Skip to main content

Epic Mickey 2 bevestigd op PC en Mac

Team van 800 man sterk werkt aan nieuwe muizengame.

We wisten jullie twee weken geleden al te melden dat er een vervolg gaat komen op de kleurrijke platform game Epic Mickey. Vandaag is bekend gemaakt dat de game niet alleen op Xbox 360, Wii en PS3 maar ook op de PC en de Mac zal verschijnen.

Warren Spector kon nog geen details geven over de PC of Mac versie maar wist ons wel te vertellen dat er op dit moment maar liefst 800 mensen werken aan de titel in een enorm 'virtueel team'.

"Het is behoorlijk krankzinnig", zei hij in een interview met Eurogamer. "Er is zoveel werk dat we moeten doen. Je kunt dat op een aantal verschillende manieren aanpakken. Je kunt een studio opzetten en 700 mensen op locatie inhuren maar dat vind ik geen goed idee. Wij zijn op zoek gegaan naar partners verspreid over de hele wereld".

"Dus op dit moment hebben we mensen in Leamington in de UK maar ook in Bulgarije, China, Canada, Californië en Utah. Zo hebben we een enorm virtueel team bij elkaar verzameld. Ik wil wel even duidelijk maken dat het hier niet gaat om het outsourcen van personeel. Het is niet zo dat we een aantal artiesten in Shanghai hebben die met tonnetjes en boompjes bezig zijn. Onze mensen in de UK ontwerpen de levels en wij dirigeren dat. We hebben elke dag contact en wij sturen alle creativiteit aan."

Epic Mickey 2 zal rond de feestdagen verschijnen.

De eerste Epic Mickey 2 beelden

Read this next