Skip to main content

Xbox Game Pass prijsstijging aangekondigd

En day one releases niet langer voor de goedkoopste abonnementsformules.

Image credit: Activision / Microsoft

Microsoft kondigt enkele belangrijke wijzigingen aan voor de verschillende Game Pass-abonnementen. Zo kun je nieuwe games van Microsoft in de toekomst niet langer bij release spelen met het goedkoopste abonnement. Daarnaast komen er voor alle abonnementsvormen ook prijsstijgingen.

Het huidige Xbox Game Pass for Console wordt vanaf september vervangen door Xbox Game Pass Standard. Die nieuwe, goedkoopste abonnementsformule kost 15 euro per maand en geeft je toegang tot Xbox Live Gold en een hele reeks oudere games voor Xbox. Nieuwe first party releases van Microsoft kun je echter niet langer meteen bij de release spelen.

Met Xbox Game Pass Ultimate kun je die day one releases wel spelen. Dit is ook het enige abonnement dat Xbox Cloud Gaming ondersteunt. De maandelijkse prijs stijgt evenwel van 15 naar 18 euro. Ook met PC Game Pass kun je in de toekomst nog steeds day one releases spelen, maar ook hier stijgt de prijs van 10 naar 12 euro per maand.

Bekijk op YouTube

Ten slotte is er nog Xbox Game Pass Core, met een select aanbod aan games. Dit abonnement kost in de toekomst 10 euro per maand of 70 euro per jaar. Alle prijsstijgingen gaan in vanaf 12 september.

De wijziging is vooral belangrijk met de Call of Duty: Black Ops 6 release in het vooruitzicht. Met het goedkoopste Xbox Game Pass Standard-abonnement ga je die game dus niet kunnen spelen.

Read this next