Diablo 3

Door zijn veelzijdigheid en creatieve skills geeft de Necromancer de andere klassen van Diablo 3 het nakijken.

Belangrijke events

Blizzard heeft op de Twitterpagina van Diablo in een video laten weten dat het bedrijf aan meerdere nieuwe projecten in de reeks werkt. Daarbij geeft het bedrijf aan dat het later dit jaar mogelijk wat laat zien, vermoedelijk op BlizzCon 2018 in november.

Gerucht: Diablo 3 komt naar de Nintendo Switch

UPDATE: bronnen bevestigen dat port in de maak is.

UPDATE: Anonieme bronnen hebben Eurogamer.net laten weten dat Blizzard inderdaad aan een Nintendo Switch-versie van Diablo 3 werkt. De tipgevers melden niet of de Reaper of Souls DLC ook onderdeel is van de port.

Diablo 3: Rise of the Necromancer DLC review - Doodleuk

Vijf jaar en ontelbare updates later staat Diablo 3 fier overeind. Blizzard heeft onvermoeid gewerkt om de bakken kritiek die de game oorspronkelijk kreeg aan te pakken, waardoor Diablo 3 van een tegenvaller is uitgegroeid tot een verslavende topper. Dat relaas kon je al volgen in de Diablo 3 console review, alsook de Diablo 3: Reaper of Souls review. Nu brengt Blizzard de finishing touches aan met de Rise of the Necromancer DLC. Van misplaatste nostalgie is hier geen sprake, want de sublieme uitwerking van het geliefde personage tilt Diablo 3 naar een nog hoger niveau.

De Necromancer stond in Diablo 2 bekend om zijn mogelijkheid om grote groepen NPC's te controleren. Dat keert terug in deze DLC, maar daardoor dreigt er wel een overlapping met de vergelijkbare Witch Doctor. Het definiŽrende en onderscheidende element van de Necromancer is echter de creativiteit van de klasse en de concentratie die ze van je eist. De lijken van verslagen vijanden opblazen is bijvoorbeeld niet enkel een heerlijk sadistische tactiek, maar vergt ook een duidelijke beheersing van het slagveld. Je moet goed in het oog houden waar je reeds slachtoffers hebt gemaakt, waar je vijanden zich nu bevinden en of je genoeg resources hebt.

De Necromancer bezit namelijk zowel Essence als Blood als resource om skills te gebruiken. Essence regenereert enkel als je aanvalt, zodat het belangrijk is om niet enkel passieve buffs en skills te managen, maar je ook actief in het gevecht te mengen. Skills die Blood gebruiken, teren dan weer op je health. Hoewel ze extreem krachtig zijn, brengen ze dus een groot risico met zich mee. Bijgevolg moet je steeds goed nadenken over wat je doet ťn moet je ook actief bezig zijn met vechten en een goede positie op het slagveld innemen. Daardoor is de Necromancer een van de meest veeleisende klassen, maar ook veruit de meest interessante.

Lees meer...

Diablo 3 patch 2.4.3 release bekend

Diablo 3 patch 2.4.3 release bekend

Viert 20 jaar duivels speelgenot.

Blizzard lanceert Diablo 3 patch 2.4.3 deze week om het 20-jarig jubileum van de serie te vieren.

Met de jubileum patch luidt de uitgever het nieuwe seizoen van de game in. De update voegt een ode aan de originele game alsmede updates aan classes, items, Greater Rifts en spelgemak toe.

Tijdens Blizzcon onthulde het bedrijf al de inhoud van Diablo 3: The Darkening op Tristram. De update voegt onder andere enkele vijanden en andere eigenschappen van de originele game aan Diablo 3 toe. Diablo 3: The Darkening of Tristram keert jaarlijks terug.

Lees meer...

Details bekend over Greyhollow Island in Diablo 3

Blizzard Entertainment vertelt over Greyhollow Island in patch 2.4 van Diablo 3: Reaper of Souls. Dit doet het bedrijf op de blog van Battle.net.

Greyhollow Island ligt enkele kilometers verwijderd van de Westmarch kust. Vroeger woonde hier een zeer geavanceerde beschaving, maar deze is inmiddels om onbekende redenen uitgestorven. Op het eiland rust een vloek.

Om het gevoel van afzondering te versterken kom je nauwelijks mensen tegen. Wel is het eiland rijk aan (boven)natuurlijke vijanden.

Lees meer...

Details patch 2.4 voor Diablo 3: Reaper of Souls bekend

Details patch 2.4 voor Diablo 3: Reaper of Souls bekend

Nieuwe gebieden, beloningen, monsters, en meer.

Blizzard Entertainment maakt de inhoud van Diablo 3: Reaper of Souls patch 2.4 bekend. De aankondiging is gedaan tijdens BlizzCon 2015.

In de patch notes op de Diablo 3-site lees je dat de update onder andere nieuwe gebieden, beloningen en monsters toevoegt. Zo is Greyhollow Island een nieuw gebied met gevaarlijke, rare wezens. De Eternal Forest en Royal Quarters hebben nieuwe bonusgebieden die voorheen onbereikbaar waren.

Class Sets zijn verbeterd en sets zoals Might of the Earth en Thorns of the Invoker bestaan nu uit zes delen. Zodra je een zesdelige set hebt, krijg je toegang tot speciale dungeons die unieke beloningen bieden.

Lees meer...

Patch 2.3 voor Diablo 3 is vrijgegeven

Patch 2.3 voor Diablo 3 is vrijgegeven

Nieuwe zone Ruins of Sescheron met Kanai's Cube.

Patch 2.3 voor Diablo 3 is vrijgegeven voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dat maakt ontwikkelaar Blizzard bekend.

De update voegt de nieuwe zone Ruins of Sescheron toe. Daarin vind je de Kanai's Cube (een verwijzing naar de Horadric Cube uit Diablo 2). Deze stelt je in staat om je personage nog uitvoeriger aan te passen.

De Witch Doctor heeft ook wijzigingen ondergaan, om het personage te herbalanceren.

Lees meer...

Blizzard onthult Ruins of Sescheron en Kanai's Cube voor Diablo 3-patch 2.3.0

Blizzard geeft op zijn blog een preview van de aankomende patch 2.3.0 voor Diablo 3. De patch komt 'spoedig' uit voor de pc. De ontwikkelaar meldt niet of de patch ook beschikbaar komt voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

De patch voegt een nieuw gebied toe met de naam Ruins of Sescheron. Hier vind je ook de Kanai's Cube. Dit artefact laat je Legendary items opbreken. Je neemt hun speciale krachten dan over als extra passieve skills. Deze krijg je naast je reeds bestaande passieve vaardigheden.

Verder komen er nieuwe Legendary en Set items. De Adventure Mode krijgt een update waarbij je betere beloningen krijgt voor Bounties. Crafting materials schalen met jouw level mee zodat deze altijd nuttig zijn.

Lees meer...

Diablo III krijgt vandaag nieuwe patch

Diablo III krijgt vandaag nieuwe patch

Voegt o.a. nieuwe Treasure Goblins toe.

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment kondigt patch 2.2.0 voor Diablo III aan. De update is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In de officiŽle patch notes op Battle.net lees je dat er een aantal nieuwe features aan Diablo III worden toegevoegd. Zo krijgt de game onder andere drie nieuwe Treasure Goblins en een aantal nieuwe Legendary sets.

Het oppakken van voorwerpen is middels de patch eveneens aangepast. Zo worden grote hoeveelheden gems of crafting materials in ťťn keer aan je inventory toegevoegd zodra je er een van oppakt. Blizzard noemt deze nieuwe feature "vacuum pickup".

Lees meer...

FeatureEurogamer Benelux kiest de Games van het Jaar 2014

De persoonlijke favorieten van de redactie.

Wat is jouw favoriete game van 2014? De kans bestaat dat je een ander antwoord op die vraag had verwacht dan je nu geeft, omdat verscheidene van de grootste titels zijn uitgesteld naar 2015. Hoopte je Batman: Arkham Knight, The Witcher 3: Wild Hunt, Battlefield Hardline, Tom Clancy's The Division of The Order: 1886 dit jaar nog in je armen te sluiten? Dan had je pech.

Diablo III: Ultimate Evil Edition review

Role-playing betekent dat je je inleeft in een personage en ervoor zorgt dat je steeds sterker wordt. Diablo III legde die fundering al, maar problemen met het vinden van goede loot bleken een domper op de feestvreugde. In de review van Reaper of Souls las je al hoe ontwikkelaar Blizzard die problemen aanpakte. Maar met de Diablo III: Ultimate Evil Edition bereikt het duivelse hakfestijn echt zijn hoogtepunt. Twee jaar na de release van de oorspronkelijke game is dit werkelijk de ultieme editie.

De Ultimate Evil Edition vermengt de oorspronkelijke hoofdgame onmiddellijk met de Reaper of Souls-uitbreiding. Zo kun je al vanaf het begin de extra Crusader-klasse kiezen. Met zijn mengeling van mÍlee-aanvallen en spreuken hakt hij moeiteloos hordes demonen in de pan. Met zijn bijl ontleedt hij via de Punish-vaardigheid enkele zombies, en vijanden vanop een afstand zijn niet veilig voor vaardigheden zoals Blessed Shield. Daarbij gooit hij zo zijn schild in het gezicht van een monster.

Het Loot 2.0 systeem zit eveneens direct in de game verwerkt. Op die manier blijf je steeds uitrusting vinden die relevant is voor je personage en diens level. Het is dus gedaan met die grote hopen zwakke schilden en zwaarden. Zowat elk gevonden object geeft je het gevoel dat je ietsje krachtiger wordt. En je vindt ook veel Legendary-uitrusting. Op level tien loop je zo al rond met krachtige wapens als de onheilspellende Executioner.

Lees meer...

Patch 2.1 voor Diablo III komt deze week uit

Patch 2.1 voor Diablo III komt deze week uit

Nieuwe optie 'Seasons' gaat vrijdag online.

Blizzard maakt bekend dat patch 2.1.0 voor Diablo III deze week uitkomt in Europa. De patch komt vanavond al online in de Verenigde Staten.

Vrijdag 29 augustus gaat ook de nieuwe 'Seasons' optie online. Daardoor maak je een 'seizoensheld' aan, die start zonder goud, Artisans, uitrusting of Paragon-levels. Die seizoenshelden hebben toegang tot de leaderboards voor de nieuwe Greater Rifts. Er zijn ook leaderboards voor seizoensuitdagingen en seizoensprestaties.

Elke 'Season' duurt enkele maanden. Aan het einde ervan wordt de seizoensheld weer een gewoon personage.

Lees meer...

Xbox One-versie Diablo III draait op 1080p

Pad van vernieling niet langer in 900p.

Een day-one patch voor Diablo III: Ultimate Evil Edition zorgt ervoor dat de actie role-playing game in 1080p te spelen is. Ontwikkelaar Blizzard zorgt hiermee voor een upgrade ten opzichte van de voorheen genoemde 900p resolutie.

Blizzard sluit veilinghuis van Diablo III

"Ondermijnt de principes van Diablo."

Ontwikkelaar Blizzard heeft het online veilinghuis van Diablo III afgesloten, na eerder bekend te maken dat het einde van de functie nabij was. Spelers kunnen niet langer nieuwe voorwerpen laten veilen, bieden op geveilde voorwerpen of anderen uitkopen. Dit geldt zowel voor de veilinghuizen die werken met in-game geld, als de veilinghuizen die met echt geld functioneren.

Diablo III duikt online op voor Xbox One

Blizzard ontkent het bestaat ervan niet, maar...

Internationale webwinkels maken kort melding van een Xbox One-versie van Diablo III. De titel is opgedoken bij het Britse Argos, de Canadese tak van Best Buy en Futureshop. Alle drie hebben de game ondertussen weer van de site gehaald.

Blizzard stopt moeite in Diablo III PS3 controls

"We wilden geen pc game emuleren op de console."

Blizzard Entertainment denkt goed na over de controls en interface van Diablo III op de PlayStation 3 en 4. Het spel kwam eerder uit op pc maar de studio meldt dat de besturing specifiek voor de PlayStation consoles is ontwikkeld omdat ze "geen pc game wilden emuleren op de console."

Diablo III komt naar PS3 en PS4

"Strategische samenwerking om de wereld te veroveren."

Chris Metzen, vicevoorzitter van Blizzard Entertainment, heeft tijdens de PlayStation Meeting 2013 vermeldt dat Diablo III naar zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 3 komt. Dit vormt onderdeel van het nieuwe verband tussen Sony en Blizzard Entertainment.