Diablo III

Door zijn veelzijdigheid en creatieve skills geeft de Necromancer de andere klassen van Diablo 3 het nakijken.

Spotlight

Belangrijke events

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af

Blijft wel actief als strategisch adviseur.

Blizzard directeur en mede-oprichter Mike Morhaime treedt af, maar blijft binnen het bedrijf wel actief als strategisch adviseur. Hij maakt het nieuws zelf bekend op de website van Blizzard. World of Warcraft-topman J. Allen Brack is nu de nieuwe directeur van het bedrijf.

BlizzCon 2018 schema hint naar Diablo aankondiging

Met een speciaal panel op het hoofdpodium.

Het BlizzCon 2018 schema hint met een speciaal Diablo-panel op het hoofdpodium naar een nieuwe aankondiging in de langlopende serie. De naam 'Diablo: What's next?' laat weinig ter verbeelding over en het hoofdpodium is normaliter alleen gereserveerd voor grote aankondigingen.

Blizzard heeft op de Twitterpagina van Diablo in een video laten weten dat het bedrijf aan meerdere nieuwe projecten in de reeks werkt. Daarbij geeft het bedrijf aan dat het later dit jaar mogelijk wat laat zien, vermoedelijk op BlizzCon 2018 in november.

Diablo 3: Rise of the Necromancer DLC review - Doodleuk

Vijf jaar en ontelbare updates later staat Diablo 3 fier overeind. Blizzard heeft onvermoeid gewerkt om de bakken kritiek die de game oorspronkelijk kreeg aan te pakken, waardoor Diablo 3 van een tegenvaller is uitgegroeid tot een verslavende topper. Dat relaas kon je al volgen in de Diablo 3 console review, alsook de Diablo 3: Reaper of Souls review. Nu brengt Blizzard de finishing touches aan met de Rise of the Necromancer DLC. Van misplaatste nostalgie is hier geen sprake, want de sublieme uitwerking van het geliefde personage tilt Diablo 3 naar een nog hoger niveau.

De Necromancer stond in Diablo 2 bekend om zijn mogelijkheid om grote groepen NPC's te controleren. Dat keert terug in deze DLC, maar daardoor dreigt er wel een overlapping met de vergelijkbare Witch Doctor. Het definiŽrende en onderscheidende element van de Necromancer is echter de creativiteit van de klasse en de concentratie die ze van je eist. De lijken van verslagen vijanden opblazen is bijvoorbeeld niet enkel een heerlijk sadistische tactiek, maar vergt ook een duidelijke beheersing van het slagveld. Je moet goed in het oog houden waar je reeds slachtoffers hebt gemaakt, waar je vijanden zich nu bevinden en of je genoeg resources hebt.

De Necromancer bezit namelijk zowel Essence als Blood als resource om skills te gebruiken. Essence regenereert enkel als je aanvalt, zodat het belangrijk is om niet enkel passieve buffs en skills te managen, maar je ook actief in het gevecht te mengen. Skills die Blood gebruiken, teren dan weer op je health. Hoewel ze extreem krachtig zijn, brengen ze dus een groot risico met zich mee. Bijgevolg moet je steeds goed nadenken over wat je doet ťn moet je ook actief bezig zijn met vechten en een goede positie op het slagveld innemen. Daardoor is de Necromancer een van de meest veeleisende klassen, maar ook veruit de meest interessante.

Lees meer...

Diablo 3 patch 2.4.3 release bekend

Diablo 3 patch 2.4.3 release bekend

Viert 20 jaar duivels speelgenot.

Blizzard lanceert Diablo 3 patch 2.4.3 deze week om het 20-jarig jubileum van de serie te vieren.

Met de jubileum patch luidt de uitgever het nieuwe seizoen van de game in. De update voegt een ode aan de originele game alsmede updates aan classes, items, Greater Rifts en spelgemak toe.

Tijdens Blizzcon onthulde het bedrijf al de inhoud van Diablo 3: The Darkening op Tristram. De update voegt onder andere enkele vijanden en andere eigenschappen van de originele game aan Diablo 3 toe. Diablo 3: The Darkening of Tristram keert jaarlijks terug.

Lees meer...

Details bekend over Greyhollow Island in Diablo 3

Blizzard Entertainment vertelt over Greyhollow Island in patch 2.4 van Diablo 3: Reaper of Souls. Dit doet het bedrijf op de blog van Battle.net.

Greyhollow Island ligt enkele kilometers verwijderd van de Westmarch kust. Vroeger woonde hier een zeer geavanceerde beschaving, maar deze is inmiddels om onbekende redenen uitgestorven. Op het eiland rust een vloek.

Om het gevoel van afzondering te versterken kom je nauwelijks mensen tegen. Wel is het eiland rijk aan (boven)natuurlijke vijanden.

Lees meer...

Details patch 2.4 voor Diablo 3: Reaper of Souls bekend

Details patch 2.4 voor Diablo 3: Reaper of Souls bekend

Nieuwe gebieden, beloningen, monsters, en meer.

Blizzard Entertainment maakt de inhoud van Diablo 3: Reaper of Souls patch 2.4 bekend. De aankondiging is gedaan tijdens BlizzCon 2015.

In de patch notes op de Diablo 3-site lees je dat de update onder andere nieuwe gebieden, beloningen en monsters toevoegt. Zo is Greyhollow Island een nieuw gebied met gevaarlijke, rare wezens. De Eternal Forest en Royal Quarters hebben nieuwe bonusgebieden die voorheen onbereikbaar waren.

Class Sets zijn verbeterd en sets zoals Might of the Earth en Thorns of the Invoker bestaan nu uit zes delen. Zodra je een zesdelige set hebt, krijg je toegang tot speciale dungeons die unieke beloningen bieden.

Lees meer...

Patch 2.3 voor Diablo 3 is vrijgegeven

Patch 2.3 voor Diablo 3 is vrijgegeven

Nieuwe zone Ruins of Sescheron met Kanai's Cube.

Patch 2.3 voor Diablo 3 is vrijgegeven voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One. Dat maakt ontwikkelaar Blizzard bekend.

De update voegt de nieuwe zone Ruins of Sescheron toe. Daarin vind je de Kanai's Cube (een verwijzing naar de Horadric Cube uit Diablo 2). Deze stelt je in staat om je personage nog uitvoeriger aan te passen.

De Witch Doctor heeft ook wijzigingen ondergaan, om het personage te herbalanceren.

Lees meer...

Blizzard onthult Ruins of Sescheron en Kanai's Cube voor Diablo 3-patch 2.3.0

Blizzard geeft op zijn blog een preview van de aankomende patch 2.3.0 voor Diablo 3. De patch komt 'spoedig' uit voor de pc. De ontwikkelaar meldt niet of de patch ook beschikbaar komt voor de PlayStation 4 en de Xbox One.

De patch voegt een nieuw gebied toe met de naam Ruins of Sescheron. Hier vind je ook de Kanai's Cube. Dit artefact laat je Legendary items opbreken. Je neemt hun speciale krachten dan over als extra passieve skills. Deze krijg je naast je reeds bestaande passieve vaardigheden.

Verder komen er nieuwe Legendary en Set items. De Adventure Mode krijgt een update waarbij je betere beloningen krijgt voor Bounties. Crafting materials schalen met jouw level mee zodat deze altijd nuttig zijn.

Lees meer...

Diablo III krijgt vandaag nieuwe patch

Diablo III krijgt vandaag nieuwe patch

Voegt o.a. nieuwe Treasure Goblins toe.

Ontwikkelaar Blizzard Entertainment kondigt patch 2.2.0 voor Diablo III aan. De update is vanaf vandaag verkrijgbaar voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

In de officiŽle patch notes op Battle.net lees je dat er een aantal nieuwe features aan Diablo III worden toegevoegd. Zo krijgt de game onder andere drie nieuwe Treasure Goblins en een aantal nieuwe Legendary sets.

Het oppakken van voorwerpen is middels de patch eveneens aangepast. Zo worden grote hoeveelheden gems of crafting materials in ťťn keer aan je inventory toegevoegd zodra je er een van oppakt. Blizzard noemt deze nieuwe feature "vacuum pickup".

Lees meer...

Diablo III: Ultimate Evil Edition review

Role-playing betekent dat je je inleeft in een personage en ervoor zorgt dat je steeds sterker wordt. Diablo III legde die fundering al, maar problemen met het vinden van goede loot bleken een domper op de feestvreugde. In de review van Reaper of Souls las je al hoe ontwikkelaar Blizzard die problemen aanpakte. Maar met de Diablo III: Ultimate Evil Edition bereikt het duivelse hakfestijn echt zijn hoogtepunt. Twee jaar na de release van de oorspronkelijke game is dit werkelijk de ultieme editie.

De Ultimate Evil Edition vermengt de oorspronkelijke hoofdgame onmiddellijk met de Reaper of Souls-uitbreiding. Zo kun je al vanaf het begin de extra Crusader-klasse kiezen. Met zijn mengeling van mÍlee-aanvallen en spreuken hakt hij moeiteloos hordes demonen in de pan. Met zijn bijl ontleedt hij via de Punish-vaardigheid enkele zombies, en vijanden vanop een afstand zijn niet veilig voor vaardigheden zoals Blessed Shield. Daarbij gooit hij zo zijn schild in het gezicht van een monster.

Het Loot 2.0 systeem zit eveneens direct in de game verwerkt. Op die manier blijf je steeds uitrusting vinden die relevant is voor je personage en diens level. Het is dus gedaan met die grote hopen zwakke schilden en zwaarden. Zowat elk gevonden object geeft je het gevoel dat je ietsje krachtiger wordt. En je vindt ook veel Legendary-uitrusting. Op level tien loop je zo al rond met krachtige wapens als de onheilspellende Executioner.

Lees meer...

Patch 2.1 voor Diablo III komt deze week uit

Patch 2.1 voor Diablo III komt deze week uit

Nieuwe optie 'Seasons' gaat vrijdag online.

Blizzard maakt bekend dat patch 2.1.0 voor Diablo III deze week uitkomt in Europa. De patch komt vanavond al online in de Verenigde Staten.

Vrijdag 29 augustus gaat ook de nieuwe 'Seasons' optie online. Daardoor maak je een 'seizoensheld' aan, die start zonder goud, Artisans, uitrusting of Paragon-levels. Die seizoenshelden hebben toegang tot de leaderboards voor de nieuwe Greater Rifts. Er zijn ook leaderboards voor seizoensuitdagingen en seizoensprestaties.

Elke 'Season' duurt enkele maanden. Aan het einde ervan wordt de seizoensheld weer een gewoon personage.

Lees meer...

Blizzard sluit veilinghuis van Diablo III

"Ondermijnt de principes van Diablo."

Ontwikkelaar Blizzard heeft het online veilinghuis van Diablo III afgesloten, na eerder bekend te maken dat het einde van de functie nabij was. Spelers kunnen niet langer nieuwe voorwerpen laten veilen, bieden op geveilde voorwerpen of anderen uitkopen. Dit geldt zowel voor de veilinghuizen die werken met in-game geld, als de veilinghuizen die met echt geld functioneren.

Blizzard introduceert sociale features Diablo III: Reaper of Souls

Clans en communities in de eerste Diablo III-uitbreiding.

Ontwikkelaar Blizzard stelt vandaag de nieuwe sociale features voor van Diablo III. Clans en communities geven je de mogelijkheid om beter met andere spelers te communiceren. Beide features zitten momenteel in de bŤta- en testfase. De aankondiging ervan loopt een maand voor op de lancering van de Reaper of Souls-uitbreiding.

Diablo III duikt online op voor Xbox One

Blizzard ontkent het bestaat ervan niet, maar...

Internationale webwinkels maken kort melding van een Xbox One-versie van Diablo III. De titel is opgedoken bij het Britse Argos, de Canadese tak van Best Buy en Futureshop. Alle drie hebben de game ondertussen weer van de site gehaald.

Diablo III console review

Diablo III console review

Demonen verjagen uit een veilige haven.

In 1998 wordt Diablo naar de PlayStation overgezet door Climax Group. Deze console-versie wordt lauw ontvangen en critici geven het advies vooral bij de pc-versie te blijven. Het grootste verschil is het gemis van een online functie. Met Diablo III heeft Blizzard zelf de touwtjes in handen, maar gaat dat ze beter af?

Als je met de PlayStation 3 of Xbox 360 versie aan de slag gaat heb je je muis en toetsenbord niet nodig, want die worden niet door de console-versie ondersteund. Een gewaagd besluit van Blizzard, want top-down actie-RPG's als Diablo gaan vaak hand in hand met interfaces die het beste werken op een pc. Toch heeft de studio groot gelijk: Diablo III werkt prima met een controller.

Speciaal voor de consoles is er een koprol toegevoegd die te gebruiken valt met het rechterpookje. Dit lijkt overbodig aangezien de pc-versie prima zonder kon, maar het is echt een goede toevoeging. Met de controller kan je hierdoor uitermate precies te werk gaan. Op de pc val je wel eens per ongeluk een monster aan,terwijl je eigenlijk wil vluchten. Dit probleem tref je op de PlayStation 3 of Xbox 360 niet aan.

Lees meer...

Inhoud Diablo 3: Reaper of Souls gelekt

Data van de hele uitbreiding verschijnt online.

Enkele fans hebben hun handen gekregen op Blizzard's interne testversie van Diablo 3's eerste uitbreiding Reaper of Souls. Na wat uurtjes intensieve data mining, staat zo goed als het hele spel online. Opgelet, spoilers zullen volgen.

Blizzard stopt moeite in Diablo III PS3 controls

"We wilden geen pc game emuleren op de console."

Blizzard Entertainment denkt goed na over de controls en interface van Diablo III op de PlayStation 3 en 4. Het spel kwam eerder uit op pc maar de studio meldt dat de besturing specifiek voor de PlayStation consoles is ontwikkeld omdat ze "geen pc game wilden emuleren op de console."

Diablo III komt naar PS3 en PS4

"Strategische samenwerking om de wereld te veroveren."

Chris Metzen, vicevoorzitter van Blizzard Entertainment, heeft tijdens de PlayStation Meeting 2013 vermeldt dat Diablo III naar zowel de PlayStation 4 als de PlayStation 3 komt. Dit vormt onderdeel van het nieuwe verband tussen Sony en Blizzard Entertainment.

Merendeel van Diablo III gear gekocht in Auction House

"Problematisch" volgens Blizzard.

Het merendeel van Diablo III spelers heeft zijn uitrusting gekocht in het veilinghuis van het spel en niet gevonden tijdens het spelen. Op de Diablo 3 fora heeft Andrew Chambers (senior game designer voor Diablo III) te kennen gegeven dat Blizzard kijkt naar een oplossing.

Uitgever en ontwikkelaar Blizzard heeft nogmaals bevestigd dat ze bezig zijn met een consoleversie voor hun dungeon crawler Diablo 3. Ze konden zelfs melden dat ze een versie van het spel hebben die al zeer vlot loopt op de Xbox 360 en/of PS3.

Ontwikkelaar en uitgever Blizzard heeft de domeinnaam www.projectblackstone.com geregistreerd. De voorlopig nog lege pagina zal waarschijnlijk binnen een bepaalde tijd gelinkt worden aan ťťn van de toekomstige games van de studio. De vraag is welke dat zal worden.

Diablo 3: Starter Edition kost je geen cent

Maar het doet je wel verlangen naar meer.

Via Blizzard's battle.net kan je vanaf vandaag de Starter Edition van Diablo 3 downloaden. Deze versie van het bekende spel is niet meer dan een veredelde demo, maar alles wat je erin behaalt, wordt overgedragen naar het volledige spel wanneer je dit aankoopt.

Diablo 3 voegt Character Profiles toe

Onderzoek, vergelijk, verbeter.

Als eerste deel van hun grote update van Diablo 3 voegde Blizzard vanmorgen de Character Profiles toe. In hun blogpost vertelden ze wat deze update nu net inhoudt, maar wij zijn van plan om dat ook te doen. De update stelt je in staat om drie dingen te doen:

Nieuwe max-level content onderweg voor Diablo 3

Maar ook andere aanpassingen staan gepland.

In een open brief aan de Diablo community eerder vandaag biechtte chief executive bij Blizzard, Mike Morhaime, op dat de end-game content van Diablo 3 onvoldoende was. Bij het bedrijf hadden ze gehoopt de spelers langer bezig te kunnen houden nadat ze het hoofdverhaal van het spel hadden afgerond.

End-game content Diablo 3 niet voldoende

Blizzard geeft toe dat er te weinig te doen is.

Blizzard heeft toegegeven dat het jagen op items niet voldoende end-game content is om Diablo 3-spelers lang zoet te houden na de eindbaas. Dat liet een community manager van Blizzard weten op het forum van Battle.net, waar spelers klaagden over het ontbreken van nieuwe uitdagingen.

Diablo 3 Review

Diablo 3 Review

Het lange wachten waard?

Twaalf jaar hebben we erop moeten wachten. Twaalf lange jaren waarin we al meermaals deze titel konden spelen en zien dat het goed was. Als beetje gamer weet je dat dit de lancering van het jaar was. Blizzard opende haar servers rond middernacht voor een horde waanzinnige gamers, met ellenlange digitale wachtrijen tot gevolg.

Twaalf uur later had de eerste speler de game al uitgespeeld, hoe hij dat deed is ons onduidelijk omdat de lancering op zijn minst gezegd problematisch was. Voor een bedrijf dat zoveel multiplayer ervaring heeft opgedaan met grote groepen spelers (World of Warcraft) was de service de eerste dagen behoorlijk pover met lag, loginproblemen, onopgeslagen gegevens en server-down berichten. Toegegeven, voor WoW dokken spelers elke maand geld neer en laat een business model dus meer investeringen toe, maar aangezien Diablo 3 een permanente internet connectie vraagt verwachten wij dat Blizzard zelf de nodige vereisten hiervoor aanbiedt. Tot overmaat van ramp kreeg Blizzard ook zijn eigen hacking-schandaal te verwerken, een jammere zaak waar we hopen dat het team topontwikkelaars toch degelijk en snel over zal communiceren.

Nu goed, we zitten over de kritieke periode heen en hopelijk normaliseert de situatie zich vanaf heden. Diablo 3 zal steeds via internet gespeeld moeten worden, een beslissing die zowel voor- als nadelen heeft. Hoewel we erg lovend zijn over de snelheid waarop al je personages, achievements, vrienden, items, geld, kills en wat nog allemaal opgeslagen worden, hebben we ook al enkele malen te kampen gekregen met vertragingen en onderbrekingen in de game-service. De frequentie van de problemen gaat al naar beneden, maar uiteraard kan niemand een perfecte dienst garanderen die 100% van de tijd werkt. Toch willen we daartegenover het grote voordeel plaatsen dat een multiplayer ervaring biedt. Diablo 3 solo spelen is lang niet zo uitdagend als D3 in groep spelen.

Lees meer...

FeatureE3 2012 vooruitblik: Sony

Halen ze dit jaar opnieuw super-Sony-sche snelheden?

46.800 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2011, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld om gedurende drie dagen in totaal meer dan tweehonderd verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2011 konden maken? In de aanloop naar de E3 2012 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in CaliforniŽ ter plaatse is om verslag uit te brengen.

Diablo 3 snelst verkopende PC game ooit

Grootste PC lancering in de gamegeschiedenis

Diablo 3 is op de eerste dag 3,5 miljoen keer verkocht. Hiermee stoot de game World of Warcraft: Catacylsm van de troon, tevens een Blizzard titel. Daarnaast waren er ook nog 1,2 miljoen spelers die de game hadden verkregen via de World of Warcraft Annual Pass. In totaal speelden 4,7 miljoen spelers de game op de dag van lancering. Tenminste, als ze geen login problemen hadden. Dat maakt dat Diablo 3 de grootste lancering in de gamegeschiedenis heeft.

Massa Diablo 3 accounts gehackt

Meteen ook de echte reden van de downtime op zondag.

In de loop van het weekend werden verschillende Diablo 3 accounts het slachtoffer van hackers, dat schrijft onze zustersite Eurogamer.net. Officieel heeft Blizzard nog geen weet van de diefstallen. Het is voorlopig dus ook niet mogelijk een schatting te maken van de schaal waarop de hackers te werk gingen. Toch bewijst Google dat het niet gaat om geÔsoleerde gevallen.

Launch Diablo III niet zonder kleerscheuren

Launch Diablo III niet zonder kleerscheuren

Barbarian wandelt in 12 uur door de hele game.

De launch van de langverwachte RPG Diablo III is niet zonder kleerscheuren vergaan. Naast overbelaste servers werden spelers geplaagd door diverse foutmeldingen waardoor zij niet meer op de servers in konden loggen.

Vooral de foutmeldingen 3006 en 37 komen veel voor. Na het oplopen van deze error is het voor spelers onmogelijk om op de Diablo III servers in te loggen. De foutmeldingen zouden te maken hebben met het wisselen van ingame gear.

De onvrede en frustratie werd op Metacritic hard bestraft door een user score van 3.5:

Lees meer...

Diablo III open beta weekend

Diablo III open beta weekend

Test Diablo III gratis uit tot maandag!

Blizzard heeft onverwacht een open beta weekend aangekondigd voor Diablo III. Vanaf vanavond tot maandagavond kun je het spel gratis uittesten. Je kan alle vijf klassen spelen tot level 13. De test kadert in een stresstest in voorbereiding op de release op 15 mei.

Het enig wat je nodig hebt is een Battle.net account en voldoende bandbreedte, want de game client is vier gigabyte groot. De download kunnen jullie hier beginnen.

Lees meer...

Diablo 3 Preview: Aan de slag met de beta

Verduiveld lekker, geen enkele andere term past zo mooi op de Diablo-reeks van Blizzard (komaan, probeer maar!). Wij kregen toegang tot de Diablo 3 beta en gingen voor het eerst uitgebreid urenlang aan de slag met deze felbesproken titel. Ons diepgaand relaas bestrijkt een goede dertig uur speeltijd verdeeld over alle personages.

De beta bevat het eerste hoofdstuk van de saga. De meeste van de features zijn beschikbaar, bepaalde zaken die later pas unlocked worden hebben we uiteraard niet kunnen testen. Er is een levelcap op dit moment, maar deze laat wel toe om toch al een aantal skills per personage te testen. Onze mening is dan ook accuraat genoeg om er een groots artikel van te maken.

In Diablo 3 start je als een personage dat op zoek gaat naar een vallende ster die vlakbij is ingeslagen. Je merkt meteen dat niet alles pluis is aangezien je kennis maakt met enkele demonen die zich voeden aan enkele onfortuinlijke lijken.

Lees meer...

Diablo III heeft eindelijk releasedatum

Vorige geruchten klopten niet.

Onlangs lieten we jullie weten dat Bart Smit mogelijk de releasedatum van Diablo III lekte. Deze datum blijkt niet te kloppen, maar was wel een teken aan de wand dat de officiŽle releasedatum niet meer lang op zich zou laten wachten...

PVP arena's Diablo III uitgesteld tot na de launch

PVP arena's Diablo III uitgesteld tot na de launch

Release waarschijnlijk in April.

Mocht jij er al naar uitkijken om straks je vrienden een kopje kleiner te maken in de bloederige multiplayer arena's van Diablo III dan is er slecht nieuws. In haar blog maakte Blizzard vandaag bekend dat Diablo III zonder PVP arena gelanceerd zal worden en dat de PVP content pas later in een speciale patch aan de game zal worden toegevoegd.

"We hebben een moeilijke knoop doorgehakt", zei lead designer Jay Wilson. "Na veel discussies zijn we het er uiteindelijk over eens geworden dat het niet eerlijk zou zijn om de game uit te stellen omdat de PVP content nog niet klaar is. Veel spelers willen beginnen met de solo en co-op campaigns en die zijn ook al bijna klaar.".

De PVP patch zal meerdere multiplayer gebieden toevoegen die elk hun eigen stijl en layout hebben. Tevens zullen er per gebied speciale achievements te verdienen zijn. Alhoewel de game nog steeds voorzichtig voor een tweede kwartaal release staat ingepland zijn er enkele retail outlets die de launch van Diablo III in april in hun agenda hebben staan.

Lees meer...

Blizzard laat 600 mensen afvloeien

90% van ontslagenen werken niet in game ontwikkeling.

Blizzard kondigde vandaag aan dat het maar liefst 600 mensen laat afvloeien. 90 procent van de ontslagen personen zouden echter niet aan game ontwikkeling doen maar in andere sectoren van het bedrijf werken. Ook in de World of Warcraft divisie vallen er geen ontslagen. CEO Mike Morhaime verwoordde het als volgt: "Elk bedrijf moet alle processen en teams blijvend evalueren om winstgevend te blijven. [...] We hebben enkele moeilijke beslissingen moeten maken om te veranderende noden van ons bedrijf tegemoet te komen".

Games Convention Preview: Part 2

FeatureGames Convention Preview: Part 2

Het tweede en laatste deel

Gisteren kon je in ons eerste deel al lezen wat de grootste verrassingen waren in de aanloop naar de Games Convention van 2008. Daarnaast behandelden we de line-up van de grote drie, alhoewel het er dit jaar maar twee echt aanwezig zijn. In dit deel gaan we verder met de games waar de meeste redacteurs naar uitkijken en welke aankondigingen we verwachten en op hopen.

Qua populariteit op de redactie zijn sommige titels redelijk voorspelbaar. Denk bijvoorbeeld aan Guitar Hero: World Tour, StarCraft II, Diablo III, Far Cry 2 en Red Alert 3. Ook de nieuwe uitbreiding voor World of Warcraft en de nieuwe Call of Duty en Prince of Persia zorgen voor zweterige handjes van enthousiasme. Allemaal franchises die een gevestigde naam hebben en die in voorbije jaren de lat binnen hun genres hoger hebben gelegd.

Ook de nieuwe franchises zijn echter goed vertegenwoordigd in de Leipziger Messe. EA komt bijvoorbeeld met Mirror's Edge, Dead Space en Left 4 Dead. Alle drie titels die wel eens hoge ogen zouden kunnen gaan gooien bij hun release. Vooral om aanwezig te kunnen zijn op de perspresentatie van first person platform/actiegame Mirror's Edge hebben we een potje moeten armworstelen op de redactie.

Lees meer...

Diablo III sluit de franchise niet af

Blizzard heeft verdere plannen met de reeks

Blizzard is een ontwikkelaar waar je alles van mag verwachten. Zo wisten ze meer dan vier jaar stil te houden dat ze in het geheim aan Diablo III aan het werken waren en ontvangen ze elke maand zo'n 12,99 euro van meer dan tien miljoen spelers over heel de wereld om World of Warcraft te mogen spelen. Toch had de ontwikkelaar het tijdens de afgelopen Blizzard Worldwide Invitational het wat minder over hun bekende MMORPG, maar stond het derde deel in de Diablo-reeks volledig centraal.

Lekte Bart Smit releasedatum Diablo III?

Het staat alleszins in hun nieuwste folder.

Er is kans dat Bart Smit de releasedatum van Diablo III gelekt heeft. Gamewebsite Duimschroef.nl ontdekte de vermelding van 19 april als verschijningsdatum van het spel in de meest recente folder van de winkelketen.

Blizzard nerveus over verwachtingen Diablo III

"Verwacht alsjeblieft niet teveel."

Wil je nu ook wel eens weten wanneer Diablo III dan eindelijk gaat verschijnen? Alhoewel de geruchten gaan dat de langverwachte RPG in het tweede kwartaal van 2012 zal verschijnen is er nog steeds geen exacte releasedatum bekend.

Runesysteem Diablo III wordt vernieuwd

"We lopen elke keer weer vast op de runes in dit spel."

Blizzard werkt inmiddels al vijf jaar aan de langverwachte opvolger van de Diablo reeks. Het is weinig verrassend dat er in die jaren flink gesleuteld is aan de RPG maar met geen ander aspect van de game hebben de developers zo geworsteld als met het runesysteem. In een laatste dramatische herziening is er voor een compleet nieuwe en versimpelde koers gekozen om Diablo III van een portie machtige runemagie te voorzien.

Diablo 3 releasedatum komt eraan

Verschijnt al zeker tussen 1 april en 30 juni!

Blizzard komt alsmaar dichter bij een releasedatum voor het langverwachte Diablo 3! Tijdens een gesprek met investeerders, waar Blizzard in tegenstelling tot journalisten wťl antwoorden aan verschuldigd is, slaagde de developer erin al een periode tussen 1 april en 30 juni af te bakenen voor de release.

Diablo III Collector's Edition onthuld

Tot in de puntjes verzorgde uitgave.

Diablo III mag dan wel aan alle spelers van World of Warcraft gratis worden aangeboden, dat wil uiteraard niet zeggen dat Blizzard er zijn traditionele Collector's Edition voor zal laten. Zelfs wie gebruikmaakt van het WoW-aanbod tast misschien wel graag wat dieper in de buidel om de heel wat extra's tellende verzamelaarsuitgave in huis te halen.

Diablo III gratis voor WoW-jaarabonnees

Leuke extra voor de trouwe fans.

Trouwe spelers van World of Warcraft krijgen Diablo III gratis bij hun abonnement op Blizzards nog steeds immens populaire MMO. Maakt niet uit aan welke marketeer je het idee zou voorleggen om je product aan tien miljoen mensen uit je doelpubliek gratis weg te geven, hij veegt het gegarandeerd met een wijde haal meteen van tafel. Hoe dit idee voorbij Activision raakte, is me dan ook een raadsel, maar het is Blizzard schijnbaar gelukt.

Diablo III verschoven naar 2012

Gesloten bŤta zal wat langer duren.

Dit nieuws komt niet geheel onverwacht aangezien Blizzard een strikte 'done when it's done'-mentaliteit hanteert wanneer het aankomt op het geven van releasedata. Zelfs een jaartal moet met een korreltje zout genomen worden als het uit Blizzards mond komt. Waar ze eerder dit jaar hoopvol verkondigden dat Diablo 3 tegen het eind van het jaar mogelijks klaar zou zijn, werd nu aangekondigd dat de release verschuift naar het begin van 2012.

Closed beta Diablo III gaat van start

Closed beta Diablo III gaat van start

Begin maar te bidden voor een beta key.

Als jij zopas een beta key voor de gesloten beta van Diablo III ontvangen hebt, dan zit je waarschijnlijk nu niet dit nieuwsbericht te lezen. Voor de rest van de bevolking: inderdaad, de closed beta van het langverwachte Diablo III is voor een select groepje gamers van start gegaan!

In de beta kun je aan de slag gaan met Act I, en dat als een van de vijf beschikbare helden. Je hoofddoel is het neerleggen van Skeleton King, en dat solo of in co-op. Onderweg zul je artisans en andere personages van Sanctuary tegenkomen waarmee je het nieuwe crafting systeem kan onderwerpen aan een grondige test.

Blizzard laat weten dat ze met Diablo III "de beste actie RPG ooit" willen maken, en dat ze "uitkijken naar de feedback van gamers" die deelnemen aan de beta.

Lees meer...

FeatureDiablo III (hands-on)

Derde keer, goeie keer!

Diablo III heeft geen introductie nodig. Iedereen kent Blizzards weergaloze voorganger die een nieuwe standaard neerzette in het Hack'n Slash genre, een standaard die mijns inziens enkel nog maar geŽvenaard, en nooit overtroffen werd. Om een nieuwe evolutie in het genre neer te zetten zijn we dus gedwongen om te wachten op een opvolger, en wachten deden we.

Skill Calculator Diablo III online

Verken alle vaardigheden nu al!

Blizzard geeft je vanaf vandaag de kans om nu al wat te experimenteren met de vaardigheden die je eens Diablo III uitgekomen is aan je personage zal toekennen aan de hand van een Skill Calculator.

Driejarenplan Blizzard voorziet 6 releases

Twee WoW en ťťn Diablo III add-ons.

De COO van Activision Blizzard, Thomas Tippl, gaf vandaag meer uitleg bij het driejarenplan van Blizzard. Hoewel Blizzard erom bekend staat om games nooit uit te brengen voor ze af zijn, moet het sinds de fusie met Activision toch een soort driejarenplan opstellen.

Blizzard aanwezig op gamescom 2011

Nadat ze E3 aan zich lieten voorbijgaan.

Ontwikkelaar Blizzard heeft vandaag officieel laten weten dat ze naar goede gewoonte aanwezig zullen zijn op de gamescom te Keulen, zeg maar de Europese tegenhanger van de E3 in Amerika.

Beta Diablo III komt eraan!

Diablo III, het nu al legendarisch derde deel in Blizzards Hack 'n Slash reeks, krijgt binnenkort een beta. CEO Mike Morhaine zei er zelfs bij dat de game mogelijk nog voor het einde van het jaar in de rekken zal liggen (al houdt Blizzard nog steeds vast aan zijn 'It's Done when it's done' filosofie). De exacte woorden van Morhaine waren als volgt: "We began internal company-wide testing last week. The game is looking great and we are currently targeting a Q3 launch for external beta testing." Men is dus al begonnen met interne testen.

De beta komt eraan in Q3. Volgens de officiŽle forumpost betekent dat dat we tussen 1 juli en 30 september iets mogen verwachten. Mensen die geselecteerd willen worden hebben simpelweg een Battle.Net account nodig die beta-testen aanstaan heeft.

Lees meer...

Diablo III bijna af

Jay Wilson: "on the home stretch"

Fans zitten al jaren te wachten tot Diablo III af is, maar nu is er goede hoop. Jay Wilson, verantwoordelijk voor de ontwikkeling van Diablo III, zei in een interview in The New York Times dat de game bijna af is. "We're definitely in the home stretch. We're crunching. This is when the magic happens".

Diablo III komt naar consoles...

...het is nu ťcht zo goed als zeker.

De mogelijkheid dat Diablo III naar consoles zal komen lijkt wel op de Belgische regeringsonderhandelingen: de ene keer lijkt het te lukken, de andere keer valt alles in diggelen. Vandaag ziet het echter naar uit dat Blizzard aan de hand van een vacature naadloos bevestigde dat Diablo III dan toch naar de PS3/X360 zal komen.

Geen games van Blizzard dit jaar?

Des te meer in 2012.

Nog meer nieuws vanuit de Activisionstal. Ditmaal betreffende Activision-Blizzard. Het lijkt erop dat al wie hoopte Diablo 3 dit jaar in huis te kunnen halen, eraan is voor de moeite. Activision liet verstaan dat zij zelf niet rekenen op een release in 2011 en Blizzard heeft van bij z'n ontstaan consistent een 'done when it's done'-mentaliteit gehanteerd. Het lijkt dus vrij zeker dat we dit jaar geen nieuwe Blizzard-games moeten verwachten.

Diablo III "mogelijk" op consoles

Blizzard denkt voorlopig enkel aan PC.

Blizzard en consoles, het is een vreemd verhaal. Er was ooit sprake van StarCraft: Ghost, een game die niet naar de PC zou komen, maar uiteindelijk gaf men de productie ervan op. Historici weten natuurlijk dat WarCraft II en zelfs Diablo ooit de oversteek gemaakt hebben richting de PlayStation, maar tegenwoordig lijkt Blizzard consoles helemaal achterwege te laten. Of toch niet?

FeatureBlizzCon 2010 roundup

Een overzicht van Blizzard's toekomstplannen.

Het afgelopen weekend speelde in Flanders Expo te Gent zich de twintigste editie van de F.A.C.T.S.-beurs af. Op hetzelfde moment hield elders in de wereld Blizzard Entertainment zijn eigen conventie: BlizzCon. Eurogamer was ondertussen druk bezig met het uitdelen van prijzen en het maken van videoreportages op F.AC.T.S. en live updates waren dus niet mogelijk. Maar dat betekent niet dat we jullie vergeten! Hier is een kort overzicht van alles wat we op BlizzCon 2010 te weten zijn gekomen!

Tenacious D op de BlizzCon 2010

Geniale rockband sluit het feestje af.

Binnen tien dagen, op 22 en 23 oktober om precies te zijn, gaat de nieuwste editie van de BlizzCon van start. Dit evenement mag gezien worden als het walhalla voor iedereen die ook maar een tikkeltje fan is van WarCraft, StarCraft en Diablo...maar nu blijkt dat ook liefhebbers van de betere rockmuziek aan hun trekken zullen komen dankzij ontwikkelaar Blizzard.

Release Diablo III lijkt nog ver weg

Sommige stukken worden nog gemaakt.

Slecht, maar tegelijk ook goed nieuws voor iedereen die naar Diablo III uitkijkt. Blizzard laat namelijk weten dat ze nog steeds volop met de ontwikkeling bezig zijn van het in 2008 aangekondigde spel - lange productietijd levert in het geval van Blizzard meestal een nagenoeg perfecte game op. Aan de andere kant wil dat ook zeggen dat de release van het spel nog niet bepaald dichtbij komt.

Blizzard zoekt talent op de Gamescom

Neem je cv dus maar mee.

Denk je aan een job binnen de gamesindustrie? Zak dan gerust af naar de Gamescom in Keulen want Blizzard zoekt talent. Dit staat te lezen op hun officiŽle Europese pagina.

Datum voor BlizzCon 2010 ligt vast

Tickets zullen weer snel uitverkocht zijn.

Blizzard liet gisteren officieel weten dat ze dit jaar opnieuw een BlizzCon zullen organiseren. Het evenement waarop Blizzard al haar aankomende producten laat zien zal dit jaar op 22 en 23 oktober plaatsvinden in Anaheim, California.

Geen Diablo III meer in 2010

We horen miljoenen mensen schreeuwen...

Ergens hadden we dit al zien aankomen, maar nu geeft Rob Pardo van Blizzard het zelf ook nog even aan: we moeten Diablo III niet meer in 2010 verwachten.

BlizzCon volgend jaar in Las Vegas?

Blizzard zelf ontkent alle geruchten.

Aaah, wat zijn lekken in de verspreiding van informatie toch zalig! Je krijgt nieuws te horen dat helemaal nog niet geweten mocht zijn, en bedrijven moeten zich uit een benarde situatie zien te halen door steevast al het gelekte te ontkennen. Vandaag is het de beurt aan ontwikkelaar Blizzard om zich uit de penarie te lullen rond hun volgende editie van de BlizzCon.

FeatureEurogamer GamesCom Awards

Zowel van Eurogamer BelgiŽ als van het hele Netwerk.

Journalisten die binnen de game-industrie werken zijn potverdorie verwende rakkers. Ze mogen de hele wereld afreizen om allerlei titels maanden - en soms zelfs jaren - voordat ze in de winkels verschijnen uit te testen, komen terecht op van de pot gerukte feestjes waar drank, spijzen en losbandige grieten overvloedig aanwezig zijn, en toch vinden ze altijd wel wat om over te klagen. Zo ging het ook op de allereerste editie van de GamesCom te Keulen. De ene vond het te druk, de andere was niet gelukkig met het aantal exclusieve titels en een heleboel leden van de pers vonden simpelweg dat het 'geen E3' was. In elk van deze beweringen zit zeker waarheid, maar wij verzekeren met de hand op ons hart dat de GamesCom een excellente aangelegenheid was en wij hunkeren nu al naar het moment waarop we onze toegangstickets voor volgend jaar ontvangen.

FeatureTerugblik op de GamesCom 09

Groot nieuws, kleiner nieuws en veel mensen.

Zoals je in onze korte vooruitblik op de GamesCom kon lezen, was dit de allereerste keer dat de conventie in Keulen gehouden werd. Waar voorheen de Games Convention in Leipzig de dienst uitmaakte qua gamesbeurzen in Europa, is het nu de GamesCom waar de belangrijke dingen gebeuren. We blikken even terug op het evenement, zowel qua aankondigingen als qua organisatie. Hebben we nu al zin in de GamesCom 2010?

FeatureTerugblik op de GamesCom 09

Groot nieuws, kleiner nieuws en veel mensen.

Zoals je in onze korte vooruitblik op de GamesCom kon lezen, was dit de allereerste keer dat de conventie in Keulen gehouden werd. Waar voorheen de Games Convention in Leipzig de dienst uitmaakte qua gamesbeurzen in Europa, is het nu de GamesCom waar de belangrijke dingen gebeuren. We blikken even terug op het evenement, zowel qua aankondigingen als qua organisatie. Hebben we nu al zin in de GamesCom 2010?

Console-versie Diablo III niet van de baan

Nog altijd in gesprek over de mogelijkheden.

Het mag geen geheim zijn dat Blizzard zich op de PC-markt richt met hun games. In een interview na de Blizzcon Opening Ceremony liet Paul Sams van Blizzard echter weten constant met de consoles bezig te zijn.

The Monk onthuld voor Diablo 3

Blizzard toont nieuwe klasse op Blizzcon.

Tijdens de Blizzcon Opening Ceremony is The Monk onthuld voor Diablo 3. De nieuwe klasse zal naast de andere klasses zoals de Barbarian, Witch Doctor en Wizard speelbaar zijn.

De GamesCom showvloer davert dit jaar om de dertig minuten. Dat was namelijk het tijdstip waarop honderden mensen enkele meters verder stapten op weg naar de Diablo III en Starcraft 2 gate. Beide games kunnen rekenen op heel wat aandacht van het talrijk aanwezige publiek. Terecht zo lijkt, want je kan een heel uitgebreide versie van beide games spelen.