrollende parallax achtergronden om die 16bit retro feel op te wekken. Elke level in de game is gebaseerd op een Disney tekenfilm.

De game zal veel gebruik maken van de stylus. Net zoals Epic Mickey op de consoles heeft Mickey een verfborstel waarmee hij dingen kan tekenen en die in het level kan alten verschijnen zoals afgronden, kanonnen en zwevende platformen. Hoe beter je tekent, hoe effectiever het item is dat tevoorschijn komt. Met de stylus kun je ook hindernissen in de game uitgommen.

Epic Mickey 2: Power of Illusion verschijnt in september op de 3DS.

ADVERTENTIE

Reacties

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.