Skip to main content

Zo versla je Mohg, The Omen in Elden Ring

Mohg heeft een paar trucjes achter de hand, maar ontdek hoe je hem verslaat met deze handige tips.

elden ring mohg the omen boss in front of blood rain
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Mohg, The Omen in Elden Ring is de baas in de Subterranean Shunning Grounds. Hij is een optionele baas, maar je moet hem verslaan om toegang te krijgen tot een van de alternatieve eindes van Elden Ring.

Voordat je hem onder ogen komt, raden we aan om eerst Mohg's Shackle te halen (op het lagere niveau van dit gebied, bij de kreeftvijanden). Je kunt ook de Dung Eater oproepen voor dit gevecht, als je hem uit zijn cel hebt bevrijd. Verwar deze baas niet met Mohg, Lord of Blood, die een veel sterkere demi-god versie van deze vijand is en die je als baas zult ontmoeten in het mausoleum van Mohgwyn Palace.

Wanneer je klaar bent om hem te confronteren, lees hier hoe je Mohg The Omen in Elden Ring kunt verslaan.

Hoe Mohg the Omen in Elden Ring te verslaan

  • Baas status: Great Enemy
  • Optioneel: Ja
  • Dichtsbijzijnde Site of Grace: Forsaken Depths
  • Multiplayer: Ja
  • Summon spirits: Ja
  • NPC helper: Dung Eater (Als je hem hebt bevrijd uit zijn cel als deel van de Dung Eater quest)
  • Beloning: 100,000 runes, Bloodflame Talons incantation
elden ring player facing mohg the omen behind a trail of fire
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Nu je dat allemaal weet, lees hier hoe je Mohg the Omen in Elden Ring kunt verslaan:

Mohg's Shackle werkt op dezelfde manier als Margit's en je kunt het gebruiken om Mohg twee keer kort aan de grond te binden wanneer je het tijdens het gevecht activeert. Je moet in zijn buurt staan om dit te doen, en je zult hem op de grond zien vallen door een gloeiend zegel. Gebruik deze gelegenheid om een paar zware klappen uit te delen.

elden ring player fighting mohg the omen with low health
Gebruik de Shackle om Mohg kort aan de grond te nagelen. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Mohg gebruikt een soort drietand als wapen. Als hij met de punt op je afstormt, ontwijk dan naar rechts en je hebt een geweldige kans om terug te slaan. Dit is misschien wel de beste kans om aan te vallen in dit gevecht, behalve natuurlijk wanneer je de Shackle gebruikt.

Als hij even stil staat en in een rood portaal boven hem reikt, zal het onmiddellijk bloederige vlammen regenen. Als je dicht bij hem staat, kun je een slag uitdelen. Maar slechts één, anders word je gevangen in de vlammen.

elden ring mohg the omen blood rain attack on player
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Hij kan deze vlammen ook in jouw richting gooien als een projectie en ze laten een brandend spoor op de grond achter. Je kan dit gemakkelijk ontwijken door op het juiste moment in zijn richting te rollen.

Let op zijn linkerhand: als hij deze zwaait en uitsteekt, laat hij rode krassen achter die exploderen. Het is het beste om dan uit zijn buurt te blijven.

elden ring mohg the omen trident swing attack
De meeste van Mohg's aanvallen zijn vrij gemakkelijk te ontwijken. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Dat is eigenlijk alles. Mohg heeft geen tweede fase en wordt niet agressiever tijdens het gevecht. Zijn reeks aanvallen blijft ook hetzelfde tot het einde van het gevecht. Ontwijk de drietand zo goed mogelijk en maak gebruik van de kansen die zich voordoen.

Als je hem verslaat, krijg je 100.000 runes en de Bloodflame Talons incantatie.

Na de strijd activeer je de Site of Grace 'Cathedral of the Forsaken' en open je de schatkist met de Talisman Erdtree's Favor +1. Als je tegen het altaar achter de kist rolt, gaat het naar beneden en onthul je een verborgen gebied: de Cathedral of the Forsaken.

Proficiat met het verslaan van Mohg, The Omen. Als je meer hulp nodig hebt tijdens je avontuur door the Lands Between, bezoek dan onze Elden Ring Walkthrough.

Read this next