Star Wars: Battlefront 2 (DICE)

Star Wars Battlefront 2 is een audiovisueel spektakel dat dankzij een omslachtig progressiesysteem echter al snel zijn glans verliest.

Belangrijke events

Star Wars Battlefront 2 patch voegt speelbare Ewoks toe

Ontwikkelaar DICE heeft de Night on Endor update voor Star Wars Battlefront 2 onthuld. De patch wordt op 18 april uitgebracht voor alle versies van de game.

Night on Endor introduceert onder andere de Ewok Hunt-modus. In deze modus neemt een team Ewoks het op tegen een groep Stormtroopers. Als de Ewoks een Stormtrooper weten te verslaan, dan spawnt er een extra Ewok. Beide teams moeten zien te overleven.

De update voegt ook weer Crystals toe als tegoed in Star Wars Battlefront. Daarnaast worden er ook nieuwe outfits en alternatieve skins geďntroduceerd. Deze kun je vrijspelen door Crystals in te leveren, Credits te verdienen of door echt geld te betalen.

Lees meer...

Star Wars Battlefront 2 patch voegt Bespin map toe

Star Wars Battlefront 2 patch voegt Bespin map toe

En de eerder aangekondigde veranderingen.

Ontwikkelaar DICE brengt een grote update voor Star Wars Battlefront 2 uit die onder andere het progressiesysteem aanpast. De update voegt ook een nieuwe map aan de game toe.

Zo krijgt iedereen nu de beschikking over de Bespin map. Deze omgeving was eerder ook al beschikbaar in de eerste Star Wars Battlefront-game van DICE. De map is geschikt voor de modi Blast, Heroes vs Villains, Arcade en Jetpack Cargo.

Eerder raakte al bekend dat Loot Crates middels de update alleen nog meer cosmetische voorwerpen bevatten. Je kunt deze crates ook niet meer met echt geld aanschaffen. Daarnaast ontgrendelt de patch alle Heroes en voertuigen in de game.

Lees meer...

Star Wars Battlefront 2 patch 1.2 introduceert tijdelijke modus

Patch 1.2 voor Star Wars Battlefront 2 introduceert de tijdelijke Jetpack Cargo modus en enkele aanpassingen voor de Heroes en Villains. Dat maakt Electronic Arts bekend.

In Jetpack Cargo proberen twee teams een payload naar een locatie in het gebied van de tegenstander te loodsen. Je hebt onder andere de beschikking over jetpacks om dit doel te verwezenlijken.

EA community manager Mat Everett meldt dat het team hard aan de patch werkt en dat Jetpack Cargo en de aanpassingen aan de Villains en Heroes momenteel intern worden getest. De patch heeft nog geen releasedatum.

Lees meer...

Star Wars Battlefront 2 trailer laat The Last Jedi content zien

Electronic Arts laat in een Star Wars Battlefront 2 trailer de aankomende The Last Jedi-film content voor de game zien. De update is vanaf 13 december gratis voor iedereen beschikbaar.

Zowel Finn als Captain Phasma zijn nieuwe speelbare personages. Er is een nieuwe map op de planeet Crait, die in de Galactic Assault-modus te spelen is. De Starfighter Assault-modus heeft D'Qar als nieuwe map gekregen.

Verder wordt de singleplayer campaign met een nieuwe missie uitgebreid, waardoor het aansluit op The Last Jedi. In de trailer is een veel oudere Iden Versio te zien. De missie zelf heet Resurrection.

Lees meer...

Star Wars Battlefront 2 review - Waar voor je geld?

Star Wars Battlefront 2 review - Waar voor je geld?

“Help me, loot crate. You're my only hope.”

Star Wars Battlefront 2 was de uitverkorene. De game zou komaf maken met alle kritiek die de voorganger te verduren kreeg en de balans in de Force herstellen. Een volwaardige singleplayer campaign, ruimtegevechten, diepgang en vooral geen dure season pass. De gesloten alfa smaakte naar meer en de Gamescom-preview maakte ook indruk. De open bčta onthulde echter de duistere zijde van de game. Namelijk een progressiesysteem gekoppeld aan microtransacties met als doel je te verleiden om meer geld uit te geven. Hoewel er na aanhoudende kritiek water bij de wijn gedaan is, heeft het de game nog steeds in een dermate stevige wurggreep dat zelfs Darth Vader onder de indruk is.

De singleplayer campaign heeft daar geen last van en draait om Iden Versio, een vrouwelijke officier van het keizerrijk. Ze is de leider van Inferno Squad, een speciale eenheid die belangrijke missies uitvoert. Het verhaal speelt zich in de dertigjarige periode tussen Return of the Jedi en The Force Awakens af. Dankzij de originele invalshoek is het conflict eindelijk eens van de andere kant te bekijken. Gelijk vanaf het begin zet de game een authentieke Star Wars-ervaring neer. De omgeving is met een ongekend oog voor detail ontworpen en alles ademt die typische Star Wars-sfeer uit. Tel daar het iconische geluid bij op en je waant je al snel de hoofdrolspeler in een nieuwe Star Wars-film.

Vooral de adembenemende cutscenes in Star Wars Battlefront 2 versterken die ervaring. Haarscherpe textures tonen de poriën in de huid, knappe animaties brengen subtiele emoties over en uitstekende voice acting laat de personages op een overtuigende manier tot leven komen. Al dat potentieel gaat echter in de eerste missie al verloren doordat het plot wordt weggeven en het geheel in clichés vervalt. Versio is een interessant personage met een uniek perspectief, maar haar kant wordt zwaar onderbelicht doordat je regelmatig ook met andere Star Wars-personages moet spelen. Daarnaast komt het verhaal na vijf uur abrupt ten einde, waardoor je zonder enige voldoening naar de aftiteling zit te kijken en troost moet vinden in de belofte van gratis toevoegingen.

Lees meer...

Loot boxes - Het drama onder de loep

Eurogamer Benelux vergadert.

De afgelopen week is Star Wars Battlefront 2 erg vaak in het nieuws geweest, voornamelijk vanwege de ophef rondom de loot boxes die in de game zitten. Marcel, Johnny, Yvo en Sander nemen de discussie eens flink onder de loep.

Week-eindbazen #46

Wat spelen we dit weekend?

De najaarspiek van gamereleases loopt een beetje op zijn einde, maar er zijn nog meer dan genoeg om te spelen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

5 opvallende gamereleases november

Met onder meer Call of Duty: WW2, Star Wars Battlefront 2 en Need For Speed Payback.

Nog twee maanden en dan zitten we alweer in 2018. De gamereleases van oktober brachten onder meer Super Mario Odyssey, Assassin's Creed: Origins en Wolfenstein 2. Benieuwd welke games de komende maand voor je in petto heeft? De meest opvallende releases lees je hieronder.

Star Wars Battlefront 2 open beta verlengd

Star Wars Battlefront 2 open beta verlengd

Speel nog maar even door.

Uitgever Electronic Arts laat op Twitter weten dat de Star Wars Battlefront 2 open bčta tot en met woensdag 11 oktober is verlengd. Er is nog geen eindtijd bekendgemaakt. Aanvankelijk liep de open bčta tot vanavond.

De verlenging geldt voor alle platformen. De open bčta bevat de Galactic Assault-modus, de Starfighter Assault-modus en de Strike-modus. Daarnaast is er scenario uit de Arcade-modus beschikbaar waarin je kunt oefenen tegen de computer.

Onze Star Wars Battlefront 2 preview lees je op site. Bekijk ook ons overzicht met alle Star Wars Battlefront 2 informatie.

Lees meer...

Star Wars: Battlefront 2 beta downloadgrootte onthuld

Star Wars: Battlefront 2 beta downloadgrootte onthuld

Lang niet zo groot als verwacht.

De Star Wars: Battlefront 2 bčta is inmiddels live voor iedereen die de game vooraf heeft besteld. Daardoor is nu ook downloadgrootte onthuld. Eerder gaf Electronic Arts aan dat het de grootste bčta is die het bedrijf ooit heeft georganiseerd.

De pc-versie is 22.8 GB groot, de PlayStation 4-versie 15.3 GB en de Xbox One-versie 13.2 GB. Er is voor alle platformen geen preload beschikbaar. Onlangs zijn de Star Wars Battlefront 2 bčtatijden bekendgemaakt.

Onze Star Wars Battlefront 2 preview lees je op site. Bekijk ook ons overzicht met alle Star Wars Battlefront 2 informatie.

Lees meer...

Star Wars Battlefront 2 lanceert op 17 november op de pc, PlayStation 4 en Xbox one. Op de site lees je nog eens ons overzicht met Star Wars Battlefront 2 info. De systeemeisen van de pc-versie van Star Wars Battlefront 2 zijn inmiddels ook bekend.

Star Wars Battlefront 2 is vanaf 17 november verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Op de site lees je Johnny zijn Star Wars Battlefront 2 preview. Lees hier ook een overzicht met Star Wars Battlefront 2 info.

Een lange tijd geleden, in ons eigen sterrenstelsel, spiegelden de klassieke Battlefront-games van Pandemic Studios zich overduidelijk aan de Battlefield-games van DICE. Met de reboot van de serie in 2015 kreeg DICE echter zelf de kans om zijn Jedi-meesterschap te bewijzen. Battlefront mag dan wel een megasucces aan de kassa zijn geweest, het eindresultaat liet de meeste spelers ontgoocheld achter. De game is een grafisch hoogstandje, maar mist diepgang. Vooral het magere totaalpakket, waarin een singleplayercampaign en ruimtegevechten ontbreken, kreeg veel kritiek te verduren. Vier dure DLC-uitbreidingen pasten daar gedeeltelijk een mouw aan, maar dat was uiteindelijk mosterd na de maaltijd.

Electronic Arts zendt vanavond om 18:30 uur een livestream uit vanaf de Gamescom-beurs in de Duitse stad Keulen. Tijdens het evenement geeft de ontwikkelaar onder andere meer FIFA 18 info, meer Need for Speed Payback info en Star Wars Battlefront 2 info.

Star Wars Battlefront 2 - Release, gameplay en alles wat we weten

In de wintermaanden kom je niet om Star Wars heen. Zo is niet alleen Star Wars: The Last Jedi op het witte doek te zien, maar komt ook Star Wars Battlefront 2 uit. Volgens Electronic Arts wordt dit tweede deel van de reboot grootser, spectaculairder en emotioneler dan het eerste deel dat in 2015 uitkwam. In Mathijs zijn Star Wars Battlefront review lees je wat hij van het eerste deel vindt. In de tussentijd lees je hieronder alles wat we over de prequel weten.

Releasedatum

De Star Wars Battlefront 2 release is 17 november 2017. De game is vanaf dan voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One verkrijgbaar.

Lees meer...

Nieuwe details Star Wars Battlefront 2 singleplayer campaign onthuld

Electronic Arts onthult in een nieuwe Star Wars Battlefront 2 trailer meer over het verhaal van de singleplayer campaign.

Hoewel het verhaal de kant van de dark side belicht, speel je niet als slechterik. Hoofdpersonage Iden Versio gelooft namelijk in de keizer. Ze is in het Galactische Keizerrijk opgegroeid en ziet juist de rebellen als het kwaad.

Haar speciale eenheid Inferno Squadron bestaat onder andere uit Gideon Hask. Wederom een personage die erg toegeweid is en als wees is opgegroeid onder de bescherming van het rijk.

Lees meer...

Inhoud Star Wars Battlefront 2 beta bekend

Inhoud Star Wars Battlefront 2 beta bekend

(Sterren)stof tot nadenken.

Electronic Arts maakt bekend dat de open bčta van Star Wars Battlefront 2 van 6 tot en met 9 oktober plaatsvindt. Wie de game van tevoren bestelt, krijgt op 4 oktober toegang tot de servers.

In de bčta speel je de Galactic Assault-modus op Naboo. Je kunt in de modus gebruik maken van facties en voertuigen uit de Star Wars prequels. Je krijgt toegang tot vier van de klassen in de game: Heavy Troopers, Assault Troopers, Specialists en Officers.

Tijdens de bčta is het eveneens mogelijk om de Starfighter Assault-modus uit te proberen. Veel details hierover zijn nog niet bekend, enkel dat het 'een gevecht met meerdere fasen ten tijde van de originele trilogie' betreft.

Lees meer...

Star Wars Battlefront 2 Battle Points uitgelegd

Een nieuwe manier van spelen.

De nieuwe Star Wars Battlefront 2 Battle Points feature is door uitgever Electronic Arts verder toegelicht. Gisteren kwamen Battle Points al kort aan bod toen de eerste Star Wars Battlefront 2 multiplayer details bekend werden gemaakt.

Battlefront 2 krijgt gratis maps

Ook gratis wapens, heroes en voertuigen gepland.

Electronic Arts onthult dat post-launch DLC voor Star Wars Battlefront 2 gratis is voor alle spelers. Zo krijg je onder andere nieuwe Heroes, maps, wapens en voertuigen.

Eerste Star Wars Battlefront 2 multiplayer details bekend

Uitgever Electronic Arts maakt de eerste Star Wars Battlefront 2 multiplayer details bekend.

Ontwikkelaar DICE heeft de game aangepast op basis van de feedback van spelers. Zo zijn er verschillende klassen aan de game toegevoegd en hebben alle personages unieke vaardigheden.

De aanpassingen hebben invloed op hoe je je team ondersteunt en op de gunplay. Daarnaast zijn alle wapens in de game opnieuw ontworpen.

Lees meer...

Bekijk: Eerste Battlefront 2 multiplayer gameplay

Tijdens de EA Play persconferentie zijn de eerste gameplaybeelden van Star Wars: Battlefront 2 getoond.

De missie Assault on Theed is getoond, waarin het Seperatistenleger tegen het Kloonleger vecht. Ook krijgen we te zien hoe heroes als Darth Maul, Rey en Boba Fett invloed hebben op het gevecht, alsook dogfights boven de straten van Theed.

Alle E3 2017 info lees je hier.

Lees meer...

Star Wars Battlefront 2 krijgt multiplayer beta

Star Wars Battlefront 2 krijgt multiplayer beta

Plus meer details over de pre-order bonussen.

Uitgever Electronic Arts maakt bekend dat Star Wars Battlefront 2 in de herfst een multiplayer bčta krijgt. Iedereen die de game vooraf bestelt, krijgt eerder toegang.

Daarnaast krijg je ook een Epic Lightsaber Mastery Star Card voor Yoda zolang de voorraad strekt. Verder heb je toegang tot The Last Jedi outfits voor Kylo Ren en Rey plus direct de beschikking over zes Star Cards.

Voor Kylo Ren is dat Power Reach en Solid Freeze. Bij Rey krijg je Far Sight en Deep Mind. Verder heb je Enhanced Auxiliary Power en First Order Ship Upgrade bij de Starfighters. Je beschikt ook over nieuwe Millennium Falcon met verbeterde geluiden en een ander uiterlijk.

Lees meer...

Star Wars Battlefront 2 release bekend

Ook eerste details over de singleplayer campaign onthuld.

Star Wars Battlefront 2 komt op 17 november uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Daarnaast onthult Electronic Arts ook de eerste details over de singleplayer campaign van de game.

Gelekte Star Wars Battlefront 2 trailer toont nieuwe personages

Er is een trailer voor Star Wars Battlefront 2 gelekt. In het filmpje zijn personages uit alle Star Wars-films te zien.

Zo zie je onder andere Darth Maul, Yoda, Kylo Ren en Rey. Verder lijkt het filmpje te hinten naar een singleplayer campaign waarin een Keizerlijke officier centraal staat. Ook worden er meerdere ruimtegevechten getoond.

Ontwikkelaar DICE en uitgever Electronic Arts hebben eerder al aangegeven dat Star Wars Battlefront 2 dit jaar lanceert. DICE heeft ook al gemeld dat Star Wars Battlefront 2 een singleplayer campaign heeft. De game is in ontwikkeling voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...