Pokémon Go Walkthroughs

Pokémon Go - Ditto vangen: Zo vind je deze shapeshifter

Waarom het niet zo gemakkelijk is om Ditto in een Pokéball te proppen.

Ditto is altijd al een buitengewone Pokémon geweest, met eigenzinnige vaardigheden. Daar gaat Pokémon Go niets aan veranderen. Aangezien Ditto voor lange tijd enorm zeldzaam was, begonnen spelers te twijfelen of hij wel in de game zat.

Pokémon Go: Regionale Pokémon Gen 3 tot Gen 1 - waar zijn de exclusieve Pokémon

Alles over Plusle, Minun, Sengoose, Seviper, Relicanth, Heracross, Corsola, Tauros, Kangashkan, Mr. Mime en Farfetch'd.

Met de toevoeging van de derde generatie zijn nu meer dan 300 van de kleine monsters in Pokémon Go beschikbaar. De meeste zijn relatief gemakkelijk te vinden en te vangen, maar er zijn een paar zeldzame uitzonderingen die veel meer werk vergen. Deze omvatten bijvoorbeeld de Legendary Pokémon, die alleen uit eieren kunnen worden uitgebroed, of de regionaal exclusieve Pokémon. Een overzicht van deze laatste vind je op deze pagina.

Pokémon Go: Pokémon vinden, vangen, en uitbroeden - Zo maak je je Pokédex compleet

Zeldzame en legendary Pokémon, en het uitbroeden van eieren, alles wat je moet weten over Pokémon vinden.

Naast het vechten is het vinden en vangen van Pokémon het belangrijkste in een Pokémon game. Pokémon Go is daarop geen uitzondering en met de Augmented Reality kun je de beesten nu voor het eerst in je eigen achtertuin vangen. Er zijn meer dan 200 Pokémon in Pokémon Go en je wilt ze vast allemaal. Helaas is dat niet altijd even makkelijk.

Pokémon Go - Pokécoins met de gym verdienen, en wat je in de shop kunt kopen

Zo kom je aan Pokécoins zonder echt geld uit te geven, en ook wat je ermee kunt kopen

Ook de wereld van Pokémon Go is niets zonder een beetje geld. Of je nu upgrades voor je account vrij wilt spelen of juist wat items voor je Pocket Monsters wilt kopen, je zult Pokécoins nodig hebben. Pokécoins zijn echter net als echt geld: Je hebt altijd te weinig en het is niet gemakkelijk om het zomaar te krijgen. In de game zijn er twee manieren om aan Pokécoins te komen: Je kunt het verdienen in Gyms of met echte euro's kopen.

Pokemon Go - Gym battles: zo win je, leer alles over Motivation

Beďnvloed de motivation van de tegenstander-Pokémon om het gevecht te winnen!

De herziene gyms zijn waarschijnlijk de grootste verandering die doorgevoerd is in Pokémon Go update 0.67.7 (Android) en 1.37.1 (iOS). Het basisprincipe en doel van de gyms is niet veranderd, maar alles er rond wel. Het Prestige-systeem is verwijderd en nu vervangen door een systeem waarbij Pokémon motivation hebben om de gym te verdedigen. Op de pagina Pokémon Go - Gyms innemen, aanvallen en bezetten, een nieuwe gym starten hebben we al beschreven hoe alles veranderd is. Maar dat is niet het enige dat je moet weten. Op deze pagina beschrijven we hoe de nieuwe Pokémon Go gym battles verlopen en hoe je kunt winnen als aanvaller. Als je meer wil weten over gyms, dan heb je hieronder nog een hoop handige links met nuttige informatie.

Pokémon Go - Gyms innemen, aanvallen en bezetten, een nieuwe gym starten

Hoe je neutrale gyms verovert en vervolgens in jouw team houdt.

Na een update van Pokémon Go zijn de gyms helemaal vernieuwd. Zoals verwacht zijn er een hoop veranderingen. Het basisprincipe is nog steeds hetzelfde maar veel elementen zijn gebruiksvriendelijker gemaakt. Het Prestige-systeem is verdwenen en vervangen door motivation van de verdedigende Pokémon.

Pokémon Go: Gym gids - Tips en tricks voor deze spelmodus

Alles over Gyms, Pokécoins, het nieuwe motivatiesysteem en natuurlijk ook hoe je wint!

In de zomer van 2017 hebben de Pokémon Go Gyms flinke aanpassingen gekregen, ten behoeve van de Raids die toendertijd net toegevoegd waren. De aanpassingen waren controversieel, zoals het verwijderen van het Prestige-systeem en het toevoegen van Motivation.

Pokémon GO map - Pokémon, raid, gym locaties voor Nederland en België

Dankzij deze maps moet je niet lang meer zoeken naar Pokémon, raids en gyms in Pokémon Go

Als Pokémon Go trainer ga je veel kilometers moeten stappen door betonnen oerwouden en wijde heides om aan alle activiteiten te kunnen meedoen. Het maakt niet uit of je gewoon wat items gaat halen bij een Pokéstop, nieuwe Pokémon wil vangen, een gym wil veroveren of een raid boss wil verslaan: alle activiteiten in Pokémon Go eisen van je dat je het huis verlaat.

Pokémon Go - Raid groepen joinen en privé-sessie starten

Zo speel je samen met je vrienden in een privé-groep.

Raids zijn het hoogtepunt van de laatste Pokémon Go update en werd uitgebracht in juni 2017. Kort uitgelegd is een raid een gevecht waarin je met 20 trainers in een gym vecht tegen een uitzonderlijk sterke boss Pokémon. Versla je de boss Pokémon, dan krijg je een dikke beloning en een kans om de Pokémon te vangen. De raids zijn verdeeld in verschillende moeilijkheidsgraden en aan de hand van de kleur van de zogenaamde raid eggs die te zien is boven de gyms, kan je de moeilijkheidsgraad afleiden.

Pokémon Go - Legendary Pokémon en EX raids: zo vang je Mewtwo en co.

Alles wat je over de Legendary Pokémon moet weten.

De wereld van Pokémon Go staat bol van geruchten, waar ontwikkelaar Niantic zeker aan bijgedragen heeft. Een bepaald onderwerp was lang een totaal mysterie: legendarische Pokémon. Hoe kun je die nou vangen, welke zijn er beschikbaar en wat is de beste manier om ze te vangen? Maandenlang stond het het internet vol van geruchten en theorieën. Deze tijd is gelukkig inmiddels voorbij en er is eindelijk wat meer informatie. Alles wat je moet weten lees je in deze gids.

Pokémon Go Raids: alles over Raid Pass, level en beloningen

Wat je zeker en vast over de raids moet weten.

De ontwikkeling van een game houdt tegenwoordig niet meer op na release. Weken, maanden en soms wel jaren na dato komen er nog updates en patches uit. Dit is vooral normaal bij online games zoals Pokémon Go. En dat is des te beter: Toen Niantic de mobiele superhit in 2016 uit had gebracht miste de game een aantal belangrijke elementen die vandaag de dag niet meer weg te denken zijn. Een van die belangrijke toevoegingen zijn de Raids.

Pokémon Go: Raid gids - tips en tricks voor raids

Van Raid pass, eggs en bosses tot counters, vangkansen en beloningen

Sinds de eerste verjaardag van Pokémon Go in de zomer van 2017 zijn Pokémon Go raids een belangrijk onderdeel van de game. De modus is snel populair geworden bij de fans en is nu niet meer uit de game weg te denken. Niet vreemd natuurlijk, aangezien de raids de meest uitdagende battles bieden met de beste beloningen en de meest zeldzame Pokémon. Veel onderdelen van de game zijn enkel toegankelijk via raids. Hieronder vallen bijvoorbeeld de legendary Pokémon.

Pokémon Go tips en tricks - de grote gids

Alles wat je over Pokémon Go weten moet

Pokémon Go heeft zich aan een razendsnel tempo ontwikkeld van een insider tip naar één van de grootste fenomenen die we in de voorbije jaren gezien hebben. De franchise heeft altijd zijn vele loyale fans gehad, maar sinds de sprong naar augmented reality is dit alles naar een geheel nieuw niveau getild. Plots zit je niet meer in je eentje thuis voor het scherm, maar moet je naar buiten gaan en de monstertjes vangen op straat, in het park, in de weide, in bossen en op nog veel meer plekken waar ze verborgen zitten.

Pokemon Go types: een overzicht van alle zwaktes en sterktes

Een overzicht van welke Pokémon types zwak of sterk zijn tegen andere Pokémon types in Pokémon Go

Er zitten zoveel Pokémon in Pokémon Go en allemaal hebben ze hun sterktes en zwaktes. Elk type is kwetsbaar tegen een ander type en extra effective tegen bepaalde types. Dit systeem werkt volledig via het steen-papier-schaar principe.

Pokémon Go raid bosses (Gen 3): Lijst met counters, CP, IV en vangkans

Welke raid bosses zijn er, wat zijn hun sterke en zwakke punten, welke Pokémon zet je het best in en veel meer.

Nadat vorig jaar alle bosses werden vervangen en vervolgens de gen 3 Pokémon Absol en Mawile in het rooster werden opgenomen, blijft er niet veel meer over in de Pokémon Go boss lijst waar we bekend mee zijn. Maar gelukkig zijn er een aantal zaken die nog steeds herkenbaar zijn. Magikarp is teruggekeerd naar de line-up als de zwakste level 1 boss en krijgt steun van Wailmer. Daarbovenop zijn er ook twee legendary level 5 bosses toegevoegd, namelijk Groudon en Kyogre maar zij zijn maar enkele weken beschikbaar.

Je wilt Pokémon in Pokémon Go vangen, maar ook lui in je zetel blijven liggen. Probeer dan eens je GPS locatie te hacken. Op deze pagina leggen we stap voor stap uit hoe je je GPS-signaal spooft, maar waarschuwen we ook voor de gevaren van deze hack.

Pokémon Go - Buddy lijst, Buddy wisselen (1km, 3km, 5km)

Alles over het Buddy-systeem in Pokémon Go.

Pokémon Go heeft zowel voor Android- als voor iOS-apparaten een belangrijke update gekregen die een nieuwe feature aan de game toevoegt: het Buddy-systeem. Eindelijk begeleidt je favoriete Pokémon je vanaf nu, waar je ook heen gaat. Helemaal zoals Ash en Pikachu dus! Leuke extra bonus: je Pokémon beloont je voor die extra paar kilometer met Candy. Hier lees je hoeveel je krijgt bij elke Pokémon en waar je op moet letten bij je nieuwe Buddy.

Hoewel je in Pokémon prima kunt vinden terwijl je lekker ontspannen over straat slentert, is kun je met Pokémon Go Sightings en Nearby trackers in de game zelf meer specifiek zoeken. Perfect wanneer je je Pokédex wilt opvullen, een Pokémon zoekt van een bepaald type of als je Candy aan het verzamelen bent om je monsters te levelen en te evolueren.

Pokémon GO Dragon Scale - Kingdra evolutie

Zo vind je deze kostbare drakenschub.

De Pokémon Go Gen 2 update is eindelijk gearriveerd. Er zijn niet alleen nieuwe Pokémon zoals Kingdra, maar ook nieuwe Pokémon Go Special Items zoals de Dragon Scale.

Pokémon GO Up-Grade - Porygon2 evolutie

Zo vind je deze kostbare data.

De Pokémon Go Gen 2 update is eindelijk gearriveerd. Er zijn niet alleen nieuwe Pokémon zoals Porygon2, maar ook nieuwe Pokémon Go Special Items zoals de Up-Grade.

Pokémon GO - Special Items en (Gen 2) Pokémon evoluties

Zo evolueer je alle nieuwe Pokémon.

Een mijlpaal in het leven van een Pokémon in Pokémon Go is wanneer hij zich ontwikkelt en mag evolueren. De kracht van een Pokémon is verbonden aan twee items: Stardust en Candy. Stardust is een soort universele munteenheid die op alle Pokémon is te gebruiken, terwijl Candy specifiek ontwikkeld is voor een bepaald type Pokémon. Hou dit in je achterhoofd terwijl je je Pokémon levelt en sterker maakt.

Pokémon GO update - De 80 nieuwe Gen 2 Pokémon uit de Johto regio

De Pokémon Go Gen 2 update voegt 80 nieuwe Pokémon toe. Dit is de grootste lading aan nieuwe Pokémon sinds de release van de app in de zomer van 2016.

Eerder werden al enkele nieuwe baby Pokémon aan de game toegevoegd, maar deze update is nog veel groter. Alle nieuwe Pokémon komen uit de Johto-regio van de Pokémon Gold, Silver en Crystal games.

Naast nieuwe Pokémon bevat de game nu ook twee nieuwe soorten Pokémon Go Berries en nieuwe evolution items (ook wel Pokémon Go Special Items genoemd) die je nodig hebt om bepaalde Pokémon te evolueren: King's Rock, Metal Coat, Up-Grade, Dragon Scale, Sun Stone. Onderaan in de tabel staat aangegeven welke Pokémon welke evolution stones gebruiken.

Lees meer...

Pokémon GO - Candy en Stardust krijgen

Zo verdien je snel Stardust en Candy.

Stardust en Candy zijn wat je nodig hebt om je Pokémon sterker te maken en te evolueren in Pokémon GO. Je hebt er veel van nodig, dus het is belangrijk dat je weet wat Stardust en Candy nu precies zijn en waar je het kan vinden.

Pokémon GO Plus - Alles wat we weten

Word een echte Pokémon meester met je Pokémon GO Plus!

We twijfelen er geen moment aan dat je op het internet al afbeeldingen hebt gezien van de Pokémon Go Plus. De hype rond Pokémon GO is op dit moment namelijk zo enorm, dat er een enorme nieuwshierigheid is naar dit speciale accessoire. Mocht het je toch niks zeggen: Pokémon GO Plus is een blauwe armband met daarop een soort pin die lijkt op een kruising tussen een Pokéball en de bekende locatiepijl van Google. Maar de Plus is meer dan een gewone armband. Het maakt je niet alleen knapper en charismatischer, maar heeft het ook daadwerkelijk een functie die je kan helpen bij het spelen van Pokémon GO. Het helpt je namelijk op enkele belangrijke manieren bij je jacht op Pokémon! Hoe? Dat leggen we je uit!

Pokémon GO moves - beste movesets en sterkste aanvallen

Optimale offensieve en defensieve movesets voor elke Pokémon.

In Pokémon Go zijn je Pokémon moves minstens zo belangrijk als de kracht van je beestjes. Als je klaar bent met het maximaliseren van je CP, is het dus hoog tijd om over je Pokémon movesets na te denken.

Pokémon Go - Curveball werpen en een Nice, Great, Excellent bonus verdienen

De meest effectieve manier om Pokémon te vangen.

Zodra je een Pokémon in Pokémon Go hebt gevonden is het tijd om het te vangen met een Pokéball en dan nog het liefst met een Curveball. Dat is echter makkelijker gezegd dan gedaan, zeker wanneer de Pokémon hoger in level is dan je eigen Trainer level. Er zijn echter verschillende manieren om je kansen te verbeteren op vangst én ondertussen ook wat extra XP op te strijken.

Jij als Pokémon Go Trainer bent zeker net zo belangrijk als die Pokémon die je probeert te vangen. Wanneer je de game begint kun je kiezen uit een mannelijke of vrouwelijke avatar, waarvan je de kleding en haarkleur uit kiest. Naarmate het level van je trainer stijgt, kun je meer in de game en krijg je Rewards. Zo kun je vanaf level 5 in Gyms vechten. In deze gids leggen we uit hoe je snel XP verdient en je Trainer sneller in levels stijgt in Pokémon GO.

Pokémon GO - Battery Saver: verbruik en data besparen

Enkele tips om je batterij en datavolume langer te laten meegaan.

Ook zo verslingerd aan Pokémon Go? Wij ook! We geven je enkele tips om de batterij en datavolume van je smartphone of tablet minder snel uit te putten, zodat je langer op Pokémon kan jagen. Onze eerste hint is de Battery Saver inschakelen. Scroll wat naar beneden om meer te weten te komen.

Pokémon GO - Items en Pokéstops farmen: Incense, Master Ball, Hyper Potion

Zo maak je optimaal gebruik van alle Pokéstops en vul je je zakken met gratis items.

Tijdens het rondlopen in Pokémon Go zie je ongetwijfeld vaak een blauw, ronddraaiend icoon in de vorm van een diamant. Dit is een Pokéstop waar je Items krijgt. Druk erop en je krijgt een beter idee van waar je moet gaan staan om een beloning te krijgen. Dit is geen exacte wetenschap en het komt ook niet op een meter aan. Maar je krijgt op die manier wel een deel van de echte wereld en de plaats waar je naar zoekt te zien.

Pokémon GO - Errors, crashes en oplossingen

De meest voorkomende problemen en oplossingen.

Zoals je van een populaire app als Pokémon Go kunt verwachten treden er tijdens het spelen heel wat errors, foutmeldingen en serverproblemen op. Dit is echter geen reden om je te laten ontmoedigen. Deze lijst zet alle potentiële problemen op een rij en biedt waar het kan een pasklare oplossing.

Pokémon GO - Server Status: is de game down?

Weet meteen of de servers down zijn.

Pokémon Go biedt talloze uren plezier in de buitenlucht. Je leert je omgeving beter kennen, komt nieuwe mensen tegen. Tenminste, als de Pokémon Go servers niet down of offline zijn.

Is dit de goedkoopste smartphone om Pokémon GO te spelen?

Begin Pokémon vanaf 110 euro te vangen.

Kan een smartphone van 110 euro een degelijke Pokémon Go ervaring bieden? Op papier niet, maar in de praktijk blijkt van wel! Misschien zoek je een heel erg budgetvriendelijke gsm om de game eens uit te proberen en te zien waar iedereen over spreekt, of misschien heb je jonge kinderen die de game graag willen spelen. Wij zoeken in elk geval de goedkoopste smartphone om de game op te spelen, en testen de game vervolgens uit. We verklappen het je nu al: de resultaten zijn veel beter dan we hadden verwacht.