Skip to main content

Zo bereik je Roundtable Hold in Elden Ring

Zo speel je de hub-locatie in Elden Ring vrij.

elden ring player talking to sir gideon
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

De Roundtable Hold in Elden Ring is een plek die gescheiden is van de open wereld van Elden Ring. Je ontgrendelt het vrij vroeg in het spel.

Vergelijkbaar met het Firelink Shrine in de Souls-games, dient deze locatie als ontmoetingspunt voor alle verschillende soorten wezens die je tijdens je avontuur zult tegenkomen.

Deze gids toont je hoe je de Roundtable Hold bereikt in Elden Ring.

Op deze pagina:

Zo bereik je Roundtable Hold in Elden Ring

Je kan de Roundtable Hold in Elden Ring op verschillende manieren bereiken:

 • Vecht voor de eerste keer met Margit, The Fell Omen, die de ingang van Stormveil Castle bereikt. Je moet het gevecht niet winnen (maar je mag natuurlijk wel), rust na het gevecht uit bij een Site of Grace en Melina zal bij je komen zitten en je uitnodigen naar de Roundtable Hold.
 • Activeer een Site of Grace buiten Limgrave, en Melina zal je ook uitnodigen. Dit kan bijvoorbeeld de 'Lake-Facing Cliffs'-grace zijn in Liurnia (los van of je Godrick hebt verslaan of niet), of je kan de Teleporter Trap in de Dragon-Burnt Ruins gebruiken, die je teleporteert naar de Sellia Crystal Tunnels in Caelid. Eenderwelke Site of Grace buiten Limgrave zou goed genoeg moeten zijn voor Melina.
elden ring entrance notification for the roundtable hold area
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Zodra je je uitnodiging hebt ontvangen, is de enige manier om de Hold te bereiken via de fast travel-optie linksonder op de wereldkaart.

Tip voor fast travel: Je hoeft je cursor niet elke keer naar de linkeronderhoek van de kaart te verplaatsen. Er is een snelkoppeling: op het kaartscherm druk je op driehoekje of Y om een lijst te openen met alle Site of Grace-locaties die je hebt ontdekt. Druk op vierkant of X in deze lijst en je reist direct naar de Roundtable Hold.

Je komt best regelmatig terug naar de Hold, om verschillende redenen:

 • Veel NPC's die je tegenkomt tijdens je reizen door The Lands Between zullen hier op verschillende momenten terugkeren. Praat met hen voor extra beloningen en verhaallijnen.
 • De smid en handelaren hier hebben vaak zeldzame voorwerpen.
 • Je leert veel over de lore (en het eigenlijke doel) van het spel van de Shardbearers, evenals informatie over elk gebied en de aard van de wereld. Sir Gideon heeft altijd hints over waar je vervolgens naartoe moet gaan.

Belangrijke NPC’s en Merchants in de Roundtable Hold in Elden Ring

Hier zijn de belangrijkste Merchants en NPC's die je in de Roundtable Hold in Elden Ring zult vinden en waarom ze een bezoek waard zijn.

Smithing Master Hewg

Hewg is waarschijnlijk de belangrijkste reden om de Roundtable Hold te bezoeken - en met goede reden: Smithing Master Hewg kan je wapens en schilden upgraden voorbij niveau +3, en hij kan Ashes of War dupliceren.

Hij wil runes voor zijn diensten, maar dat is te verwachten. Naast betaling moet je ook de benodigde Smithing Stones in je inventaris hebben om hem van het juiste materiaal te voorzien.

elden ring smithing master hewg roundtable hold merchant menu
Hewg doet smidwerk. | Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Hij is ook een belangrijk deel van Roderika's quest.

Twin Maiden Husks

De Twin Maidens zijn speciale handelaren wiens waren beetje bij beetje worden ontgrendeld. Breng hen Bell Bearings, en je zult steeds meer items van hen kunnen kopen. Elke Bell Bearing komt overeen met specifieke items.

Ze hebben verder geen rol in Elden Ring en je kunt niet met hen praten, alleen met hen communiceren via het menu.

elden ring player visiting the twin maiden husks at the roundtable hold
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Finger Reader Enia

Enia's kamer wordt geopend nadat je de eerste Shardbearer hebt gedood en je eerste Great Rune hebt verzameld (hoogstwaarschijnlijk van Godrick). Je moet haar regelmatig bezoeken en ondervragen, omdat ze nieuwe dingen te zeggen heeft wanneer je een nieuwe halfgod hebt verslagen.

Haar belangrijkste rol in de Roundtable Hold is het omzetten van Remembrances in speciale wapens en bepantsering. Als je bijvoorbeeld Starscourge Radahn's harnas wilt dragen, kun je het hier kopen na zijn dood.

elden ring player with Finger Reader Enia at roundtable hold
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Gideon Ofnir

Wil je meer te weten komen over de lore van de spelwereld en het eigenlijke doel in Elden Ring? Bezoek dan Sir Gideon en vraag hem naar de halfgoden of Shardbearers.

Hij kent hun achtergrond, weet waar ze zijn (ongeveer, tenminste), en geeft je reis door The Lands Between dus een beetje meer narratieve structuur. Zijn kennis helpt om de gebeurtenissen van het spel te categoriseren, en hij heeft regelmatig tips over waar je vervolgens naartoe moet gaan. Het kan geen kwaad om hem regelmatig te bezoeken.

elden ring player talking to sir gideon at the roundtable hold
Image credit: Eurogamer/FromSoftware

Andere NPC’s in de Roundtable Hold in Elden Ring

Naast deze belangrijke personages zijn er andere NPC's waarmee je hier kunt praten.

Opmerking: Er zijn enkele gesloten deuren in de Roundtable Hold, en deze zullen in de loop van het spel opengaan, vooral als je de quests van de NPC's volgt. Zie het volgende overzicht:

 • Brother Corhyn: staat in de hoofdzaal en verkoopt incantaties totdat hij vertrekt als onderdeel van de Brother Corhyn questline.
 • D, Hunter of the Dead: Nadat je hem bij het Dead Water Village hebt gevonden, komt hij ook naar de Hold. Om zijn verhaal verder te voltooien, volg je de D, Hunter of the Dead questline.
 • Diallos: Deze edelman is hier maar kort, maar hij zal je vragen om zijn dienaar Lanya te zoeken. Om zijn verhaal verder te voltooien, volg je de Diallos questline.
 • Dung Eater: Deze rode NPC lijkt misschien een Invader, maar hij is niet hier om te vechten. Hij verschijnt in de Hold nadat je het Altus Plateau hebt bereikt. Zijn kamer gaat automatisch open, en de Dung Eater questline is verbonden met een van de eindes van het spel.
 • Ensha: Deze zwijgzame man geeft je het 'What do you want?' gebaar en heeft een onaangename verrassing in petto als je zijn quest volgt.
 • Fia: De dame in de kamer naast Hewg kan je omhelzen en je de Baldachin's Blessing geven, die je poise verhoogt. Je kunt ook de Fia's quest volgen om haar verhaal verder te brengen.
 • Nepheli Loux: Nadat je haar in Stormveil Castle hebt ontmoet, verschijnt deze krijger in de Hold als onderdeel van de Nepheli Loux quest.
 • Roderika: Zij komt in de Hold nadat je voor het eerst hebt gerust bij een Site of Grace buiten Limgrave. Na het voltooien van de Roderika questline, kan zij je Spirit Ashes upgraden via haar spirit tuning-vaardigheid (mits je de benodigde Glovewort-items en runes hebt).
 • Rogier: Je ontmoet deze tovenaar in een kleine kapel in Stormveil Castle. Hij komt naar de Hold nadat Godrick is verslagen als onderdeel van de Rogier quest.
 • De Stonesword Key Deuren

  In de gang onder Hewg is er een imp-standbeeld waar je een Stonesword Key kunt invoegen. Zodra het is ontgrendeld, vind je daar een kist met Crepus's Black-Key Crossbow samen met een bijbehorende pijl.

  Er is een ander imp-standbeeld in dezelfde kamer, en als je er nog een Stonesword Key op gebruikt, vind je een voorraadkamer met een schatkist als beloning. Het bevat het Assassin's Prayerbook, waarmee clerics nieuwe incantations kunnen krijgen.

  elden ring roundtable hold imp statue
  Image credit: Eurogamer/FromSoftware

  Zo versla je Mad Tongue Alberich in Elden Ring

  Hoewel de Roundtable Hold normaal een plek is waar je niet kunt vechten, heeft de Hold ook een mini-baas: Raging Alberich.

  Als je met hem wil vechten, spring dan over het balkon waar Rogier zit, en hij zal je invaden. Mad Tongue Alberich vecht zoals een speler zou vechten, dat betekent dat hij zichzelf ook kan genezen.

  Zijn projectielen veroorzaken frost damage, zijn zeis veroorzaakt blood loss, hij is zeker geen tegenstanders voor eerste bezoekers aan de Roundtable Hold. Kom later terug met een hoger niveau, en misschien met een wapen dat poison damage kan toebrengen, want dit is zijn grote zwakte.

  elden ring player fighting Mad Tongue Alberich at the roundtable hold
  Image credit: Eurogamer/FromSoftware

  Alberich is een van de vele NPC Invaders in Elden Ring die je spel op verschillende momenten kunnen binnenvallen en met je beginnen vechten.

  Als je hem zijn buiging eerst laat uitvoeren, ontgrendel je het 'Reverential Bow' gebaar. Als je Alberich wilt ontlopen (en het gebied wilt verlaten), heb je niet veel opties. De Memory of Grace werkt niet hier beneden, noch fast travel, en er is geen weg terug naar het veilige deel van de Hold tijdens het gevecht. Je moet winnen (of gedood worden); er is geen andere manier om aan Alberich te ontsnappen.

  Je beloning voor het verslaan van Alberich is 1562 runes, Furlcalling Finger Remedy, en Taunter's Tongue (voor gebruik in multiplayer).

  Na Alberich's nederlaag krijg je toegang tot een gezellig ingerichte kamer met resten op het bed. Je vindt hier ook het wapen Cipher Pata, dat Holy damage aanricht.

  Dat is alles wat je moet weten over de Roundtable Hold!

Read this next