Final Fantasy 13-2

Spotlight

VideoAgni's Philosophy: Final Fantasy tech demo

Zo gaat de volgende Final Fantasy eruit zien. Wow.

Final Fantasy XIII-2 Review

Haters gonna hate.

VideoFinal Fantasy 13-2 launch trailer

Ook deze RPG van Square Enix ligt vanaf vrijdag in de rekken!

Belangrijke events

Square Enix verwacht "buitengewone verliezen"

President Yoichi Wada stapt op.

Square Enix verwacht aan het eind van het financiële jaar 2012 grote verliezen te noteren. Het financiële jaar eindigt op 31 maart. Het financiële rapport van de ontwikkelaar en uitgever klinkt neerslachtig: "Aankondiging van Herzieningen van Geconsolideerde Resultaat Vooruitzichten en Verwachte Buitengewone Verliezen." In het bestand staat dat de digitale entertainment divisie tegenvallende resultaten boekte met console games in de Europese en Noord-Amerikaanse regionen.

Square Enix overweegt Final Fantasy XIII collectie

"Mits de vraag groot genoeg is."

Motomu Toriyama, director en scenarioschrijver van Final Fantasy XIII, Final Fantasy XIII-2 en het aankomende afsluitende deel Lightning Returns: Final Fantasy XIII, heeft vermeld dat Square Enix een speciale bundel van de drie spellen overweegt.

Square Enix maakt 45 miljoen euro verlies

Bedrijf noemt "moeilijker wordende consolemarkt" als primaire reden.

De financiële cijfers van Square Enix tonen een verlies van ¥5,7 miljard (€45 miljoen) over de afgelopen negen maanden (tot en met 31 december 2012). Dit komt als een lichte schok want het bedrijf heeft een aantal grote namen uitgebracht dit jaar: Final Fantasy XIII-2, Hitman: Absolution en Sleeping Dogs. Square Enix noteerde een grotere winst op verkochte spellen dan dezelfde periode vorig jaar (¥102,7 miljard in 2012, ¥95,7 miljard in 2011), waarschijnlijk dankzij de eerder genoemde spellen.

Final Fantasy XIII-2 Review

Final Fantasy XIII-2 Review

Haters gonna hate.

Toen Final Fantasy XIII in 2010 uitkwam, werd de game, meer dan normaal, onthaald met heel wat gemengde reacties . Een nieuw vechtsysteem nam de beslissingsmogelijkheden van de speler over welke moves hij wanneer wou inzetten grotendeels weg, en maakte plaats voor een meer gestroomlijnde automatische selectie van aanvallen. De speler kon enkel nog beslissen welke gevechtsrol iedere speler aannam via het Paradigm Shift-system (klinkt allemaal ingewikkeld, en dat is het inderdaad ook wat). Om nog maar te zwijgen over het ontbreken van steden en de tutorial die drie vierde van de game in beslag nam. Puristen schreeuwden moord en brand over de beslissing, andere vonden dit een grote sprong voorwaarts in het RPG-genre. Je kon evenveel voor- als tegenargumenten vinden voor FF XIII. Onze eigen Michaël schreef toen een klepper van een review en gaf de game uiteindelijk een perfecte score. Ikzelf vond het bijzonder spijtig dat de gevechten in deze RPG grotendeels herleid waren tot een voordurend op de Attack-knop drukken tot de vijand het loodje legde, met uitzondering tot de hoofdbazen dan. Maar nu komt Square-Enix met een rechtstreeks vervolg, toepasselijk getiteld Final Fantasy XIII-2. Maar slagen ze er in om twijfelaars te overtuigen en hun fouten uit het verleden recht te zetten?

Zoals de twee op het einde van de titel doet uitwijzen, is Final Fantasy XIII-2 een rechtstreeks vervolg op FF XIII. Het verhaal vangt aan drie jaar na het einde van de laatst vernoemde game. Nadat Fang en Vanille erin slaagden om een botsing tussen de twee werelden Cocoon en Gran Pulse te voorkomen, werd hoofdrolspeelster Lightning herenigd met haar zus Serah. Het verslaan van de eindbaas Orphan kent echter enige vreemde bijwerkingen op het vlak van het tijdcontinuüm. Hierdoor verdwijnt Lighting naar een wereld genaamd Valhalla. Iedereen denkt dat ze zichzelf samen met Fang en Vanille heeft opgeofferd om Cocoon te redden, maar haar zus Serah blijft geloven dat Lightning nog leeft. Aangezien Serah blijft vasthouden aan deze gedachte, besluit Snow, haar verloofde en ook één van de hoofdpersonages uit XIII, een zoektocht te beginnen.

De game vangt aan met Lightning in Valhalla. Al snel breekt een onverbeten strijd uit tussen haar en een zwaardvechter genaamd Caius Ballad, die met een immense trukendoos aan magische aanvallen beschikt. Beide partijen raken verwikkeld in een gevecht die de halve stad sloopt, totdat er een mysterieuze jongen genaamd Noel uit de lucht komt vallen. Letterlijk uit de lucht vallen. Hij maakt blijkbaar deel uit van één van Lightning's dromen die beschrijft hoe deze strijd kan voorkomen worden. Noel wordt vervolgens naar Cocoon gestuurd, net op tijd om Serah bij te staan wanneer ook Cocoon opnieuw het slachtoffer wordt van een nieuwe invasie door monsters. Noel legt uit aan Serah dat Lightning wel nog degelijk leeft en een reis doorheen tijd en ruimte vangt aan om de twee zussen te herenigen.

Lees meer...

Final Fantasy XIII-2 (hands-on) Preview

Toen in 2004 de allereerste rechtstreekse opvolger van een Final Fantasy-game verscheen in onze gebieden was het publiek erg verdeeld in zijn mening. Final Fantasy X-2 speelde zich opnieuw af in de geliefde wereld Spira en volgde Yuna terwijl ze zocht naar tekenen van leven van Tidus, de hoofdrolspeler uit Final Fantasy X die verdween op het einde van die game. Voor de rest kende de game echter een zware stijlbreuk tegenover zijn voorganger. De toon van het verhaal was een stuk vrolijker dan het tragische Final Fantasy X en ook het battlesystem had een complete make-over gekregen.

Na het commerciële succes van Final Fantasy XIII heeft Square-Enix opnieuw besloten om een rechtstreekse sequel uit te brengen. Deze keer belooft de Japanse RPG-gigant om de sfeer, stijl en gameplay van FFXIII over de gehele lijn door te trekken naar de sequel, en tegelijk ook alle puntjes van kritiek die fans hadden op op het origineel weg te werken.

Net zoals indertijd bij FFX-2 worden de rollen van personages omgekeerd. Deze keer speel je met Serah, de zus van Lightning die je in Final Fantasy XIII moest redden uit haar gekristalliseerde l'Cie-status. Het einde van die game wordt een tikkeltje geretconned door te zeggen dat wat we te zien kregen in 2009 enkel gezien werd door een geredde Serah. In het begin van FFXIII-2 blijkt dat enkele seconden later Lightning verdween en Serah de enige is die gelooft dat ze niet samen met Fang en Vanille haar leven opofferde om Cocoon te redden.

Lees meer...

Details CE's Final Fantasy XIII-2 bekend

Details CE's Final Fantasy XIII-2 bekend

Limited Collector's Edition, én Crystal Edition

Square Enix laat vandaag weten dat Final Fantasy XIII-2, de rechtstreekse opvolger voor deeltje dertien, beschikbaar zal zijn in de vorm van twee exclusieve speciale edities: de Limited Collector's Edition en de Crystal Edition.

De Limited Collector's Edition wordt geleverd in clamshell-verpakking en bevat de game, een Composer Selected Soundtrack CD met een aantal muziektracks uit de game die speciaal zijn geselecteerd door het ontwikkelingsteam van Final Fantasy XIII; het illustratieboek "The Art of FINAL FANTASY XIII-2" met materiaal uit diverse ontwikkelingsfasen van de game; zes verzamelkaarten met hoogwaardige CG-illustraties van de hoofdpersonages in de game; en een lenticulair gedrukte High Definition-illustratie van het personage Lightning.

De Crystal Edition bevat alle hierboven beschreven zaken, waarbij de Composer Selected Soundtrack CD is vervangen door een uit 4 schijven bestaande Final Fantasy XIII-2 Original Soundtrack met de hele verzameling tracks uit de game in originele verpakking. Er wordt ook een zeer exclusief t-shirt meegeleverd dat nergens anders verkrijgbaar is. De Crystal Edition is slechts beperkt verkrijgbaar en wordt verpakt in een presentatiedoos.

Lees meer...

Pre-order extras voor FF 13-2 in VS

Waaien misschien over naar Europa.

Square-Enix heeft met verschillende winkelketens in de Verenigde Staten deals uitgewerkt rond pre-orders van Final Fantasy XIII-2. Wie de game voorbestelt bij één van de volgende winkels krijgt telkens een leuke extra.

Final Fantasy 13-2 krijgt DLC

Download kostuums, wapens en monsters.

Square-Enix heeft bevestigd dat ze downloadable content zullen uitbrengen voor Final Fantasy 13-2, de sequel op (wie had het kunnen raden) Final Fantasy XIII.

Square Enix gaat naar de TGS

En brengt met zich mee...

Square Enix heeft via het Dengeki magazine van deze week aangekondigd dat ze Kingdom Hearts: Dream Drop Distance en Thearthythm: Final Fantasy voor de 3DS zullen meebrengen naar de Tokyo Game Show. Ook Final Fantasy XIII-2 en Final Fantasy Type-0 zullen op de show te zien zijn.

Onthulling van Final Fantasy XIII-2

Komt eind dit jaar naar PS3 en X360.

Een paar dagen geleden lieten we jullie al weten dat Square Enix hoogstwaarschijnlijk een vervolg zou brengen op Final Fantasy XIII in de vorm van FFXIII-2 door het uitlekken van een domeinnaam, en vandaag kunnen we de geruchten officieel bevestigen.