Wolfenstein 2: The New Colossus

Wolfenstein 2: The New Colossus smelt moeiteloos drama, hilariteit en keiharde actie samen in een meeslepend avontuur om nooit te vergeten.

Belangrijke events

FeatureDe beste PS4 games - Top 27 PlayStation 4 (Pro) games

De beste PlayStation 4 games die niet in je collectie mogen ontbreken!

Gamers met een PlayStation 4 (Pro) mogen niet klagen, want het aanbod aan goede games is behoorlijk groot. Dat is mede te danken aan de sterke exclusives die je alleen op de PS4 kunt spelen, maar ook andere noemenswaardige AAA-games weten doorgaans hun weg naar Sony's console te vinden. Van intense shooters tot razendsnelle racers, en van epische RPG's tot verslavende platformers: een overzicht met de beste PlayStation 4 games vind je hier.

Met 2018 voor de deur mag je bijna alweer het laatste blaadje van je scheurkalender trekken, maar niet zonder eerst met een opgewekt gevoel naar de afgelopen twaalf maanden terug te kijken. Dit jaar kent namelijk enkele ijzersterke games die de redacteurs van Eurogamer Benelux met alle liefde nog een keer in het zonnetje zetten. In dit artikel graaft onze Johnny dieper in de maatschappelijke context van Wolfenstein 2: The New Colossus.

"Achtung!" "Schutzstaffel!" "Mein Leben!" De meest iconische klanken van Wolfenstein zijn die van gealarmeerde Nazi-soldaten en wapengekletter. Dat, en die vreselijk aanstekelijke title theme, waarvan ik recentelijk pas leerde dat die gebaseerd is op het 'Horst-Wessel-Lied'. Nu nog afleren om die te pas en te onpas te fluiten als ik aan Wolfenstein denk. Maar da's een heel ander verhaal.

Week-eindbazen #45

Wat spelen we dit weekend?

Met al die topgames die de afgelopen weken zijn uitgekomen, is timemanagement momenteel cruciaal. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Wolfenstein 2: The New Colossus patch opent de Vault

Uitgever Bethesda laat weten dat de Wolfenstein 2: The New Colossus patch de Vault opent. Vanuit Eva's Hammer of het menu zijn er tien nieuwe gevechtscenario's te spelen.

Verder is er een leaderboard die de scores bijhoudt zodat je kunt proberen de beste tijd neer te zetten. De gevechtscenario's zijn enkel beschikbaar nadat je het tweede hoofstuk in de game hebt bereikt.

Iedereen die de game vooraf heeft besteld, beschikt nu over toegang tot de exclusieve The Freedom Chronicles: Episode Zero DLC. Xbox One X-eigenaren kunnen nu gebruik maken van een dynamische of 4K-resolutie. In de pc-versie zijn een aantal bugs opgelost.

Lees meer...

Wolfenstein 2: The New Colossus review - Kolossaal goed

In Wolfenstein 2: The New Colossus wordt de absurde premisse van The New Order verder omarmd en doet MachineGames er een flinke schep bovenop. In 2014 zette de ontwikkelaar de klassieke shooter-serie geheel onverwacht weer op de kaart. Met de nodige expertise werd een perfecte balans gevonden tussen buitensporig geweld en een diepgaand, emotioneel verhaal inclusief een zeer zelfbewuste knipoog naar de status van de serie. In dit vervolg bouwt ontwikkelaar MachineGames die eigenzinnige combinatie verder uit.

In de onconventionele setting wordt namelijk al direct de toon gezet. De game speelt zich in een alternatieve geschiedenis af waarin de nazi's met hightech robots de wereld overheersen. Voordat B.J. Blazkowicz wederom uit een coma ontwaakt, zie je een stuk uit zijn jeugd waarin zijn racistische vader hem mishandelt. Eenmaal wakker, breekt hij nazischedels open met de wielen van zijn rolstoel. Wolfenstein 2: The New Colossus wisselt regelmatig tussen drama en hilariteit, en gooit daarbij moderne conventies uit het raam.

Het verhaal neemt je mee door de Verenigde Staten waar je een opstand tegen de nazibezetters probeert te organiseren. Onderweg ontmoet je goed uitgewerkte, kleurrijke personages die een sterke persoonlijkheid hebben. Met een cast van ruim honderd acteurs en drie uur aan cinematics ziet MachineGames het groots. De ontwikkelaar maakt die ambitie volledig waar dankzij het uitstekende acteerwerk en goed geschreven dialogen. Iedereen komt echt tot leven, ongeacht de absurde situaties waarin ze terechtkomen. Daarnaast keert Frau Irene Engel in een ijzersterke rol terug als Blazkowicz' aartsvijand. Ze zet een uiterst memorabele tegenstander neer die iedereen het leven zuur maakt.

Lees meer...

Wolfenstein 2: The New Colossus - Release, gameplay en alles wat we weten

Na meerdere hints en het voortijdig lekken van informatie is Wolfenstein 2: The New Colossus dan eindelijk officieel onthuld. Daarbij valt vooral het cijfer twee in de titel op. Uitgever Bethesda lijkt te willen voortborduren op het succes van Wolfenstein: The New Order en ziet dit dan ook als een nieuwe serie in de langlopende shooterreeks. Het is aan ontwikkelaar MachineGames om die wens waar te maken. Een direct vervolg betekent normaliter meer, groter en beter. De studio heeft echter andere ambities dan alleen maar meer van hetzelfde aanbieden. Wat dat precies inhoudt, zetten we voor je op een rijtje.

Wolfenstein 2 releasedatum

De Wolfenstein 2: The New Colossus release valt op 27 oktober. De shooter komt voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One uit.

Lees meer...

In Wolfenstein 2: The New Colossus hebben de nazi's de Verenigde Staten overgenomen. Het is aan B.J. Blazkowicz en zijn bonte gezelschap om bezet Amerika in opstand te laten komen. De game combineert opnieuw intense actie met een meeslepend verhaal, maar ook op vlak van gameplay zijn er heel wat vernieuwingen doorgevoerd. Wat dat precies inhoudt, lees je allemaal in ons overzicht van vijf dingen die je over Wolfenstein 2: The New Colossus moet weten.

7 opvallende gamereleases oktober

Met onder meer Wolfenstein 2, Super Mario Odyssey, Assassin's Creed Origins.

De herfstblaadjes dwarrelen langzaam van de bomen, dus hoog tijd om je met een stapel games thuis op te sluiten. De gamereleases van september brachten onder meer Destiny 2 en FIFA 18. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

In Wolfenstein 2: The New Colossus hebben de Nazi's het schitterende idee om al hun vijanden in één grote gevangenis te dumpen. Maar waarom iets nieuws bouwen als je gewoon de stad van New Orleans met een grote muur kunt omringen? Opgeruimd staat netjes. Totdat de onvermoeibare B.J. Blazkowicz komt opdagen, natuurlijk.