Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Stormblood brengt een nieuwe grondlaag toe aan Final Fantasy 14, waar de game nog jarenlang op kan groeien.

Spotlight

Belangrijke events

Final Fantasy 14 patch 4.5: A Requiem for Heroes onthuld

Square Enix onthult patch 4.5 voor de MMORPG Final Fantasy 14, met de subtitel A Requiem for Heroes - Part 1. Daarmee worden nieuwe stappen gezet richting Shadowbringers, de nieuwe betaalde uitbreiding die in de zomerperiode van 2019 lanceert.

A Requiem for Heroes voegt nieuwe missies toe die je onder andere naar de Ghimlyt Dark-dungeon brengen, en de Orbonne Monastery is een nieuwe raid dungeon. De Gold Saucer krijgt er een nieuwe minigame bij, en je krijgt o.a. toegang tot nieuwe minions, haarstijlen, emotes en mounts.

De patch komt op 8 januari uit. Een week later komt de Blue Mage als nieuwe job naar Final Fantasy 14. Deze leert vaardigheden van vijanden en is alleen in specifieke scenario's te gebruiken, waaronder de Masked Carnivale. Dit is een arena waarin je het opneemt tegen verscheidene tegenstanders.

Lees meer...

Final Fantasy 14: Stormblood review - Gaat de grenzen voorbij

Een MMORPG van de ondergang redden gaat niet zonder slag of stoot, getuige de val en wederopstanding van Final Fantasy 14. Opdat spelers hun personages naar de nieuwe versie mee kunnen nemen, moest oude code noodgedwongen blijven bestaan. De rek is inmiddels uit de zeven jaar oude broncode en daarom besluit ontwikkelaar Square Enix een nieuwe fundering neer te leggen. Met de lancering van Stormblood is de game volgens regisseur Yoshi-P klaar voor de toekomst en heeft zijn team opnieuw de vrijheid om de game naar nieuwe hoogtes te tillen. De veranderingen in Stormblood geven Final Fantasy 14 de ruimte om nog jarenlang verder te groeien.

De meest opvallende veranderingen merk je zodra je inlogt. Grote rode kruizen staan door de iconen op je actiebalk. Ze zijn overbodig verklaard en uit de game verwijderd. Sommige skills promoveren nu automatisch wanneer je het benodigde level bereikt, andere zijn samengevoegd of zelfs verdwenen. Dat betekent dat je balk niet langer vol staat met overbodige acties, wat het overzicht enorm ten goede komt. Waar je voorheen andere jobs moest trainen, krijgen specifieke rollen nu automatisch dezelfde gedeelde skills. Beide veranderingen stroomlijnen het gevechtssysteem en verminderen de tijd die je aan randzaken moet spenderen.

Aanvankelijk klinkt een poule met gedeelde skills alsof de jobs niet langer unieke kwaliteiten bevatten. Elke job krijgt echter zijn eigen Job Gauge, die op een nieuwe manier een unieke flair aan elke job geeft. Sommige van die meters zijn betere grafische representaties van bestaande mechanics, zoals het herladen van de kogels van een Machinist. Andere voegen een nieuw gameplayelement toe, zoals het verlagen van cooldown timers bij de White Mage. Bij de bestaande jobs zijn de meters slechts een kleine verbetering op een bestaand concept. Bij de nieuwe jobs in Stormblood zijn ze echter de kern van hoe je optimaal moet spelen.

Lees meer...

Final Fantasy 14 patch 3.5 release en inhoud bekend

Final Fantasy 14: A Realm Reborn patch 3.5 The Far Edge of Fate komt 17 januari online en voegt o.a. een nieuwe verhaalllijn en raid, een Zurvan Primal gevecht en nieuwe ontdekkingsmissies toe. In onderstaande trailer toont ontwikkelaar Square Enix de gratis update.

Met patch 3.5 krijg je de mogelijkheid Baelsar's Wall te beklimmen. Dat is de grote muur die de drie Eorzea steden van het Garlean Keizerrijk scheidt. Ook bezoek je Sohm Al, heilige grond voor de draken.

De update verbetert daarnaast de Party Finder en PvP-modi Frontline en Duel, en voegt een nieuwe map aan de Final Fantasy 14 PvP arena Feast toe. Verder kun je de Duty Finder met je Chocobo aan je zijde gebruiken.

Lees meer...

Final Fantasy 14 Stormblood expansion aangekondigd

Tijdens het Final Fantasy 14 Fan Fast in Las Vegas is de nieuwste uitbreiding voor de MMORPG aangekondigd. Deze heet Stormblood en komt in de zomer van 2017 uit.

De expansion bevat nieuwe speelbare gebieden, waaronder Ala Mhigo. De level cap verhoogt van zestig naar zeventig, en de inventory krijgt een uitbreiding. Ook staan er twee nieuwe Jobs gepland, alsook nieuwe Primals en Dungeons.

Met de uitbreiding neemt Square Enix afstand van de PlayStation 3-versie van de game. Ook worden de minimale systeemeisen voor de pc-versie aangepast. Spelers op de PlayStation 3 krijgen de mogelijkheid om gratis op te waarderen naar de PlayStation 4-versie.

Lees meer...

Final Fantasy 14 patch 3.35 release bekend

Final Fantasy 14 patch 3.35 release bekend

Lanceert half juli, voegt Palace of the Dead dungeon toe.

De releasedatum voor Final Fantasy 14: A Realm Reborn patch 3.35 valt op 19 juli. Dit meldt Square Enix via de Lodestone forums van de game.

De update voegt Palace of the Dead toe. In dit gebied onder de stad Gelmorra ligt de ingang tot een labyrint. Je krijgt de taak om de Wood Wailers te helpen dit doolhof te doorkruisen en de geheimen hierin te ontdekken.

Om de Palace of the Dead te betreden moet je minimaal level 17 hebben bereikt. Zodra je het doolhof betreedt, daalt je level naar één. Door vijanden te verslaan stijgt je level weer. Ook bevat het doolhof wapens die je personage sterker maken.

Lees meer...

Releasedatum en trailer voor Final Fantasy 14 Patch 3.1

Releasedatum en trailer voor Final Fantasy 14 Patch 3.1

'As Goes Light, So Goes Darkness' is grote content-update.

Square Enix maakt bekend dat Patch 3.1 voor Final Fantasy 14: A Realm Reborn lanceert op 10 november. Het is de eerste grote content-uibreiding sinds Heavensward en heet 'As Goes Light, So Goes Darkness.'

Patch 3.1 brengt onder meer nieuwe verhaalmissies, als ook twee extra dungeons: Saint Mocianne's Arboretum en Pharos Sirius (Hard). Er zijn nieuwe items en uitrusting te verzamelen, en The Manderville Gold Saucer heeft een nieuwe minigame die gebaseerd is op Lord of Vermilion.

Tevens kunnen sommige mounts die eerder alleen op de grond te gebruiken waren straks vliegen, zoals Ahriman en Magitek Armor. Er worden ook Vanu Vanu Beast Tribe quests toegevoegd, samen met Void Ark. Dit is een nieuwe raid voor 24 spelers tegelijk.

Lees meer...

Europese Final Fantasy 14 data centre is online

'Snellere en soeplere ervaring' voor Europese MMO-spelers.

Het Europese centrale datapunt voor Final Fantasy 14: A Realm Reborn en Final Fantasy 14: Heavensward is online. Dit stelt Naoki Yoshida in een video op de officiële Final Fantasy-Facebookpagina.

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn krijgt Defenders of Eorzea update

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn krijgt Defenders of Eorzea update

Trailer onthult nieuwe locaties en vijanden.

MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn krijgt 8 juli patch 2.3 toegediend voor de pc, PlayStation 3 en PlayStation 4. Deze draagt de naam Defenders of Eorzea, zo laat Square Enix weten.

De update voegt nieuwe locaties en quests toe aan de online wereld van Final Fantasty XIV. Zo is er een nieuw Primal-gevecht tegen de bekende Final Fantasy summon Ramuh en de nieuwe dungeon Hullbreaker Isle. Reeds bestaande kerkers zijn te spelen op een hogere moeilijkheidsgraad: Tam-Tara Deepcroft en Stone Vigil.

Ook voegt patch 2.3 privékamers in de Free Company (guild) huizing, de mogelijkheden Chocobo's op te voeden en nieuwe vijanden toe.

Lees meer...

Square Enix toont patch 2.2 voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Square Enix toont patch 2.2 voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Vecht tegen Leviathian in 'Through the Maelstrom.'

MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn krijgt op 27 maart een grote content-update in de vorm van Patch 2.2: Through the Maelstrom. Daarover maakt uitgever Square Enix vandaag meer details bekend.

Through the Maelstrom geeft je toegang tot nieuwe questlijnen, waarin je onder andere door een nieuwe dungeon speelt; de Lost City of Amdapor. Ook neem je het op tegen de Primal Leviathan the Whorleater, een bekend gezicht voor Final Fantasy-spelers.

Enkele reeds bestaande kerkers zijn op een hogere moeilijkheidsgraad te spelen, waaronder Halatali en Brayflox's Longstop. Heb je het hoogste level al bereikt, dan is de Second Binding Coil of Bahamut speelbaar. Deze nieuwe raid is de moeilijkste in A Realm Reborn tot nu toe.

Lees meer...

Final Fantasy XIV: A Realm Reborn wint Accessibility Award

Verkozen door AbleGamers tot 'meest toegankelijke mainstream game van het jaar.'

AbleGamers verkiest Final Fantasy XIV: A Realm Reborn tot 'meest toegankelijke mainstream game van het jaar.' Met de uitreiking wil het AbleGamers Fonds de aandacht vestigen op de gebruiksvriendelijkheid van videogames voor gamers met cognitieve en lichamelijke beperkingen.

Koop een huis in patch 2.1 van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Koop een huis in patch 2.1 van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

En verzamel exclusieve uitrusting in nieuwe PvP-modus.

Square Enix brengt dit jaar een eerste content update uit voor Final Fantasy XIV: A Realm Reborn. Patch 2.1 voegt onder andere een 'Housing'-systeem toe, zodat je je eigen huis kan kopen. Daarover maakt producent Naoki Yoshida meer bekend op de Tokyo Game Show.

Huizen zijn in eerste instantie te koop in de drie beginsteden Gridania, Limsa Lominsa en Ul'dah. Zowel het interieur als de buitenkant zijn naar eigen smaak in te vullen, wat neerkomt op een totaal van zo'n 380 verschillende aanpassingen. Hoe dat er uit ziet, zie je in onderstaande video.

Ook de Player versus Player (PvP)-arena Wolve's Den arriveert met patch 2.1. Hierin nemen teams van vier of teams van acht spelers het tegen elkaar op. Daarmee valt exclusieve uitrusting te winnen die je nergens anders in de game krijgt.

Lees meer...

Digitale verkoop Final Fantasy XIV: A Realm Reborn hervat

Heeft Square Enix nu wel genoeg servers voor de MMORPG ingezet?

De digitale verkoop van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn hervat. Square Enix legde de digitale distributie van de MMORPG enkele weken geleden stil omdat de servers de drukte direct na de lancering niet aankonden.

Geld terug voor PSN-versie Final Fantasy XIV: A Realm Reborn

Aankoopbedrag wordt volledig vergoed na aanhoudende serverstoringen.

Consumenten die Final Fantasy XIV: A Realm Reborn via de PlayStation Store kochten, krijgen hun aankoopbedrag volledig vergoed. Dat maakt Sony duidelijk op de Europese PlayStation-blog. Het bedrag wordt automatisch aan de digitale portemonnee toegevoegd.

Hoe Final Fantasy XIV: A Realm Reborn uit de as herrijst

Hoe Final Fantasy XIV: A Realm Reborn uit de as herrijst

Marcel trekt het herboren Eorzea in voor een eerste indruk.

Final Fantasy XIV is terug van weggeweest. Marcel haalt zijn Chocobo van stal en hij trekt wederom de wijde wereld van Eorzea in. Het is hoog tijd voor een geschiedenislesje en een eerste indruk van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn.

Final Fantasy XI is het best verkopende deel uit de Japanse rollenspellenreeks. Square Enix wil de succesformule dan ook herhalen en maakt nog een MMO die is overgoten door het Final Fantasy-sausje. In 2010 lanceert Final Fantasy XIV 1.0 voor het eerst, maar de game rekent op veel kritiek.

Het spel is te onoverzichtelijk, de quests zijn te repetitief en daarnaast zijn er technische mankementen die het spel zo goed als onspeelbaar maken. Spelers verdwalen in de veel te grote spelwereld - waarvan veel gebieden letterlijk gekopieerd en geplakt zijn - en haken massaal af. Square Enix geeft de moed niet op en besluit om aan een 'vervolg' te werken. Eorzea komt spectaculair aan zijn einde en een nieuw tijdperk breekt aan.

Lees meer...

Final Fantasy XIV: iedere drie maanden grote updates

Final Fantasy XIV: iedere drie maanden grote updates

'The Wolves' Den' komt er als eerste aan.

Square Enix is van plan de recent gelanceerde MMORPG Final Fantasy XIV: A Realm Reborn iedere drie maanden van een grote content-update te voorzien. Dat vertelt producent Naoki Yoshida op de Amerikaanse PlayStation-blog.

Yoshida legt uit dat het werk aan de eerste update al is begonnen. Patch 2.1 voegt een grootschalig huizenkoop-systeem toe en "The Wolves' Den," wat de eerste player-versus-player content ooit zal zijn voor de Final Fantasy-serie. Nieuwe verhaallijnen, kerkers en tegenstanders zijn ook van de partij.

Spelers hoeven voor deze content niet extra te betalen. "De maandelijkse kosten maken deze doorlopende content mogelijk," aldus Yoshida. Hij laat doorschemeren dat er ook wordt nagedacht over grotere uitbreidingen, waarvoor mogelijk wel extra kosten worden gerekend.

Lees meer...

Controllers in Final Fantasy XIV: A Realm Reborn bèta

Fase 2 ondersteunt gamepads voor de pc.

De tweede bèta fase van Final Fantasy XIV: A Realm Reborn voegt ondersteuning toe voor gamepads op de pc. Gamers kunnen de MMORPG vanaf dan dus ook testen met behulp van controllers, mochten ze hiervoor kiezen.