Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Overwatch krijgt 120fps update op Xbox Series X/S

Voorlopig geen goed nieuws voor de PS5-versie.

Blizzard Entertainment heeft een nieuwe patch uitgebracht voor de Xbox Series X/S-versie van Overwatch. Die laat je de game spelen met verschillende grafische instellingen, waaronder de mogelijkheid om de game aan 120 frames per seconde te spelen.

De game heeft op de Xbox Series X/S nu drie grafische presets. In de Framerate-modus speel je de game aan 120fps ten koste van de resolutie. Op de Xbox Series X speel je de game dan nog in een 1440p-resolutie, op de Xbox Series X is dat 1080p.

De Resolution-modus doet het tegenovergestelde en biedt je de best mogelijke resolutie. Op de Xbox Series X is dat 4K, op de Xbox Series S 1440p. Ten slotte is er de Balanced-modus. Die bevordert de beeldkwaliteit zonder dat je noodzakelijk in de hoogste resolutie speelt.

Cover image for YouTube videoOverwatch D.Va Animated Short “Shooting Star” - New D.Va Skin Tease?

Voorlopig is de update enkel beschikbaar op de Xbox Series X/S. Voor PlayStation 5-eigenaars is er voorlopig geen nieuws. Het is overigens niet de eerste keer dat enkel de console van Microsoft een game met een hogere framerate speelt. Ook voor Call of Duty: Warzone is dat bijvoorbeeld het geval.

Sowieso is het nog even wachten op een opvolger voor de populaire hero shooter. De Overwatch 2 releases staat immers niet voor dit jaar gepland.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Overwatch

PS4, Xbox One, PC, Nintendo Switch

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties