Skip to main content

Zo voltooi je Roderika's Quest in Elden Ring

Deze sympathieke NPC kan een waardevolle bondgenoot zijn.

eldden ring player and roderika in red hood on the right.
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Roderika is een jonge dame in Elden Ring dat een hele nuttige bondgenoot kan worden.

In de loop van haar quest leert ze de vaardigheid ‘Spirit Tuning’, waarmee ze je Spirit Ashes kan upgraden om ze sterker te maken.

Deze gids toont je hoe je Roderika's quest voltooit in Elden Ring.

Op deze pagina:

Hier vind je Roderika in Elden Ring

Je ontmoet Roderika voor het eerst op Stormhill in Limgrave. Op weg naar Stormveil Castle kom je langs een hut genaamd Stormhill Shack, en je vindt Roderika daarbinnen. Je zal ze nu leren kennen als de Heartbroken Maiden, dus wees niet verrast als je Roderika's naam niet ziet verschijnen wanneer je haar voor het eerst ontmoet.

elden ring player meeting roderika who is sitting on the ground in a red cape
De eerste ontmoeting vindt plaats op weg naar Stormveil Castle. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Neem even de tijd om de hut te verkennen, want je vindt er ook een Site of Grace ('Stormhill Shack').

Roderika zit gehurkt op de vloer binnen en praat in het begin nogal verward. Het gaat over spinnen en chrysalids in Stormveil Castle, maar belangrijker: als je met haar blijft praten, geeft ze je de Spirit Jellyfish Ashes en de Sitting Sideways Gesture.

Ze zal je vragen om naar Stormveil Castle te gaan en een bericht af te leveren aan die chrysalids. Je vind de chrysalids op een stapel lijken in een kamer naast de plek waar je de Grafted Scion miniboss bevecht. De dichtstbijzijnde Site of Grace is 'Rampart Tower'. Ga naar het zuiden vanaf deze grace aan de westkant van het kasteel. Loop langs de stadsmuren totdat je de kamer met de Grafted Scion hebt gevonden.

Ga door de meest zuidelijke deur om een binnenplaats te bereiken met een stapel lijken en 2 honden. Op de stapel lijken moet je de Chrysalids Memento oprapen, geef deze aan Roderika. Als je daarna het gebied herlaadt (door bijvoorbeeld te rusten bij een grace) zal Roderika weg zijn.

Geen zorgen als je het Memento per ongeluk gemist hebt. Als je Liurnia of the Lakes bereikt en daar uitrust bij een Site of Grace, verhuist Roderika automatisch naar de Roundtable Hold.

Tweede meeting met Roderika in Elden Ring

Je kan Roderika nu in de Roundtable Hold vinden. Ze staat in de hoofdkamer naast de openhaard. Als je terugkeert naar de Stormhill Shack, vind je daar een Golden Seed in haar plaats).

elden ring player talking to roderika in roundtable hold
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Praat met Roderika in de Roundtable Hold en luister naar wat ze te zeggen heeft. Ze wil graag Smithing Master Hewg ontmoeten, maar ze is erg verlegen, dus we zullen als tussenpersoon moeten optreden.

Praat met Hewg en vraag hem naar Roderika. Je gaat nu een beetje heen en weer tussen de twee personages moeten lopen. Uiteindelijk stemt Hewg ermee in om de verlegen dame onder zijn hoede te nemen. Vertel haar dit en laad het gebied of de game opnieuw.

Derde ontmoeting met Roderika in Elden Ring

Nadat je het gebied opnieuw hebt geladen, zal Roderika op de vloer schuin tegenover Hewg zitten en daar kamp hebben opgezet.

Vanaf nu weet ze hoe ze Spirit Tuning moet gebruiken en kan ze je ashes upgraden met Grave Glovewort (voor de reguliere Spirit Ashes) en Ghost Glovewort (voor de speciale Ashes).

elden ring roderika on floor opposite smithing master hewg
Bemiddel tussen Hewg en Roderika, en ze zal uiteindelijk jouw spirit ashes kunnen upgraden. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Op dit punt kun je ook de Crimson Hood verkrijgen die ze eerder droeg door terug te gaan naar Stormveil Castle. Je vindt deze op diezelfde stapel lijken in de binnenplaats, naast de kamer van de Grafted Scion.

Vierde ontmoeting met Roderika in Elden Ring

Nadat je de Erdtree in Leyndell, Royal Capital hebt gevonden, gaat Roderika terug naar haar plek naast de open haard in de Roundtable Hold.

Ze kan nog steeds Spirit Ashes upgraden als je het haar vraagt. Ze zal je vragen om Hewg te overtuigen om de Hold met haar te verlaten, maar hij zal weigeren.

Dat is het einde van Roderika's quest!

Read this next