Kinect

Spotlight

VideoMicrosoft toont het Kinect Effect

Kinect is meer dan games alleen.

VideoKinect voor Playstation 3

Een modder kreeg het voor elkaar!

VideoSpeel Angry Birds met Kinect hack

Vogels met je handen lanceren.

VideoFamilie speelt Xbox Kinect-games

Ook eerste blik op gesture-based controls.

Key events

Microsoft zet productie Kinect stop

Tijd voor een laatste groet.

Microsoft maakt bekend dat de productie van de Kinect is stopgezet. Voorlopig zijn er volgens Microsoft nog voldoende Kinects beschikbaar, maar daar komt geen nieuwe voorraad meer bij.

Kinect viert eerste verjaardag

CommerciŽle Kinect for Windows onderweg.

Microsofts bewegingsgestuurde Kinect-controller doet het allesbehalve slecht. In maart las je hier bijvoorbeeld al dat Microsoft in de eerste maanden na de release een kleine tien miljoen Kinect-exemplaren aan de man bracht, het haalde met dat getal zelfs het Guiness Book of World Records.

Kinect op PlayStation 3?

Ontwikkelaar Shantanu Goel bevestigt

Het ziet er naar uit dat ook de laatste beveiligingen van Kinect neergehaald zijn. Nadat de controller gekraakt werd om ook op de PC te werken, blijkt de technologie nu ook in staat een PlayStation 3 te besturen. Althans, dat beweert de Indiase ontwikkelaar Shantanu Goel op zijn blog, gestaafd met een filmpje op youtube.

Kinect PC-ondersteuning in aantocht

"Lente van dit jaar."

Hoewel enthousiaste programmeurs slechts enkele uren nodig hadden om zich een weg in Microsofts beweginscontroller voor de Xbox 360 te hacken en het toestel voor allerlei andere doeleinden te gebruiken, heeft Microsoft nu een persbericht de wereld ingestuurd waarin ze bevestigen dat een officiŽle Software Development Kit onderweg is.

Kinect zal Lync ondersteunen

In nabije toekomst.

Microsoft heeft gisteren gezegd dat Kinect als een brug zal fungeren tussen ďde kantoorkamer en de living,Ē en dat de software zal geŁpdate worden zodat het geschikt wordt voor bedrijven die aan de slag willen met een nieuwe video- en audiovergaderingsoftware Lync.

Speelsessie met Kinect

Een greep uit de lanceringstitels.

Drie dagen geleden verscheen Kinect onder heel wat mediabelangstelling in de Verenigde Staten. Tegelijkertijd verhoogde Microsoft hun verwachting van drie miljoen verkochte Kinect's voor het einde van het jaar naar vijf miljoen! Het bedrijf heeft duidelijk heel wat vertrouwen in de bewegingssensor. Ook de gamepers, voor zover we onszelf mogen vergelijken met echte journalisten, kreeg in de voorbije maanden de kans om aan de slag te gaan met Kinect en de first-party games die er vanaf 10 november voor verkrijgbaar zijn!

Launchgames Kinect op een rijtje

Launchgames Kinect op een rijtje

Opgedeeld in 4 categorieŽn.

Op 10 november is het eindelijk zover. Vanaf dan werpt gigant Microsoft zich in de strijd der motion controls, met de lancering van de Kinect-camera. Onlangs lieten ze ons maar liefst 18 launchgames weten, die samen een zo groot mogelijk doelpubliek willen aanspreken.

Alle games voor Kinect krijgen een richtprijs mee van 49,99 Ä. Kinect inclusief Kinect Adventures zal 149,99 Ä kosten, terwijl je een bundel met een Xbox 360 console van 4 GB voor 299,99 Ä hebt. Overtuigd, beste Eurogamer-leden? Of toch maar even wachten op wat meer hardcore titels?

Familie

Lees meer...

Kinect en MSN kunnen gekoppeld worden

Via X360 videochatten met je MSN-vrienden.

Marc Whitten, de general manager verantwoordelijk voor alles wat met Xbox Live te maken heeft, laat weten dat Kinect een functie zal bevatten waardoor je een videochat met al je MSN-vrienden op kunt zetten.

Kinect gaat iPad wegblazen

Toch volgens Kudo Tsunoda.

Creative director bij Microsoft Kudo Tsunoda kijkt vol vertrouwen uit naar de lancering van Kinect. Toch als wij zijn uitspraken op CVG mogen geloven.

Nieuwe bundel voor Xbox 360

Nog meer gigabytes!

Microsoft heeft in de VS aangekondigd dat het een nieuwe bundel zal uitbrengen voor de Xbox 360. Deze nieuwe bundel bevat Kinect, het spel Kinect Adventures en een 250 gigabyte-versie van de Xbox 360. De jongens van Redmond beweren dat dit een speciale editie is zolang de voorraad strekt. Al dit lekkers gaat voor 400 dollar over de toonbank. Mocht Microsoft deze actie ook in Europa lanceren, zal de prijs voor deze bundel wellicht 400 euro zijn.

Brain Training komt naar Kinect

DS- en Wii-sensatie naar de X360.

Microsoft heeft laten weten dat de befaamde Dr. Kawashima, bekend van zijn breinbrekers op de Nintendo DS en Wii, naar de Xbox 360 zal komen in de vorm van een game die speelbaar is met Kinect, de aankomende motion camera voor de console.

"Plaatsprobleem Kinect overdreven."

zegt Rare-woordvoerder.

Rare, developer van o.a. Kinect-launchtitel Kinect Sports, zegt dat Kinect helemaal niet zoveel plaats nodig heeft. Al een tijdje worden er op internet discussies gevoerd over hoeveel ruimte Kinect nodig heeft om goed te functioneren. Online-winkel Amazon zei in een beschrijving van het product al dat de camera ongeveer twee meter nodig heeft. Over de hele wereld waren er meteen klachten te horen dat niet iedereen zoveel plaats heeft in de kamer.

Nog ondersteuning voor X360 tot 2015

Veel zal afhangen van het succes van Kinect.

Chris Lewis, de vice president of interactive business bij Microsoft Europe, heeft in een gesprek laten weten dat de Xbox 360 nog zeker vijf jaar ondersteuning zal krijgen. Dit vertelde hij tijdens de afgelopen Gamescom te Keulen.

MS:

MS: "wťl voice control bij launch Kinect"

Update: gameblad EDGE had het fout.

UPDATE: Microsoft heeft zonet aan onze collega's bij Eurogamer.net laten weten dat Kinect bij de lancering wťl voice controls zal ondersteunen, dit in tegenstelling tot wat het gameblad Edge op haar website eerder vandaag liet weten.

De verwarring is waarschijnlijk ontstaan doordat Microsoft momenteel nog geen specifieke details kan geven over het feit dat Kinect al dan niet zal reageren op mensen die geen Engels spreken. Een PR-persoon wou echter het volgende even duidelijk maken: "Voice control is een van de spannende onderdelen van Kinect om een controller vrije Xbox 360 ervaring aan te bieden, en we kunnen bevestigen dat deze mogelijkheid meteen beschikbaar zal vanaf de lancering in november 2010."

Bij deze zijn we weer helemaal up to date. Bedankt Microsoft!

Lees meer...

Speel nieuwe Harry Potter met Kinect

Deadly Hallows zonder controller speelbaar.

EA heeft op haar persconferentie te Keulen laten weten dat de X360-versie van Harry Potter and the Deadly Hallows - Part 1 speelbaar zal zijn met Kinect.

Microsoft plakt releasedate op Kinect

Europa mag er vanaf 10/11 mee aan de slag.

Microsoft heeft net voordat haar persconferentie op de GamesCom van start gaat laten weten dat Kinect, de motion sensing camera voor de Xbox 360, in Europa vanaf 10 november beschikbaar is. Dat deden ze via een officieel persbericht.

Gerucht: Kinect gaat beta

Gerucht: Kinect gaat beta

Wordt het nieuwe dashboard getest?

Volgens Joystiq begint binnenkort het Xbox Live en Kinect Beta Program. De website kreeg hierover veel tips van deelnemers aan het programma.

In de uitnodiging staat weinig informatie, buiten het feit dat dit een unieke kans is om Kinect uit te testen voor de officiŽle release. Door een "audio change" is het niet mogelijk voor de kandidaten om individueel of in groep te chatten met mensen buiten het programma. Waarschijnlijk wordt dus ook het nieuwe dashboard van Kinect getest.

Kinect lanceert op 4 september in Noord-Amerika. Wij hebben nog geen datum voor Europa maar waarschijnlijk wordt dit volgende week bekendgemaakt op de Gamescom.

Lees meer...

Prijs en details voor Kinectbundels

Prijs en details voor Kinectbundels

Je wilt bewegen en het mag wat kosten?

Microsoft's antwoord op de motion controls van de Wii, Kinect voor de Xbox 360, heeft een prijskaartje meegekregen. Je zult maar liefst 150 euro moeten neertellen voor een bundel met de hoogtechnologische camera en de game Kinect Adventures. Games voor Kinect zullen allemaal 50 euro kosten.

Eerder meldden we dat de productiekosten voor het apparaatje waarschijnlijk $150 bedragen, waardoor we kunnen stellen dat Microsoft een beetje verlies maakt op de verkoop ervan.

Microsoft komt ook met een nieuwe Xbox 360 Slim aanzetten die over een intern flashgeheugen van 4 GB en een matte body zal beschikken. Deze zal 199.99 euro kosten. Gebundeld met Kinect en Kinect Adventures zal de console voor 299.99 euro van jou zijn. De Kinectbundels verschijnen wereldwijd op 3 november in de winkels.

Lees meer...

China verbiedt verkoop Kinect

All hail to the Master Chief!

Microsoft zal Kinect niet uitbrengen in China, want de Chinese regering legt een officieel invoer- en verkoopverbod op. Dit meldt Gamasutra.

Kinect werkt zittend

Als de game zo ontwikkeld wordt.

Tijdens de E3 kwam hier en daar kritiek naar boven op Kinect. Zo zou het moeilijk zittend werken. Microsoft garandeert nu dat Kinect ook zittend werkt. Dit meldt Joystiq.

Handelaars vragen lage Kinectprijs

Liefst onder de £100.

De Britse klein- en groothandels in videogames vragen een winkelprijs onder de £100 voor Kinect, dit ondanks het gerucht dat de productiekosten van Kinect op $150 liggen. Dit meldt MCV.

Kinect werkt alleen rechtstaand

Zelfs het menu bedienen.

Kinect is nog maar een paar dagen oud en de eerste commentaren zijn niet altijd positief. Zou zou het alleen maar rechtstaan werken. Dit meldt IGN.

E3: Microsoft Natal Experience

Cirque du Kinect.

Het duurde ongeveer twee uur voordat de kogel door de kerk was. En nee, we hebben het niet over de kogels die in het hotel tegenover dat van ons afgevuurd werden (geen grapje!). We hebben het over de uiteindelijke bekendmaking van de officiŽle naam van 'Project Natal'.

Nog geen officiŽle prijs voor Kinect

Microsoft perst de lippen op elkaar.

Er zweven al een paar dagen verschillende prijspunten voor Kinect rond op het internet maar Microsoft zelf heeft nog geen officiŽle prijs voor de motion-sensing camera gegeven. Nu is Microsoft-man Aaron Greenberg naar buiten gekomen met het bericht dat alle berichten van een 150 ŗ 180 dollar prijspunt voor de Kinect puur speculatief zijn.

Ze mogen aan het einde van de persconferentie dan wel een paar honderd nieuwe Xbox 360-consoles weggeven aan de mensen in het publiek, dat betekent niet dat Microsoft deze E3 goed begonnen is. De aankondigingen die het bedrijf wilde gaan doen werden uitermate goed bewaakt, maar we vragen ons eigenlijk af waarom. Op de vernieuwde Xbox 360 was er namelijk eigenlijk bar weinig te melden.

ESPN komt naar Xbox Live

Alleen voor Gold Members.

Microsoft breidt de online content van Xbox Live verder uit met ESPN. Het Amerikaanse kabeltelevisienetwerk is gratis voor Gold Members.

MS niet bang voor naamsverandering

Natal was niet bekend genoeg

Microsoft vreest niet dat de naamsverandering van Project Natal naar Kinect voor enige verwarring gaat zorgen. Dit vertel de director of product managment Aaron Greenberg aan IGN.

Kinect arriveert in november (UPDATE)

Kinect arriveert in november (UPDATE)

4 november bevestigd voor de VS.

UPDATE: Microsoft heeft zonet tijdens hun persconferentie bevestigd dat Kinect op 4 november 2010 zal verschijnen in de Verenigde Staten. Een datum voor Europa of Japan wou het bedrijf nog niet geven.

Microsoft heeft in een pakket bestemd voor de pers bevestigd dat Kinect, vroeger bekend als Natal, in november in de rekken zal liggen.

Een officieel prijspunt is er nog niet maar het meest gehoorde gerucht momenteel is dat er twee versies van Kinect verkrijgbaar zullen zijn tegen verschillende prijspunten. De duurste versie zou 189 dollars kosten.

Lees meer...

Natal heet 'Kinect'

Eerste games bekend.

Een paar uur geleden is Natal Experience, een demonstratie van Project Natal door Cirque Du Soleil, van start gegaan. Op dat evenement werd bekend gemaakt dat Project Natal vanaf nu onder de naam 'Kinect' bekend zal staan. Een prijs en een releasedatum werden nog niet vrijgegeven. Er werden ook een aantal nieuwe games voor Kinect getoond.

Journalist krijgt Natal-preview

Journalist krijgt Natal-preview

Helaas belangrijker dan Eurogamer.

Microsoft heeft een journalist van de LA Times een speciale preview gegeven van een aantal games die getoond zullen worden op het Natal Experience-evenement dat zondagochtend onze tijd plaatsvindt.

De journalist mocht een aantal tech-demo's spelen, maar de man was ervan overtuigd dat elke demo sterk genoeg was om een volledige game rond te bouwen. Vier games mocht de LA Times-reporter spelen: Ricochet Rocket, River Rush, Living Statue en Obstacle Course.

Ricochet Rocker werd vorig jaar al gedemonstreerd op E3 en laat de speler ballen terugkaatsen met zijn ledematen. Ook River Rush werd eerder al eens getoond aan een klein publiek en vraagt dat de speler een kano bestuurt door met zijn armen roeibewegingen te maken.

Lees meer...

Project Natal voor het eerst in beeld?

Foto's lekken op het internet.

We wachten allemaal vol spanning tot op het moment dat Microsoft eindelijk de officiŽle naam voor Project Natal bekend zal maken *lichte overdrijving*, maar nu kunnen we ons alvast amuseren met enkele gelekte foto's waarop blijkbaar de finale versie van het apparaat te zien is.

Prť3 - Microsoft

E3 2010 = Micro"soft"?

41.000 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2009, samen afkomstig uit 78 verschillende landen om gedurende drie dagen in totaal 216 verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een prachtige editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2009 konden maken? In de aanloop naar de E3 2010 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie vanaf 14 juni te vertellen, wanneer het grootste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferentie, en Eurogamer BelgiŽ in CaliforniŽ ter plaatse is om verslag uit te brengen.

OfficiŽle naam Project Natal is "Wave"?

Microsoft geeft voorlopig geen commentaar.

Wat de officiŽle naam van Project Natal, de aankomende bewegingscamera voor de Xbox 360, zal zijn komen we pas te weten op de E3, maar vandaag lijkt er toch al een mogelijke naam gelekt te zijn. Volgens een anonieme bron zal het apparaat door het leven gaan als de "Wave".

Geruchten rond hoge prijs Natal

Apparaat zou 200 dollar gaan kosten?!?

Eind vorig jaar kregen we te horen dat Natal, de aankomende motion sensor voor de Xbox 360, voor een prijs liggende tussen de 45 en 75 euro over de toonbank zou gaan. Nu krijgen we van verscheidene Zweedse winkelketens een ander verhaal te horen.

MS E3 events te zien op MTV

Natal presentatie door Cirque Du Soleil.

Microsoft haalt alles uit de kast om van E3 2010 hun E3 te maken. Zowel hun Natal-presentatie op 13 juni als de media briefing op 14 februari zal live op MTV uitgezonden worden en daarna nog herhaalt worden op andere zenders. Vooral hun Natal-presentatie belooft indrukwekkend te zijn, tijdens de show zal Cirque Du Soleil een performance geven.

Rare wil zich richten op nieuwe spellen

"Oude games herwerken is geen prioriteit."

Mark Betteridge, de baas bij ontwikkelaar Rare, heeft in een interview laten weten dat de studio het nut niet inziet van terug te grijpen naar oude franchises die vroeger succes hadden. Ook niet om een hommage aan ze te brengen.

Roundtable 12: Nieuwe motion controls

De redactie heeft het over Natal en de PS Move.

Wie loopt er op onze redactie op krukken, net zoals iedereen in het parlement? Gaat onze managing director Steven de Leeuw binnenkort deelnemen aan 'Benidorm Bastards'? En wat voor dingen heeft Eurogamer BelgiŽ binnenkort allemaal voor jullie in petto? Allemaal vragen waarop de redactieleden bij Eurogamer BelgiŽ een duidelijk antwoord klaarhebben, maar daar gaat het niet om bij de Roundtable. Hier draait het om de game-industrie en wat daarbinnen zoal gaande was de voorbije week. Op zondag trachten wij onze mening te ventileren omtrent een bepaald onderwerp en trekken we voorzichtig een conclusie. Wat de ultieme waarheid is beslis jij, de lezer, natuurlijk zelf. Heb zeker geen schroom om je in de reacties uit te spreken over het onderwerp waarrond de Roundtable deze week draait. Elke mening is van belang!

Microsoft werkt nu al aan Natal 2

Alle gekheid op een stokje!

Natal kregen we voor het eerst te zien op de persconferentie van Microsoft tijdens de E3 2009. De motion sensing camera zou in de loop van 2010 uitkomen voor de Xbox 360, en mogelijk zal aan de technologie een prijskaartje tussen de 75 en 45 euro verbonden zijn. Vandaag blijkt echter dat Microsoft nu al aan het sleutelen is aan Natal 2. Inderdaad, de eerste versie is nog niet beschikbaar en de eerste details lekken al uit rond een opvolger!

"Natal is geavanceerder dan de PS Move"

Dat laat Peter Molyneux ons weten.

Van Peter Molyneux mag je altijd wel wat straffe uitspraken verwachten, en vandaag stelt de man alweer niet teleur. In gesprek met onze collega's van Eurogamer.net liet hij weten dat Natal, de motion camera voor de Xbox 360, "geavanceerder" is dan de PlayStation Move, de motion controller voor de PlayStation 3.

Natal zwaar aanwezig op komende E3

Volledige line-up zal te zien zijn.

Wat zal Microsoft voor ons in petto hebben op de komende E3? Een nieuwe Gears of War? Het volgende ťchte project van ontwikkelaar Rare? Een stukje cake? Allemaal vragen waarop we voorlopig nog geen antwoord hebben, maar we kunnen alvast wel bevestigen dat we heel wat informatie over Natal zullen krijgen.

"Natal gaat voor revolutie zorgen"

Aldus medeoprichter van Naughty Dog.

Als we Jason Rubin, de medeoprichter van Naughty Dog, mogen geloven gaat Project Natal van Microsoft voor een revolutie zorgen, en dat zelfs buiten het spectrum van de videogames.

Analist voorspelt 5:1 voor Natal vs. Arc

Motion Sensor oorlog, deel 2

Gaming analist Michael Pachter heeft voorspelt dat Microsofts Project Natal-technologie de nieuwe motion sensing technologie van Sony zal verslaan met een zware 5:1 verhouding. Hij verkondigde dat de Arc zal falen omdat het geen 'in the box' oplossing is.

Ubisoft werkt aan zo'n 10 Natal-games

Ook vijf titels voor PS3-motion controller.

Yves Guillemot, de grote baas bij Ubisoft, laat weten dat de ontwikkelaar "ongeveer tien games" aan het ontwikkelen is die gebruik gaan maken van de Natal-technologie. Dat apparaat zal in de lente van 2010 voor de Xbox 360 verschijnen.

Microsoft over mogelijkheden Natal

"Nieuwe technologie stopt niet bij games."

We hebben al heel wat nieuws geplaatst over Natal, de aankomende motion technologie van Microsoft voor de Xbox 360. Zo zou het ding tussen de 45 en 75 euro gaan kosten, nomineerde het gerespecteerde magazine Time de camera in hun "50 Best Innovations of 2009" lijstje en werken er heel wat bekende ontwikkelaars aan spellen voor het ding. Vandaag haalt ook Microsoft hun Project Natal weer boven en bespreken ze de mogelijkheden.

Time Mag. zet Natal in de bloemetjes

Hoort bij beste innovaties uit 2009.

Time Magazine deelt prijzen uit in haar "50 Best Innovations of 2009", en dat aan Microsoft en hun Project Natal. De aankomende motion technologie voor de Xbox 360 heeft de 5de plaats weten te veroveren binnen de lijst, en dat wanneer er nog maar een handvol mensen daadwerkelijk met het ding aan de slag zijn gegaan.

Natal zal tussen 75 en 45 euro kosten

Komt in november 2010 op de markt.

Volgens de website MCV zal Natal, de speciale motion sensing technologie voor de Xbox 360, volgend jaar in november uitgebracht worden. Het apparaat zal dan voor maximaal 75 euro verkocht worden, al zou het prijskaartje evengoed slechts 45 euro kunnen zijn. Die informatie kwam MCV blijkbaar te weten van een geheime bron die een rondleiding kreeg bij Microsoft.

Geen tweede Kameo op komst

Rare plaatst focus bij Project Natal.

Toen de Xbox 360 op de markt verscheen waren fans van ontwikkelaar Rare - in het verleden exclusief aan de Nintendo 64 verbonden - meteen in hun nopjes. De console van Microsoft bleek namelijk de nieuwe thuisbasis voor Kameo: Elements of Power, een platformgame die er opvallend kleurrijk uitzag. Het spel verkocht echter niet naar behoren en heel wat gamers verloren hun vertrouwen in Rare.

Grote namen maken games voor Natal

EA, Sega, Konami, Capcom, Activision,...

Toen we Project Natal voor het eerst tijdens de persconferentie van Microsoft op de E3 te zien kregen reageerde menig journalist verrast. De technologie leek erg interessant, en dan vooral door de manier waarop Lionhead deze zal gebruiken in Milo. De grote vraag bleef toen echter hoe andere ontwikkelaars zouden reageren op Natal, maar vandaag blijkt dat we ons geen zorgen hoeven te maken.