Rainbow Six: Siege

Siege biedt een indrukwekkende laag tactiek, maar zonder een goed team is het een frustrerende ervaring met weinig content.

Belangrijke events

Ghost Recon Wildlands update voegt Rainbow Six Siege missie toe

Ubisoft heeft een nieuwe update uitgebracht voor Ghost Recon Wildlands. Die voegt onder andere Operation Archangel toe, een nieuwe missie die gebaseerd is op Rainbow Six Siege. Daarnaast biedt de update ook toegang tot een nieuwe modus, nieuwe maps en nieuwe classes.

In Operation Archangel ga je samen met enkele operators uit Rainbox Six Siege op zoek naar Caveira, een Braziliaanse agent die vermist is. Ook voegt de update twee nieuwe classes toe die gebaseerd zijn op Doc en Smoke uit Rainbox Six Siege. Er zijn bovendien twee nieuwe maps genaamd Checkpoint en industrial Factory.

Ten slotte voegt de update ook Ghost Mode toe aan de game. Die modus introduceert permadeath en limiteert je wapenarsenaal tot een pistool en één ander wapen. De modus is zowel solo als in co-op speelbaar.

Lees meer...

Bekijk: Rainbow Six Siege: Operation Chimera - Outbreak gameplay

Operation Chimera is de eerste DLC van het derde seizoen van Rainbow Six Siege. De uitbreiding introduceert onder andere de tijdelijke Outbreak-modus, waarin je het als team tegen een horde zombies moet opnemen.

De nieuwe content is vanaf 20 februari uit te proberen op de testservers van Rainbow Six Siege. Outbreak wordt op 6 maart officieel aan de game toegevoegd. De modus blijft speelbaar tot 3 april. Outbreak is speelbaar op de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Lees meer...

Operation Blood Orchid is een uitbreiding voor Rainbow Six Siege. De DLC lanceert op 29 augustus voor iedereen met een Rainbow Six Siege Season Pass. Operation Blood Orchid is vanaf 5 september beschikbaar voor iedereen. Een aankomende Rainbow Six Siege patch verkort laadtijden.

Rainbow Six Siege patch maakt laadtijden korter

Rainbow Six Siege patch maakt laadtijden korter

Game heeft ook nog dagelijk 2,3 miljoen spelers.

Ubisoft laat weten dat de Year 2 Season 3 patch voor Rainbow Six Siege onder andere de laadtijden van de game korter maakt. De patch heeft nog geen releasedatum.

De studio heeft tevens de downloadgrootte van de nieuwe patch voor Rainbow Six Siege onthuld. Op de pc is de patch 42 GB groot als je Ultra HD gebruikt. De reguliere versie van de patch is 26 GB op de pc.

Op de PlayStation 4 en de Xbox One is de patch 15 GB. Volgens Ubisoft is de patch zo groot omdat deze de basis vormt voor alle toekomstige updates voor Rainbow Six Siege. De patch wijzigt ook een groot aantal textures waardoor de game minder ruimte in beslag neemt.

Lees meer...

Tom Clancy's Rainbow Six Siege krijgt zijn vierde gratis update, Operation Red Crow genaamd. Deze komt op 17 november uit voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. Deze bevat twee nieuwe Operators, een nieuwe map en nieuwe gameplay-toevoegingen.

Rainbow Six Siege review

Rainbow Six Siege review

Georganiseerde chaos.

Geen genetisch gemodificeerde supersoldaten, hypergeavanceerde laserwapens of verwoestende dronestrikes. En ook geen clashes met buitenaardse rassen op een post-apocalyptische aarde of exotische planeet. Nee, Rainbow Six Siege draait om noeste kerels en harde tantes in een Clancy-eske wereld waarin terreur keihard de kop ingedrukt moet worden. In een markt overspoeld met futuristische shooters is een tactische shooter in een hedendaagse setting dan ook zeer welkom.

Ubisoft heeft zich daarvoor volledig op de multiplayer gestort. In een best-of-five nemen twee teams van vijf het om de beurt tegen elkaar op. Terwijl de terroristen zich in een kamer met meestal een bom of gijzelaar opsluiten, verkennen contraterroristen met rijdende minidrones het gebouw. Het rijden met de autootjes is origineel bedacht, maar voelt toch meer als een bewuste vertraging om het verdedigende team wat extra tijd te geven. Het is uiteindelijk allemaal onderdeel van de voorbereidingsfase, de welbekende stilte voor de storm. Als die namelijk losbarst, gaat het ook echt los in Rainbow Six Siege. Weliswaar kort, maar wel krachtig.

De dynamiek van de game is namelijk het claustrofobische gevoel dat je bij de strot grijpt. Het verdedigende team zet bij aanvang van de ronde een paar verrassingen klaar voor het aanvallende team. Bevangen door de spanning is het daarna afwachten tot de onvermijdelijke confrontatie. Doffe klappen gevolgd door steeds luider wordende voetstappen verraden de heroïsche inval van de tegenstanders. Via het dak, de gebarricadeerde deur of het dichtgetimmerde raam; de antiterreureenheid kan uiteindelijk langs overal binnenstormen. Je bent als verdedigende team daardoor nergens echt veilig, en dat weet je maar al te goed.

Lees meer...

FeatureGamereleases december 2015

Met Xenoblade Chronicles X, Rainbow Six Siege, Just Cause 3 en nog veel meer.

Nieuwe maand, nieuwe games. Alleen heb je met al dat gamen natuurlijk geen tijd om op te zoeken wat er allemaal uitkomt. Of je bent liever lui dan moe, dat mag ook! Gelukkig geeft Eurogamer Benelux je elke laatste vrijdag van de maand een overzicht van de meest opvallende aankomende titels. Dit is slechts een greep uit het volledige aanbod, dus check ook zeker de volledige lijst van releasedata.

Ubisoft geeft uitleg over post-launch plannen voor Rainbow Six: Siege

Ubisoft geeft uitleg over post-launch plannen voor Rainbow Six: Siege

Gratis maps en modi. Operators en skins te koop of te verdienen.

Ubisoft geeft uitleg over de post-launch plannen voor het eerste jaar na de lancering van Rainbow Six: Siege.

Gedurende het eerste jaar krijgt Rainbow Six: Siege vier nieuwe maps, acht nieuwe operators, nieuwe modi, events, cosmetische items en meer.

Maps en modi zijn gratis voor iedereen. Operators en wapens kosten Renown. Dit zijn credits die je verdient door te spelen. Renown is ook met echt geld te kopen. Je kunt echter alleen unieke wapens en skins met echt geld aanschaffen.

Lees meer...

Ubisoft verlengt Rainbow Six: Siege bèta

Nog het hele weekend te spelen.

De bèta van de tactische shooter Rainbow Six: Siege is nog te spelen tot en met 4 oktober aanstaande, zo maakt Ubisoft bekend. Eerder zou deze vandaag al aflopen. Inschrijven kan wel alleen vandaag nog.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 38

Met FIFA 16, Star Wars Battlefront, PlayStation VR en veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 34

Met Need For Speed, FIFA 16, PlayStation 4 en nog veel meer.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!

Ubisoft presenteert Rainbow Six Siege-trailer

Ubisoft presenteert Rainbow Six Siege-trailer

Gratis Rainbow Six Vegas 1 en 2 bij aankoop.

Ubisoft presenteert een nieuwe Rainbow Six Siege-gameplaytrailer tijdens de E3-persconferentie van Microsoft.

Daarbij meldt de uitgever dat je de Xbox 360-versie van Rainbow Six Vegas 1 en 2 gratis krijgt bij aanschaf van de Xbox One-versie van Rainbow Six Siege. Dit wordt mede mogelijk gemaakt door backwards-compatibiliteit die de Xbox One later dit jaar krijgt.

De releasedatum van Rainbow Six Siege staat gepland op 13 oktober. Bekijk hieronder de gameplaytrailer.

Lees meer...

FeatureE3 2015: De games van Ubisoft

Met Assassin's Creed Syndicate, Tom Clancy's The Division, Rainbow Six: Siege en nog veel meer.

Ubisoft is een oudgediende op de jaarlijks terugkerende E3-beurs. Al jaren organiseert de Franse ontwikkelaar een eigen persconferentie tijdens het evenement en dit jaar is dan ook geen uitzondering. Mocht je Ubisofts E3-presentatie willen zien, dan moet je echter wel laat opblijven. De Ubisoft E3 2015-persconferentie start namelijk op dinsdag 16 juni om 00:00 uur Nederlandse tijd.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 20

Met o.a. Assassin's Creed Syndicate, Wolfenstein: The Old Blood en E3 2015.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Eurogamer Benelux weekoverzicht: week 16

Met onder andere Grand Theft Auto V, Project CARS en Guitar Hero Live.

Drukke week achter de rug en daardoor geen tijd gehad om de laatste nieuwtjes te lezen? Geen zorgen, want Eurogamer Benelux geeft je elke zondag een overzicht met de hoogtepunten van de afgelopen week.

Rainbow Six is een naam die bij verschillende generaties gamers een belletje doet rinkelen. Tactiek en strategie hebben in de reeks altijd centraal gestaan. De game heeft zich doorheen de jaren ook al enkele keren heruitgevonden. In 1998 begint elke missie nog met het uittekenen van een missieplan, in 2006 treedt in de Las Vegas games co-op naar de voorgrond en in 2015 ligt met Rainbow Six: Siege de nadruk op snelle multiplayer.

Gameplaybeelden gesloten alfa Rainbow Six: Siege opgedoken

Er zijn meer dan tien minuten aan gameplaybeelden van Rainbow Six: Siege opgedoken. De beelden zijn afkomstig uit de onlangs aangekondigde gesloten alfa.

In de video is de nieuwe map Plane te zien, een gijzelingsscenario dat zich afspeelt op een Brits vliegveld. Het grootste gedeelte van het filmpje speelt zich af in een vliegtuig met meerdere verdiepingen.

Opvallend zijn onder andere de gadgets die je in Rainbow Six: Siege tot je beschikking hebt. Zo is het onder andere mogelijk om verplaatsbare barricades op te zetten of om gangen af te sluiten met uitklapbare houten muren. Deze barricades zijn neer te halen met speciale sloophamers.

Lees meer...

Ubisoft onthult Rainbow Six: Siege

Nadruk ligt op multiplayer.

Ubisoft CEO Yves Guillemot kondigt tijdens de persconferentie Rainbow Six: Siege aan voor pc, PlayStation 4 en Xbox One. De game wordt ontwikkeld door Ubisoft Montreal.