Kingdom Hearts III

Ondanks een nodeloos complex hoofdplot imponeert Kingdom Hearts 3 met adembenemende Disney-werelden en uitstekende combat.

Belangrijke events

Kingdom Hearts 3 krijgt Critical Mode als DLC

Plus hints naar nieuwe games in de serie.

Kingdom Hearts 3-regisseur Tetsuya Nomura bevestigt in een interview met de Japanse website Dengeki Online dat de game een extra hoge moeilijkheidsgraad krijgt in de vorm van de Critical Mode. Deze wordt in een later stadium als gratis DLC beschikbaar gesteld.

Kingdom Hearts 3 review - Hartelijk weerzien

AanraderKingdom Hearts 3 review - Hartelijk weerzien

Waardig slotstuk voor de trilogie.

Voor de Kingdom Hearts 3 review gaat Michiel opnieuw op zoek naar het innerlijke kind in zichzelf en ontdekt hij hoe Disney en Final Fantasy ook veertien jaar na de vorige game samen nog steeds een heerlijke cocktail vormen.

In 2005 bracht Square Enix Kingdom Hearts 2 uit. Het was tevens het jaar waarin Google startte met zowel YouTube als Google Maps, om maar aan te tonen hoe lang die release intussen achter ons ligt. Hoewel de serie sindsdien nog verschillende kleinere games kende, was het veertien jaar wachten op een volwaardig slotstuk voor de trilogie. Het overkoepelende verhaal van de serie is intussen berucht om zijn nodeloze complexiteit, maar dat weet zelden of nooit het feest te verpesten wanneer je een nieuwe Disney-wereld verkent of horden Heartless mores leert met je indrukwekkende pakket aan vaardigheden.

Het verhaal van Kingdom Hearts 3 probeert op ambitieuze wijze de vele puzzelstukken samen te leggen die Square Enix de afgelopen jaren minutieus heeft uitgelegd. Sora gaat deze keer de strijd aan met Master Xehanort, de slechterik die eerder al achter de schermen de gebeurtenissen in de eerste twee games orkestreerde en nu samen met zijn Real Organization XIII de finale strijd tussen licht en duisternis wil voeren. Die opzet klinkt op zich nog vrij eenvoudig, maar de vele spin-offgames van het afgelopen decennium hebben laag na laag aan het verhaal toegevoegd. De vele personages, facties en de manier waarop die allemaal aan elkaar zijn gelinkt, duwen dan ook zelfs de meest doorgewinterde fan regelmatig richting de dichtstbijzijnde wiki.

Lees meer...

Square Enix deelt vijf video's op YouTube die samen de Memory Archive voor Kingdom Hearts 3 vormen. Ze dienen als recap-video's die het verhaal tot dusver uitleggen. Kingdom Hearts 3 is namelijk een direct vervolg op alle voorgaande games en concludeert de saga.

Kingdom Hearts 3-updates voegen extra eindes toe

Square Enix verduidelijkt hoe het precies zit met de epiloog en secret video van Kingdom Hearts 3, die na de release in de vorm van updates aan de game worden toegevoegd. Hier is voor gekozen om spoilers voor de release tot een minimum te beperken.

De Kingdom Hearts 3 release is op 29 januari en dan staat er ook een day one patch gepland. Naast nog enkele bugfixes voegt deze het Memory Archive toe. Hier vind je een recap van het verhaal tot dusver, mocht je de vorige games hebben overgeslagen of een en ander vergeten zijn.

Op 30 januari volgt de epiloog. Om deze video te bekijken, hoef je de game enkel uit te spelen. Op 31 januari komt tot slot de secret video uit. Hoe je die precies vrijspeelt is nog niet bekend, maar verschilt in elk geval per moeilijkheidsgraad.

Lees meer...

Kingdom Hearts 3 installatiegrootte gelekt

Dis-niet uitzonderlijk groot.

Op Twitter is de installatiegrootte voor de PlayStation 4-versie van Kingdom Hearts 3 gelekt. Eerder deze maand raakte bekend dat Kingdom Hearts 3 nu al in het wild gespot is. Nu zijn ook beelden van de artwork opgedoken, waarop ook de installatiegrootte staat vermeld.

Kingdom Hearts 3 nu al in het wild gespot

Hartstikke vroeg gelekt.

Kingdom Hearts 3 komt pas eind januari 2019 uit en toch zijn er al mensen die de game nu al in handen hebben gekregen. Online zijn foto's en video's opgedoken van gamers die het doosje vasthouden, de game installeren en ook daadwerkelijk spelen.

Sony onthult op zijn PlayStation-blog de Kingdom Hearts 3 PS4 Pro Limited Edition-bundel. Daarin vind je een PlayStation 4 Pro-console met Kingdom Hearts-opdruk, een DualShock 4-controller met een opdruk op de touchpad, en de Deluxe Edition van de game zelf.

E3 2018 - Alle Xbox One games die we verwachten te zien

Forza Horizon 4? Crackdown 3? Halo 6?

In tegenstelling tot Sony houdt Microsoft zijn kaken op elkaar als het aankomt op het aantal verkochte consoles. Volgens sceptici is dat een teken aan de wand. Toch is het nog veel te vroeg om de Xbox One (X) af te schrijven. De Amerikaanse fabrikant belooft zelf in ieder geval dat we tijdens de E3 2018 de 'grootste show ooit' te zien krijgen. We zijn dan ook erg benieuwd wat er allemaal uit de hoge hoed van Microsoft getoverd wordt. Alle zekerheden, twijfelgevallen en wildste geruchten over de Xbox One-games lees je hier.

E3 2018 - Alle PS4 games die we verwachten te zien

The Last of Us: Part 2? Death Stranding? Spider-Man?

Elk jaar is Sony een van de hoofdrolspelers op de Electronic Entertainment Expo. Ook de 24e editie van 's werelds grootste gamebeurs zal daar geen uitzondering op zijn. Er zijn weinig ontwikkelaars die voor hun games de PlayStation 4 overslaan en daarnaast heeft de Japanse fabrikant ervan zelf ook nog eens de nodige exclusives in de pijplijn zitten. Welke PS4-games zie je (waarschijnlijk) op de E3 2018 terug? Je leest het allemaal hier.

Kingdom Hearts 3 trailer toont minigames

Ontwikkelaar Square Enix heeft een nieuwe trailer voor Kingdom Hearts 3 uitgebracht waarin enkele nieuwe minigames te zien zijn.

De games hebben veel weg van de Game & Watch-titels van Nintendo. Dat waren draagbare apparaten die in de jaren 80 door het bedrijf zijn uitgebracht. Visueel lijken de minigames dan weer inspiratie te putten uit vroege Disney-animatie.

Kingdom Hearts 3 is in een ver verleden aangekondigd, maar heeft tot op heden nog geen officiŽle releasedatum. De game is momenteel in ontwikkeling voor de PlayStation 4 en de Xbox One. Regisseur Tetsuya Nomura werkt ook aan de Final Fantasy 7 remake.

Lees meer...

Kingdom Hearts 3 komt uit in 2018

Sora en co. verkennen deze keer de wereld van Toy Story.

Een nieuwe trailer voor Kingdom Hearts 3 onthult dat de release van de game gepland staat voor volgend jaar. De trailer toont eveneens nieuwe gameplay en een nieuwe wereld voor de game.

Nieuwe Kingdom Hearts 3 trailer toont gameplay

Nieuwe Kingdom Hearts 3 trailer toont gameplay

Update: Nu met Engelse ondertiteling.

Square Enix heeft een nieuwe trailer voor Kingdom Hearts 3 uitgegeven. Deze is tijdens de Kingdom Hearts Orchestra World Tour getoond.

In de Japans gesproken trailer zie je nieuwe vechtscenes met Sora, Donald en Goofy op de berg Olympus. Ook keren leden van Organization 13 terug, alsook bekende Disney slechterikken Hades, Malificent en Pete.

De trailer eindigt met de boodschap dat volgende maand tijdens de D23 Expo een nieuwe trailer wordt getoond. De D23 Expo is de officiŽle beurs van de Disney fanclub. Volgens Tetsuya Nomura is Kingdom Hearts 3 nog lang niet klaar.

Lees meer...

Kingdom Hearts 3 Jump Festa trailer toont Mysterious Tower

Square Enix toont in een nieuwe trailer voor Kingdom Hearts 3 de Mysterious Tower, een van de locaties waarin je het opneemt tegen de Heartless. De woonplaats van Yen Sid is bekend uit veel andere Kingdom Hearts-games.

Verder staat de video vooral in het teken van Kingdom Hearts HD 2.8 Final Chapter Prologue. In het bijzonder zie je meer gameplay van Kingdom Hearts: Dream Drop Distance, de remaster van het Nintendo 3DS-origineel die onderdeel uitmaakt van deze compilatie.

Final Chapter Prologue bevat tevens het verhaal van Kingdom Hearts Unchained χ [chi] in videovorm en Kingdom Hearts 0.2: Birth by Sleep-A Fragmentary Passage. Laatstgenoemde is helemaal nieuw en dient het verhaal van Kingdom Hearts 3 in te leiden.

Lees meer...

Mogelijke features Kingdom Hearts 3 gelekt

En een nog onaangekondigde game.

Een medewerker bij ontwikkelaar Square Enix noemt op zijn LinkedIn pagina dat Kingdom Hearts 3 multiplayer krijgt, alsook dat Kingdom Hearts 2.9 in ontwikkeling is. Deze nog niet aangekondigde informatie is door fansite KH13 ontdekt.

FeatureKingdom Hearts 3 - Wat we tot dusver weten

Het verhaal! De Disney-werelden! Het vechtsysteem! De releasedatum?

Kingdom Hearts 3 laat inmiddels al meer dan tien jaar op zich wachten. Dit illustere derde deel heeft een hele consolegeneratie overgeslagen en een releasedatum is nog altijd niet bekend. Sinds bedenker Tetsuya Nomura van Final Fantasy 15 is vertrokken om zich volledig op de game te kunnen focussen, lijkt de ontwikkeling in een stroomversnelling te zijn geraakt. Na jarenlange radiostilte komen er nu telkens vaker nieuwtjes naar buiten. Hier vind je alles wat we tot dusver weten.

Meest opvallende E3 2015 trailers

FeatureMeest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...

E3 2015-trailer Kingdom Hearts 3 toont Sora versus Heartless

Square Enix toont tijdens zijn E3-persconferentie een nieuwe gameplay-trailer van Kingdom Hearts 3. Daarin is te zien hoe Sora samen met Donald en Goofy vecht tegen Heartless, onder meer in een bosrijk gebied dat nog niet eerder is vertoond.

Een releasedatum voor de game blijft nog altijd uit. De trailer eindigt met de woorden 'Now in Development,' dezelfde boodschap die tijdens de aankondiging in 2013 werd gebruikt. Square Enix werkt nu nog nauwer samen met Disney, om de karakters van hun karakteristieke cartooneske trekjes te voorzien.

Naast Kingdom Hearts 3 is ook Kingdom Hearts Unchained Key aangekondigd, een smartphonegame die al een tijdje uit is in Japan. Deze lanceert op een niet nader genoemde datum voor Android en iOS.

Lees meer...

FeatureE3 2015: De games van Square Enix

Met Final Fantasy 15, Deus Ex: Mankind Divided, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Square Enix organiseert dit jaar tijdens de aankomende E3-beurs een eigen persconferentie. Een uitgelezen kans om op Japanse wijze met trailers, aankondigingen en releasedata te strooien. Op dinsdag 16 juni wordt om 19:00 uur de conferentie gehouden, net na Nintendo. Square Enix is allang niet meer het bedrijf dat alleen maar Japanse role-playing games ontwikkelt. Als uitgever heeft het bedrijf een grote vinger in de pap met gerespecteerde series als Final Fantasy, Tomb Raider en Deus Ex. Wat te verwachten van Square Enix? Je leest het hier.

Goofy: 'Kingdom Hearts III uit in 2015'

Gawrsh! Maar Square Enix zegt nee.

De stemacteur van Goofy verklaart op Twitter dat Kingdom Hearts III nog in 2015 uitkomt. Uitgever Square Enix geeft echter aan dat de releasedatum nog niet is vastgesteld.

Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX uit in december

Trailer licht tipje van de sluier op voor Kingdom Hearts III.

De releasedatum van Kingdom Hearts HD 2.5 ReMIX is vastgesteld op 5 december 2014, zo maakt Square Enix bekend. De E3-trailer heeft daarbij een geheime boodschap over Kingdom Hearts III in (Ge)petto.

Square Enix toont gameplay Kingdom Hearts III

Square Enix toont gameplay Kingdom Hearts III

Donald Duck, Goofy en pretparkattracties uit Disneyland.

Square Enix toont vandaag de eerste echte gameplaybeelden van Kingdom Hearts III voor de PlayStation 4 en Xbox One. De nieuwe video is getoond op de Japanse D23 Expo-beurs.

Tijdens de aankondiging van Kingdom Hearts III op de afgelopen E3 werd ook footage getoond, maar dit bleek meer een voorbeeld van de grafische kwaliteit dan daadwerkelijke gameplay. In de nieuwe video zie je hoe de game echt wordt gespeeld.

Donald Duck en Goofy maken dan ook hun opwachting naast Sora, en de nadruk ligt op nieuwe aanvallen die gebaseerd zijn op pretparkattracties van Disneyland. Zo zie je een schommelend piratenschip en een gevecht tegen de Rock Titan van de Hercules-film, gespeeld vanuit een digitale Big Thunder Mountain-achtbaan.

Lees meer...

Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy XV ook naar Xbox One

Dankzij DirectX 11 makkelijk te porten.

Square Enix liet vandaag op een persconferentie op E3 weten dat Kingdom Hearts 3 en Final Fantasy XV niet exclusief voor de Playstation 4 zullen zijn maar ook voor Microsoft's Xbox One uit zullen komen. Voor Final Fantasy zal dit minder onverwacht zijn maar Kingdom Hearts 3 zal de eerste van de serie zijn die op een platform van Microsoft uit komt.