PlayStation Vita

Spotlight

VideoGametown Seizoen 5 Aflevering 8

Call of Duty: Black Ops II, Turtle Beach, Professor Layton, Nokia item en PlayStation Plus op Vita

VideoPS Vita - v2.0 trailer

Playstation Plus op de Vita.

VideoGametown Seizoen 5 Aflevering 2

Met alle info over PlayStation Plus, Assassin's Creed III en de Gametown Showcase gaming beurs.

VideoGametown Seizoen 5 Aflevering 1

Gametown Seizoen 5 Aflevering 1 met Fifa 13, Borderlands 2 en Playstation Vita LittleBigPlanet!

Belangrijke events

PlayStation fans opgelet, want we hebben een buitenkansje voor jullie. Ben jij op woensdag 17 mei beschikbaar en wil jij graag als eerste de nieuwste games uitproberen? Dat treft, want Eurogamer Benelux mag tien gelukkige winnaars meenemen naar de PlayStation Gaming Day in Brussel.

Gaikai belangrijk voor PlayStation 4

PS4 zal grote bibliotheek PS games streamen.

David Perry, hoofddirecteur en oprichter van Gaikai, onthulde dat de cloud-gaming dienst een grote rol inneemt bij de PlayStation 4. Het PS4 netwerk biedt een groot scala aan spellen, krijgt Facebook en Ustream integratie en wordt "het snelste, meest krachtige game netwerk ter wereld."

Live stream voor PlayStation Meeting 2013

Bekijk de stream hier om middernacht. Tijd voor de PlayStation 4?

Heb je genoeg van alle geruchten rond de PlayStation 4? Wil je duidelijkheid en feiten rechtstreeks van Sony? Je hebt geluk. Om middernacht vanavond zendt Eurogamer Benelux de PlayStation Meeting 2013 live uit. Hieronder vind je de speler waar je al enkele beelden op ziet.

Cubixx momenteel gratis voor PS Vita

Sony's zes weken van gratis mobiel gamen zetten voort.

Sony geeft gratis spellen weg voor de PlayStation Vita en PlayStation-certified mobiele telefoons. Momenteel kan Cubixx via deze apparaten gedownload worden vanaf de PS Store.

Waarom kunnen we UMD-games niet transferen naar Vita?

De vraag is niet hoog genoeg blijkbaar.

Gamers die de Vita nu al in handen hebben, hebben het natuurlijk al gemerkt: er is geen plaats in de Vita om je oude UMD-games van de PSP in te steken. Gamers die hun oude games willen spelen op dat nieuwe 5" OLED-scherm moeten ze opnieuw digitaal kopen op de PSN-store en opnieuw downloaden. In Japan echter heeft Sony een service opgestart waarbij men voor een kleine meerprijs van vijf tien euro zijn UMD-games kan omzetten naar digitale PSN-games. De service gaat echter niet overwaaien naar Europa meldde Sony een paar weken geleden. Baas van Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida legt nu eindelijk uit waarom niet in een interview met Wired.

Vita firmware krijgt update

Vita firmware krijgt update

OS-X mogelijkheden toegevoegd.

Net in tijd voor de launch deze week: een firmware update voor de Vita met enkele nuttige toevoegingen.

Volgens de US PS Blog zal firmware 1.61 de Maps applicatie aan het home scherm toevoegen en zal de Photo app nu ook de mogelijkheid krijgen om video op te nemen.

Wanneer je games een score geeft op de PlayStation Store, kan je de review nu ook op Facebook publiceren. Aan de andere zijde van het sociale aspect, kreeg ook de Near app een update. Tot 100 tegengekomen spelers zullen bijgehouden worden op het Discovery scherm, met details over hoeveel keer je ze tegengekomen hebt en links naar hun profielen.

Lees meer...

Voorlopig geen PS2- en PS3-games op Vita

Sony heeft er momenteel geen plannen voor.

Sony heeft voorlopig geen plannen om de Vita compatibel te maken met downloadbare PS2- en PS3-games. Dat vermelden ze in een FAQ op het officile PlayStation Blog.

Nieuwe reclamespot PS Vita

Kom maar spelen!

Over een week is het ellenlange wachten voorbij en hebben we hem dan eindelijk in onze handen: de PS Vita! Woensdag 22 februari zal de grote Europese en Amerikaanse launch van start gaan. Sony laat er natuurlijk geen gras over groeien en heeft de lancering ingeluid door een spectaculair promotiefilmpje dat ons allemaal uitnodigt om mee te komen spelen.

Sony sluit 3G-deal met Proximus

Koop speciale Vita-simkaart en krijg WipEout 2048 gratis.

Sony heeft Proximus uitgekozen als voorkeursdataleverancier voor de PS Vita. Proximus zal een speciale SIM-kaart op de markt brengen met een dataplan op maat van Sony's nieuwe portable. Hiermee kunnen Vita-eigenaars op elk moment verbonden zijn met het Sony Entertainment Netwerk.

PlayStation Vita Review

PlayStation Vita Review

Meer dan zomaar de opvolger van de PSP?

De wereld is weinig veranderd sinds Sony voor het eerst op de proppen kwam met de PlayStation Portable in 2004. Sony zette het apparaat tegenover de Gameboy Advance en hoopte met uitzonderlijke graphics en een arsenaal aan multimediamogelijkheden de vijftien jaren lange dominantie van de Gameboy over de portable markt een hak te zetten. En het Gameboy-merk overleefde het inderdaad niet. Het was echter niet Sony die deed wat Sega, NeoGeo, WonderSwan, Atari, Jaguar en vele anderen niet hadden kunnen doen maar Nintendo zelf. Als antwoord op de PSP haalde Nintendo namelijk een vreemd bizar prototype van een portable met twee schermen boven. Toen Nintendo het apparaat voor het eerst toonde aan het publiek tijdens de E3 van 2004 was het design nog niet eens afgewerkt.

Maar de Nintendo DS werd uiteindelijk de meest populaire gameconsole ooit met een enorm diverse bibliotheek en een doelgroepbereik waar elk entertainmentbedrijf in de wereld jaloers op is. En ookal deed de PSP het beter dan eender welke uitdager ooit tevoren, in vergelijking met het touschscreenmonster is het niet gemakkelijk om onder de indruk te zijn.

Het idee dat tijd cyclisch is was vroeger een geloof van de Maya's en in tegenwoordige tijden van gamers. Want elke zoveel jaar keert het dja-v gevoel terug. Nu in 2012 komt Sony op de proppen met een nieuw apparaat dat wederom met uitzonderlijke graphics en een arsenaal aan multimediamogelijkheden de strijd moet aangaan met een concurrent in een uitermate sterke positie, de Nintendo 3DS. Wildcard deze keer is de aanwezigheid van iPhones, Android-toestellen en iPads die er misschien niet voor gemaakt zijn maar wel allen uitgegroeid zijn tot enorm populaire gamedragers. Heeft Sony met de PlayStation Vita een apparaat gemaakt dat gamers ertoe kan verleiden hun 3DS thuis te laten en die App Store een paar dagen onbezocht te laten?

Lees meer...

PS Vita vanaf 22 februari in Europa

€249 voor Wi-Fi model, €299 voor 3G model.

De kogel is door de kerk, want vandaag hebben we van Sony te horen gekregen wanneer de PlayStation Vita, de opvolger voor de PSP, naar Europa zal afzakken. De nieuwe handheld zal vanaf 22 februari in Europa te koop zijn, terwijl de Vita op dezelfde datum in Afrika, Australi, Noord-Amerika en het Midden-Oosten eveneens in de winkelrekken te vinden zal zijn.

Zet je PSP UMD's om in Vita-games

Voor een prijsje weliswaar.

Op een sales briefing van Sony in Japan werden folders uitgedeeld waarop stond hoe PSP-eigenaars hun UMD-collectie kunnen gebruiken op de PlayStation Vita. Tot nu toe was dit een heikel probleem aangezien de PS Vita wel degelijk backwards compatible is met de PSP maar niet in staat is om de UMD, het formaat waarop games verkocht werden in de winkels, te lezen. Gamers vreesden dus dat ze misschien hun hele collectie opnieuw zouden moeten kopen op de PSN-winkel.

Externe batterij voor Vita in ontwikkeling

Moet de 3/5 uur levensduur uitbreiden.

Twee dagen geleden raakte het bekend dat de interne batterij van de PlayStation Vita, de aankomende handheld van Sony, het slechts 3 tot 5 uur zou uithouden wanneer je het apparaat gebruikt om op te gamen. Nu laat Sony weten dat de ontwikkeling van een externe, krachtigere batterij reeds volop aan de gang is.

Wat is de link tussen PS Vita en PS3?

Stream games + handheld als controller.

Met ondertussen honderd spellen in ontwikkeling voor de PlayStation Vita ziet de handheld er qua software niet slecht uit. Ook de specificaties van de hardware - met uitzondering van de batterij die slechts drie tot vijf uur meegaat - zijn niet van de poes. Maar hoe zit het eigenlijk met de mogelijkheid om de Vita te verbinden met de PlayStation 3?

Alle aankomende PS Vita games samen

26 bij de launch, nog 74 vr maart 2012.

Vanmorgen lieten we jullie al weten welke 26 titels er op 17 december, de dag waarop de PS Vita in Japan uitkomt, als lanceringstitels uitgebracht zullen worden. Nu brengen we jullie nog eens 74 titels die vr maart 2012 voor de handheld zullen verschijnen. Tenminste, in Azi.

Batterij van Vita gaat 3 tot 5 uur mee

Moet ongeveer tweenhalf uur opladen.

Uit de Japanse persconferentie van Sony is gebleken dat de batterij van de PlayStation Vita tussen de drie en vijf uur zal meegaan wanneer je het apparaat gebruikt om op de gamen.

Launchgames PS Vita bekend

Launchgames PS Vita bekend

Maar liefst 26 titels in Japan!

Gisteren draaide het in onze nieuwssectie volop rond de 3DS, en vandaag zullen we heel wat berichtgeving rond de PlayStation Vita doen. In Japan hield Sony namelijk een grote persconferentie waar heel wat nieuwe informatie rond de handheld gecommuniceerd werd, zoals bijvoorbeeld de details rond de launchgames.

In totaal zullen er voor de PS Vita, wanneer hij in Japan op 17 december in de winkelrekken te vinden is, maar liefst 26 beschikbaar zijn!

Van de 26 zullen er zes enkel via de PlayStation Store te downloaden zijn: Little Deviants, Minnato Issho, 3gokushi touchbattle, Project N.O.E.L.S., Yuusha no kiroku en Niconico. Hoe men de nieuwe Ridge Racer voor de Vita aan de man zal brengen is voorlopig nog onduidelijk.

Lees meer...

GameBS: De PlayStation Vita

Hoeveel leven zit er in de handheld?

Elke twee weken publiceren we een blog waarin Erik Coenen zijn ongezouten mening geeft over de gamesindustrie. Erik heeft jarenlang gewerkt voor het tijdschrift Xi en de website Xi-online.nl. Hierna ging hij bij het productiebedrijf Blammo TV aan de slag als hoofdredacteur van de toenmalige Gamekings site. Na de periode bij Blammo was hij een aantal jaren werkzaam bij het bedrijf Playlogic als product manager. Ook ging hij als production manager bij Xform aan de slag, waar hij meewerkte aan het productieproces van browsergames.

PS Vita zat bijna zonder rear touchpad

Sony had meest innovatie bijna geschrapt.

De PS Vita, de opvolger voor de PSP, heeft tot nu toe indruk op ons kunnen maken. Het apparaat ligt goed in de hand, de lanceringsgames ziet meer dan in orde uit, en de technologische vernieuwingen die eraan verbonden zijn prikkelen niet enkel ons brein, maar ook dat van ontwikkelaars.

PS Vita uitgerust met Skype

Zelfs al is het programma van Microsoft.

Een dikke maand geleden liet Microsoft met enige trots weten dat ze de online chatdienst Skype opgekocht hadden. 8,5 miljard dollar hadden ze daarvoor over, een investering die zich volgens de geruchten onder andere zal vertalen in Skype op de X360.

FeatureDe games voor de PlayStation Vita

We bespreken enkele van de lanceringstitels.

Sony onthulde tijdens de voorbije E3 de PlayStation Vita, tot dan toe beter bekend als de NGP. En hoewel we al heel wat informatie over de handheld gekregen hadden, was de E3 voor Eurogamer Benelux het eerste moment waarop we met de nieuwe handheld aan de slag konden gaan.

Insomniac zal niet voor NGP ontwikkelen

"Focus ligt op PS3 en X360".

Begin dit jaar kondigde Sony de NGP aan, de opvolger voor hun eigen PSP. Hoewel de handheld er op dit moment best interessant uitziet en er heel wat toffe titels voor in ontwikkeling zijn, laat Insomniac - de studio achter Ratchet & Clank en Resistance - vandaag weten dat ze waarschijnlijk geen titels voor de NGP zullen ontwikkelen.

Naam NGP verandert later dit jaar

Laat ons raden... Naar PSP2?

Shuhei Yoshida, baas van SCE Worldwide Studios, heeft bevestigd dat NGP later dit jaar van een nieuwe definitieve naam zal voorzien worden. Dat liet hij weten in de laatste uitgave van EDGE Magazine.

Nog geen prijs voor de NGP

Hirai: "Console is nog steeds prototype"

Kaz Hirai , de president en CEO van Sony Computer Entertainment, dat er nog geen prijs is voor de NGP. Dit meldt VG247.