The Settlers: History Collection

The Settlers History Collection is een ietwat gemakzuchtige verzamelbundel van alle games in de serie.

Hoge Kerst Sale-kortingen in Ubisoft Store

Assasin's Creed Odyssey voor de helft van de prijs.

Ubisoft houdt in zijn online Ubisoft Store momenteel een Kerst Sale-waarin kortingen kunnen oplopen tot 85 procent. De aanbiedingen gelden nog tot 27 december, 11:00 uur lokale tijd. Onder andere Assassin's Creed Odyssey is voor de helft van de prijs te koop.

The Settlers History Collection review - Oude wijn in oude zakken

Heeft een bundel bestaande uit alle Settlers-delen de tand des tijds doorstaan? Of kun je beter de hand op de knip houden? Je leest het in Yvo zijn The Settlers History Collection review.

The Settlers gaat al bijna 25 jaar mee, maar het laatste deel dateert inmiddels alweer uit 2010. In het najaar van 2019 blaast Ubisoft met een nieuw deel weer leven in de serie. Tot die tijd kun je alvast met de History Collection aan de slag die uit alle zeven games plus uitbreidingen bestaat. Het eindresultaat is een ietwat gemakzuchtige compilatie die enkel voor de fervente verzamelaars het prijskaartje waard is.

Ontwikkelaar Blue Byte heeft namelijk niet al te veel tijd gestoken in het audiovisueel stroomlijnen van de games. Dat komt pijnlijk naar voren wanneer je het eerste deel in de serie opstart. Het menu en de gebruikersinterface zijn anno 2018 hopeloos gedateerd. Het is een hele uitdaging om met geknepen ogen letters en iconen uit pixels te ontcijferen. De laksheid om op zijn minst in de oudste delen een gebruiksvriendelijke UI voor de pc van nu te maken, is dan ook teleurstellend.

Lees meer...