Horizon: Zero Dawn

Horizon Zero Dawn mist creativiteit, maar plaatst bekende en beproefde elementen met veel zelfvertrouwen in een verbluffende wereld.

Key events

Week-eindbazen #04

Wat spelen we dit weekend?

Het eind van januari is in zicht en dat betekent dat er een heleboel nieuwe games zijn uitgekomen. De redactie van Eurogamer Benelux is in ieder geval weer hard bezig om een backlog op te bouwen. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

7 games om in de kerstsfeer te komen

It's the most wonderful time of the year!

Kerstmis zit vol met symboliek en rond deze tijd van het jaar kan je er bijna niet meer omheen. Sneeuw, versiering, cadeautjes, iets met een verjaardag van een belangrijk symbool, noem maar op. De symboliek is zo sterk dat het meteen warme gevoelens naar boven brengt, dus hier zijn zeven games om meteen mee in de kerstsfeer te komen!

Week-eindbazen #48

Wat spelen we dit weekend?

De decembermaand is inmiddels aangebroken. Buiten is het donker, koud en guur, dus een goed excuus om lekker binnen te blijven. Hieronder lees je welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke games jij gaat spelen!

Horizon Zero Dawn - The Frozen Wilds gameplay getoond

Horizon Zero Dawn - The Frozen Wilds gameplay getoond

Nieuwe weerseffecten, machines en vaardigheden.

Ontwikkelaar Guerilla Games laat in een Horizon Zero Dawn - The Frozen Wilds gameplay trailer nieuwe weerseffecten, machines en vaardigheden zien.

In het ruim tien minuten durende fimpje volg je Aloy terwijl ze bezig is met een opdracht. Ze is opzoek naar twee leden van Banuk-stam en stuit daarbij op de nieuwe Scorcher robot.

Tijdens het verkennen zie je meer van het nieuwe gebied The Cut waar de uitbreiding zich afspeelt. Daarnaast krijg je een beter beeld van de nieuwe weerseffecten zoals dynamische wind en sneeuw.

Lees meer...

Horizon Zero Dawn update voegt Story difficulty toe

Ontwikkelaar Guerilla Games brengt een patch voor Horizon Zero Dawn uit die onder andere een Story difficulty aan de game toevoegt. Patch 1.32 is nu te downloaden.

Story difficulty maakt Aloy sterker in gevechten. De moeilijkheidsgraad zorgt er tegelijkertijd ook voor dat vijanden in de game minder schade doen. Een eerdere Horizon Zero Dawn patch voegde al een Ultra Hard moeilijkheidsgraad toe.

In de patch notes staat verder dat update 1.32 een paar problemen met de voortgang van quests en gevechten met menselijke tegenstanders verhelpt.

Lees meer...

Horizon Zero Dawn update voegt nieuwe moeilijkheidsgraad toe

Ontwikkelaar Guerilla Games brengt update 1.30 uit voor Horizon Zero Dawn. De patch voegt onder andere de Ultra Hard moeilijkheidsgraad aan de game toe.

De patch introduceert tevens een New Game + feature. Deze optie maakt het mogelijk om de game opnieuw te spelen met alle objecten en vaardigheden die je tijdens een eerdere playthrough hebt verzameld. New Game+ slaat ook de proloog in de game over.

De Ultra Hard modus maakt vijanden veel alerter en agressiever. Je kunt je levenspunten in deze moeilijkheidsgraad ook maar in beperkte mate regenereren. Het is ook niet mogelijk om van Ultra Hard naar een andere moeilijkheidsgraad terug te schakelen.

Lees meer...

Horizon Zero Dawn patch voegt nieuwe Photo Mode features toe

Ontwikkelaar Guerrilla Games laat weten dat de volgende update voor Horizon Zero Dawn nieuwe features aan de Photo Mode toevoegt. De patch komt volgende week uit.

Zo kan Aloy nu naar de camera kijken en meerdere poses aannemen. Daarnaast kun je wisselen tussen verschillende gezichtsuitdrukkingen en zijn er drie nieuwe filters beschikbaar. De verzameling 'groeten uit' kaarten is ook verder uitgebreid.

De update maakt het tevens mogelijk om je hoofddeksels tijdens het spelen onzichtbaar te maken. Het verkopen van voorwerpen is makkelijker en de gebruikersinterface heeft nieuwe opties. Daarnaast heb je nu meer mogelijkheden om je inventaris te ordenen.

Lees meer...

Guerilla Games spreekt over potentiŽle Horizon Zero Dawn sequel

In een interview met Game Informer spreekt Guerilla Games over wat de ontwikkelaar in een sequel op Horizon Zero Dawn wil doen.

"We zijn overweldigd door de klik die spelers met Aloy en het verhaal voelen", zegt schrijver John Gonzalez. "Mocht er een vervolg komen, dan willen we die klik respecteren door een verhaal te schrijven dat minstens even goed is."

Ook regisseur Mathijs de Jonge is tevreden met de positieve feedback op Horizon Zero Dawn, maar erkent dat de game soms tekortschiet.

Lees meer...

Horizon: Zero Dawn patch 1.10 past distributie items aan

Horizon Zero Dawn krijgt vandaag een patch die veranderingen in de item economy doorvoert. De drop rate, distributie en kosten van meerdere items zijn aangepast.

Daarnaast is het nu mogelijk om bij verkopers de X-knop ingedrukt te houden om zo meerdere items te kopen. Ook kan nu de X-as worden omgedraaid en is de AI aangepast. De volledige Horizon Zero Dawn patch notes zijn te vinden op Reddit.

Horizon Zero Dawn kwam op 1 maart uit voor de PlayStation 4. In korte tijd is Horizon Zero Dawn de best verkochte nieuwe PlayStation 4 IP geworden.

Lees meer...

Horizon Zero Dawn Patch 1.04 verhelpt crashes

Guerilla games brengt patch 1.04 voor Horizon Zero Dawn uit. De volledige patch notes zijn te vinden op het PlayStation blog

De update lost problemen op die kunnen optreden bij main quests en side quests. Zo is het nu niet meer mogelijk voor Aloy om vast te zitten in haar sliding animatie. Ook is een probleem verholpen waarbij de muziek soms stopt met spelen.

Horizon Zero Dawn patch 1.04 is niet de eerste patch die de game krijgt. De Horizon Zero Dawn day one patch verbeterde de framerate.

Lees meer...

Guerilla onthult enkele statistieken Horizon Zero Dawn

Thunderjaws iets te hoog gegrepen.

Guerilla Games-medewerker Mathijs de Jonge heeft een aantal statistieken over Horizon Zero Dawn gepubliceerd. Zo blijkt onder andere dat er in de eerste week na de release van de game 20 miljoen kalkoenen zijn vermoord.

Horizon Zero Dawn review - Nieuwe horizonten

Herizon Zero Dawn is vanaf vandaag verkrijgbaar. Hier is nog een keer onze Horizon Zero Dawn review die eerder al op 20/02/2017 verscheen.

Na de apocalyps blijft er niks meer van onze maatschappij over. De natuur heeft alles opnieuw opgeŽist en de mensheid leeft in afzonderlijke stammen. De cultuur is primitief, met rituelen en tradities die alles bepalen. De technologie die er wel is, is dan weer levensgevaarlijk. Bizarre machines struinen namelijk rond buiten het gebied van jouw stam, tussen de ruÔnes van zwartgeblakerde en overhangende wolkenkrabbers. Niemand weet wat er met de wereld gebeurd is, waar de machines vandaan komen en wat hun doel is. Stof genoeg voor een intrigerende game, en daar slaagt ontwikkelaar Guerrilla Games met Horizon Zero Dawn uitstekend in.

Het eerste sleutelelement is het verhaal. De focus op de mysterieuze machines en vervallen wereld schept een dikke laag mysterie en je avontuur als krijgster Aloy wordt op een vakkundige wijze verteld. De schrijver van dienst is John Gonzales, die eerder al de dialogen van Fallout: New Vegas pende. Zijn professionele hand is duidelijk merkbaar in het genuanceerde script. Je beleeft hoe Aloy opgroeit en trouw aan haar stam probeert te verzoenen met de discriminatie die ze als banneling meemaakt. Het is een grote stap voorwaarts voor Guerrilla Games, vergeleken met de bij vlagen gÍnante dialogen van de Killzone-reeks.

Lees meer...

Horizon Zero Dawn werd twee jaar geleden voor het eerst getoond en ontketende meteen een enorme hype. Op de site kun je al een tijdje de Horizon Zero Dawn review lezen, maar nu kun je ook zelf met je pijl en boog aan de slag. Wat moet je echter weten over deze nieuwe PlayStation 4-exclusive? Wij zetten de vijf belangrijkste feiten op een rijtje.

Met Horizon: Zero Dawn neemt Guerrilla Games afstand van de Killzone-reeks. Eventjes geen Helghast en ISA, maar een mix tussen oud en nieuw. Tijdens de E3 2016 is er veel informatie naar buiten gekomen omtrent de action role-playing game. Vandaar een overzicht van alles wat we weten, dat tot aan de lancering constant met nieuwe informatie wordt geŁpdatet.

5 opvallende gamereleases maart

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Zelda: Breath of the Wild en Mass Effect Andromeda.

Nieuwe maand, nieuwe releases. Ook in maart staan weer de nodige games op je te wachten. Komende maand betreedt Nintendo's nieuwste console-handheld de markt, maar is het met een aantal andere AAA-releases sowieso vechten voor aandacht. Benieuwd of je weer je portemonnee mag trekken? Hieronder lees je de vijf meest opvallende gamereleases van maart.

Digital FoundryHorizon Zero Dawn is een technisch meesterwerk op de PS4 en Pro

De beste 4K Pro game ziet er ook op het basismodel fantastisch uit.

Toen de eerste PlayStation 4 Pro details uitlekten, waren velen onzeker wat de komst van die nieuwe hardware voor het platform in zijn geheel zou betekenen. Zouden ontwikkelaars het ene model boven het andere verkiezen? Zou de oude hardware het onderspit delven? In die context is Horizon Zero Dawn een belangrijke titel. Ontwikkelaar Guerilla Games staat bekend om zijn technologische innovatie en hoogstandjes. Van dat team wordt verwacht dat het de kracht van de PS4 Pro centraal zet en tegelijk toont dat het standaardmodel nog heel wat leven in zich heeft. Na onze tests met de game kunnen we bevestigen dat de ontwikkelaar op beide vlakken slaagt. Horizon Zero Dawn is een technisch meesterwerk, los van de PlayStation 4-hardware waar je op speelt.

Day one patch voor Horizon Zero Dawn verbetert framerate

Day one patch voor Horizon Zero Dawn verbetert framerate

Veel performance voor weinig harde schijfruimte.

Horizon Zero Dawn krijgt een kleine Day One patch om de framerate van de game te verbeteren, aldus een post op NeoGAF.

De gebruiker thuway omschrijft de patch als een "kleine patch die de PlayStation 4 Pro support verbetert. De update voegt een Performance mode toe die soepelere framerates en scherpere visuals geeft in de 1080p-modus. De modus is beschikbaar voor zowel 4K- als 1080P-schermen."

De gane komt op 1 maart uit voor de PlayStation 4. Carl zijn Horizon Zero Dawn review lees je op de site.

Lees meer...

Alle PlayStation 4 exclusieve games in 2017

Met onder meer Horizon Zero Dawn, Gran Turismo Sport en Uncharted 4: The Lost Legacy.

Sony heeft een lijst met games onthuld die in 2017 exclusief voor de PlayStation 4 uitkomen. Daarin staan zowel grote AAA-games als kleine indiegames. Nieuwsgierig? Hieronder vind je een overzicht van alle games die je komend jaar op Sony's console kunt spelen.

Sony sluit Guerilla Cambridge

UPDATE: online service Rigs blijft bestaan.

UPDATE: Sony laat in een statement aan Eurogamer.net weten dat de online service van Rigs: Mechanized Combat League blijft bestaan. Wel laat de uitgever weten dat de game in de toekomst geen nieuwe downloadbare content meer krijgt.

Opvallende gamereleases van 2017

Met Horizon Zero Dawn, Red Dead Redemption 2, The Legend of Zelda: Breath of the Wild en nog veel meer.

Met games als Overwatch, Dark Souls 3, Battlefield 1, Uncharted 4 en XCOM 2 zijn gamers afgelopen jaar behoorlijk in de watten gelegd. Maar liever verwend dan verwaarloosd. Gaan we in 2017 wederom zo'n mooi jaar tegemoet? Laten we het hopen. Hoog tijd om de 25 meest belovende, officieel aangekondigde games voor het nieuwe jaar met je door te nemen.

E3 2016 - Sony toont nieuwe Horizon Zero Dawn gameplay

Sony toont op diens E3 2016 persconferentie nieuwe Horizon Zero Dawn gameplay.

In de gameplay neemt protagoniste Alloy het op tegen Corrupted met haar boog en valstrikken. Ze hackt ook een Corrupted om snel rond te kunnen rijden.

Daarnaast is er ook sprake van een dialoogwiel om keuzes te maken tijdens gesprekken. De wereldkaart is eveneens kort zichtbaar.

Lees meer...

E3 2016 - Alle livestreams, nieuws en games

Update: Microsoft, Ubisoft en Sony.

Het is weer die tijd van het jaar. De Electronic Entertainment Expo 2016 (E3 2016 voor de kenners) vindt vanaf 14 tot 16 juni in Los Angeles plaats. Op deze pagina geven we een overzicht van alle livestreams, bijbehorend nieuws en de nieuwste games en aankondigingen.

Game releases van 2016 om in de gaten te houden

Het belooft een mooi gamejaar te worden!

Nieuw jaar, nieuwe kansen, nieuwe game releases. De periode van goede voornemens inlossen, is dan ook aangebroken. Als geld opzij zetten een daarvan is, wordt 2016 het jaar waarin je discipline flink op de proef wordt gesteld. Hoewel er nog tal van games in de pijplijn zitten, zijn er namelijk al de nodige aangekondigd. Het komende jaar belooft een mooi jaar met veel potentiŽle toppers te worden. Hoogtijd om de 25 meest belovende, reeds aangekondigde games van 2016 voor je op een rijtje te zetten.

Nieuwe gameplay trailer Horizon: Zero Dawn toont jacht

Ontwikkelaar Guerilla Games toont tijdens de Paris Games Week nieuwe gameplaybeelden van Horizon Zero Dawn.

In de trailer is te zien hoe hoofdpersoon Aloy jacht maakt op een aantal mechanische monsters. Guerilla Games toont in het filmpje onder andere een lang gevecht tussen Aloy een enorm mechanisch monster. De ontwikkelaar gaat ook kort in op de precieze besturing en mogelijkheden van de game.

Horizon Zero Dawn komt in 2016 uit voor de PlayStation 4. De precieze releasedatum van de game is nog niet bekend.

Lees meer...

Meest opvallende E3 2015 trailers

Meest opvallende E3 2015 trailers

Met Doom, Fallout 4, Assassin's Creed Syndicate, Mirror's Edge Catalyst, Rise of the Tomb Raider en nog veel meer.

Doom

Het is de eerste keer dat Bethesda tijdens de E3-beurs een persconferentie houdt. In zijn debuut trapt de uitgever met volle overtuiging af met de reboot van de klassieker Doom. Kort samengevat: demonen, guns, gore... en een kettingzaag!

Fallout 4

Lees meer...

Zo, de E3 zit erop! De voorbije dagen zijn talloze games en andere nieuwigheden aangekondigd, waarvan we je maar al te graag op de hoogte gebracht hebben. Omdat je door de grote hoeveelheid nieuwsberichten misschien het overzicht kwijt bent, hebben we ze hier allemaal voor je gebundeld. Geniet samen met ons nog even na van een waanzinnige E3!