Battlefield 5

Battlefield 5 legt succesvol de nadruk op squads en tactiek, maar verslikt zich in het progressiesysteem en de karige hoeveelheid content.

Belangrijke events

Electronic Arts heeft de releasedatum van de Firestorm-modus voor Battlefield 5 bekendgemaakt. De Battle Royale-modus is vanaf 25 maart beschikbaar. In firestorm nemen 64 spelers het solo of met teams van twee of vier spelers tegen elkaar op.

Battlefield 5 verkoopcijfers onder de verwachtingen

Is vorig kwartaal wel nog steeds 7,3 miljoen keer verkocht.

Electronic Arts heeft zijn financiŽle cijfers van het vorige kwartaal bekendgemaakt. In die periode kwam onder andere Battlefield 5 uit, maar de verkoopcijfers voor die game liggen volgens Electronic Arts-topman Andrew Wilson onder de verwachtingen.

Battlefield 5 Tides of War update uitgesteld

Battlefield 5 Tides of War update uitgesteld

Maar hopelijk niet voor lang.

Ontwikkelaar DICE maakt bekend dat de eerste grote update voor Battlefield 5 is uitgesteld. De Tides of War update kam normaal gezien uit op 4 december, maar is tot nader order uitgesteld. DICE brengt een van de komende dagen meer duidelijkheid en een nieuwe releasedatum.

Tides of War introduceert onder andere een nieuwe map genaamd Panzerstorm. Die speelt zich af in BelgiŽ en laat tot 17 tanks op dezelfde map toe. Daarnaast krijg je met Tides of War ook toegang tot een nieuwe War Story, nieuwe mogelijkheden om je voertuigen aan te passen en wekelijkse missies.

The team has discovered an issue with the #Battlefield Chapter 1: Overture update. Rather than create issues in the game, we're holding the update for the time being. We don't anticipate a long delay and we'll be back with more news tomorrow or as soon as we have it. pic.twitter.com/bc6xlWPc8e- #Battlefield V (@Battlefield) 3 december 2018

Lees meer...

Battlefield 5 review - Nog geen groots slagveld

In de Battlefield 5 review ontdekt Nathan het belang van squads en tactiek in de Tweede Wereldoorlog, maar bevat de game genoeg verschillende veldslagen om dat te ervaren?

DICE verlaat de modderige loopgraven en gasaanvallen van Wereldoorlog 1 en stelt zijn nieuwste paradepaardje voor: Battlefield 5. Niet alleen de setting heeft met de Tweede Wereldoorlog een update gekregen, maar ook de gameplay: classes zijn overhoop gehaald en squad play krijgt een fikse boost. Daarnaast heeft DICE nog een paar nieuwe modi in de stellingen staan, waaronder een gehypete battle royale en het 'Seasons'-achtige Tides of War. Dat levert een op-en-top moderne en goedogende shooter op, die wel met een groot probleem zit: Battlefield 5 is nog niet af.

Vooral de singleplayer zorgt voor gemengde gevoelens. De zogenaamde War Stories focussen op kleine helden en zelfs criminelen die grootse verzetsdaden plegen. In de missies reis je van Kreta naar Frankrijk en ski je letterlijk van Noorse bergtoppen om nazibasissen te ontmantelen. Met de variatie in setting zit het dus snor. De opzet van de missies daarentegen is gedateerd, met een gekende mengeling van stealth, verdedigingen tegen golven van vijanden en 'blaas deze drie doelen op'. Hoewel de insteek van de kleine verhalen en de variatie in setting sympathiek zijn, zorgt het ondermaatse design er uiteindelijk voor dat de War Stories niet meer zijn dan een aanloop naar de multiplayer.

Lees meer...

Battlefield 5 heeft 9 multiplayermaps

Volledig aanbod getoond.

Ontwikkelaar DICE laat weten dat Battlefield 5 in totaal 9 multiplayermaps heeft. Een nieuwe trailer toont alle maps en benadrukt dat er bewust voor minder bekende locaties uit de Tweede Wereldoorlog is gekozen.

Week-eindbazen #36

Wat spelen we dit weekend?

De afgelopen dagen zijn er veel games uitgekomen, dus de redactie heeft wilde weekendplannen. Hieronder lees je nog welke games er op onze agenda staan. Laat in de comments gerust weten welke jij dit weekend gaat spelen!

Co-opinie #2

De redactie blikt graag nog even terug.

Het is weekend, dus dan gaan de beentjes omhoog en heeft iedereen (hopelijk) geen verplichtingen. Toch blikt de redactie graag nog even terug op voor hen het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week.

Dit najaar kun je in Battlefield 5 weer de nodige epische slagvelden verwachten. De serie keert terug naar zijn roots waarbij de Tweede Wereldoorlog als vanouds het digitale strijdtoneel is. Toch zijn er sinds de officiŽle onthulling wat hobbels op de weg en lijkt de community nog niet helemaal warm te lopen. Alles wat je moet weten, lees je in ieder geval hier.

Battlefield 5 open beta datum bekend

Battlefield 5 open beta datum bekend

Op PS4, Xbox One en PC.

DICE heeft aangekondigd dat de Battlefield 5 open beta vanaf 4 september speelbaar is op de PlayStation 4, Xbox One en PC.

De Battlefield 5 beta is vanaf 4 september in "early access" beschikbaar voor preorders, en voor Origin Access Premier, Origin Access Basic of EA Access subscribers.

Vanaf 6 september is de beta voor iedereen beschikbaar. De einddatum van de beta is echter nog niet bekend, maar de pre-load van de beta client start op 3 september.

Lees meer...

Co-opinie #1

De redactie blikt graag nog even terug.

Het is weekend, dus dan gaan de beentjes omhoog en heeft iedereen (hopelijk) geen verplichtingen. Toch blikt de redactie graag nog even terug op voor hen het meest opmerkelijke nieuws van de afgelopen week.

Battlefield 5 open beta aangekondigd

Battlefield 5 open beta aangekondigd

DICE leert van closed alpha.

DICE heeft aangekondigd dat de Battlefield 5 open beta aan het begin van september van start gaat. Dat laat de studio in een blogpost weten.

In diezelfde blogpost stipt de ontwikkelaar aan wat het geleerd heeft van de gesloten alfatest die onlangs plaats gevonden heeft. Dankzij feedback van spelers worden er een aantal aanpassingen doorgevoerd.

Zo worden de squad revives verkort, zodat support geven minder stroef verloopt. Ook wordt het aantal punten dat nodig is voor Squad Reinforcements aangepast. Met name de V-1 raket was makkelijker op te roepen dan dat DICE in gedachten had. De studio zorgt er ook voor dat spelers beter in de gaten hebben wanneer ze beschoten worden.

Lees meer...

FeatureBattlefield 5 is een evolutie, geen revolutie

Hands-onsessie met de gesloten alfa.

De onthulling van Battlefield 5 heeft heel wat controverse teweeggebracht. De centrale rol voor vrouwelijke personages wordt niet door iedereen gewaardeerd en de alternatieve kijk op de Tweede Wereldoorlog doet menige wenkbrauw fronsen. Een vrouw met een mechanische arm, een soldaat met een katana op zijn rug, kleurrijke uniformen en schmink zorgen in de overdreven bombastische trailer voor meer verwarring dan hype. Hoog tijd voor een uitgebreide hands-onsessie met de gesloten alfa om echt te achterhalen wat Battlefield 5 te bieden heeft.

Bekijk: 7 BIZARRE games

De vreemdste games van de E3 beurs!

E3 maakt altijd een hoop bij ons los, zowel goed als slecht. Maar er is een gevoel wat misschien wel HET gevoel waarvoor we elk jaar weer tot 5 uur 's ochtends op de bank blijven hangen: en dat is verbazing. In dit filmpje behandelen we de aankondigingen die we vreemd vonden, waarvan we niet weten wat we ervan moeten denken, or waar we simpelweg door geÔntrigeerd zijn. We moeten nog in het midden laten hoe we over deze game denken, maar 1 ding is zeker: Ze hebben onze aandacht.

Week-eindbazen #E3

Waar kijken we dit weekend naar uit?

Het is weer zover! Vandaag begint de E3, of tenminste de persconferenties, de 'Hoogmis van de Nieuwe Games'. Zet je zakken chips en blikken Red Bull maar klaar en volg met ons de livestreams mee. Hieronder lees je naar welke games wij het meest uitkijken. Laat in de comments gerust weten welke er op jouw wenslijst staan!

DICE komt met details over The Tides of War in Battlefield 5

Ontwikkelaar DICE heeft in een blogpost meer uitleg gegeven over het Tides of War-systeem in Battlefield 5.

De studio beschrijft de feature als 'een voortdurend evoluerende reis' die ervoor zorgt dat Battlefield 5 blijft veranderen. De studio is van plan om spelers 'onder te dompelen in het epische conflict door de gameplay te blijven aanpassen'. Er wordt een vergelijking gemaakt met de introductie van nieuwe wapens gedurende de oorlog.

Eerder raakte al bekend dat Battlefield 5 geen Season Pass heeft. Tides of War dient als vervanging van een dergelijke pass. Zo wordt er om de paar maanden nieuwe verhaalcontent aan de game toegevoegd. Ook worden er nieuwe 'gameplay-ervaringen' geÔntroduceerd.

Lees meer...

Geen Premium Pass in Battlefield 5

Tides of War keert het tij.

Battlefield 5 krijgt in tegenstelling tot eerdere games geen Premium Pass. Dat heeft ontwikkelaar DICE tijdens de officiŽle onthulling van de shooter bekendgemaakt.

E3 2018 - Alle PC games die we verwachten te zien

Age of Empires 4? Monster Hunter World? Anno 1800?

De PC Gaming Show is sinds 2015 een vaste waarde op de E3-beurs, maar kon de afgelopen jaren nooit echt overtuigen. Toch hoeven pc-gamers niet bang te zijn om dit jaar opnieuw op hun honger te blijven zitten. Naast enkele exclusieve titels gaan we ervan uit dat ook de meeste cross-platform games dit jaar een pc-versie krijgen. Hieronder lees je welke pc-games (waarschijnlijk) op de E3 2018 te vinden zijn.

E3 2018 - Alle Xbox One games die we verwachten te zien

Forza Horizon 4? Crackdown 3? Halo 6?

In tegenstelling tot Sony houdt Microsoft zijn kaken op elkaar als het aankomt op het aantal verkochte consoles. Volgens sceptici is dat een teken aan de wand. Toch is het nog veel te vroeg om de Xbox One (X) af te schrijven. De Amerikaanse fabrikant belooft zelf in ieder geval dat we tijdens de E3 2018 de 'grootste show ooit' te zien krijgen. We zijn dan ook erg benieuwd wat er allemaal uit de hoge hoed van Microsoft getoverd wordt. Alle zekerheden, twijfelgevallen en wildste geruchten over de Xbox One-games lees je hier.