Assassin's Creed 3

Spotlight

Belangrijke events

4th November 2012

Assassin's Creed 3 Review

26th March 2012

Assassin's Creed 3 Preview

De Assassin's Creed-reeks krijgt een verzameleditie, zo kondigt Ubisoft vandaag aan. De Assassin's Creed Heritage Collection bevat alle spellen uit de reeks tot en met Assassin's Creed III. Vanaf 8 november is de collectie verkrijgbaar in Europa.

Assassin's Creed 3 gratis met PlayStation Plus

PlayStation Store update brengt enkele verrassingen.

Assassin's Creed 3 is sinds de PlayStation Store update van 28 augustus gratis te verkrijgen voor PlayStation Plus gebruikers. Daarnaast biedt Sony ook de Jack and Dexter trilogie en Stealth Inc: A Clone in the Dark gratis aan.

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed film krijgt release date

Assassins Creed: The Movie verschijnt binnen twee jaar.

Assassins Creed: The Movie kreeg een releasedate mee. De film zal op 22 mei in 2015 het levenslicht zien, dat meldt Box Office Mojo. De film wordt gedistribueerd door Fox. Michael Lesslie zal de screenplay schrijven.

De filmmakers kozen een moeilijke releasedate omdat in dezelfde periode ook het vervolg van de geprezen Avengers-film verschijnt.

Ondanks dat films en games niet meteen de beste maatjes zijn gezien het teleurstellende verleden, kijken veel fans van de Assassins Creed-reeks uit naar de verfilming. Dat er nu een relatief onbekende schrijver de screenplay op zich neemt is op zich een twijfelachtige voorbode dat ook dit project op een flop uit kan draaien.

Lees meer...

Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington: The Redemption Review

Met Assassin's Creed 3: Tyranny of King Washington: The Redemption is Ubisoft gearriveerd aan het laatste deel van zijn experimentele drieluik aan DLC. De uitbreiding die je in onze contreien ook onder de naam "De verlossing" kan vinden, sluit de alternatieve verhaallijn af waarin George Washington als alleenheerser de VS in zijn greep heeft. Het is nog maar de vraag of dit deel de stijgende kwaliteitslijn die doorheen de episodes loopt in de hoogte kan blijven tillen of dat het algemene niveau als een eagle jump de diepte instort.

De verlossing neemt de draad weer op waar deel 2, "Het verraad", ophield. Nadat Conner (die hier eigenlijk nog steeds onder zijn stamnaam Ratonhnhaké:ton door het leven gaat) Washington's vriendjes uit de Frontier en Boston heeft gejaagd, rest de corrupte koning enkel nog zijn bolwerk in New York. De stad is volledig bezet door troepen van de bezitter van het Piece of Eden die de bevolking onderdrukken, uithongeren en in hun vrije tijd aan de gigantische piramide in het centrum van de stad laten bouwen. In die piramide zit George te denken aan wereldoverheersing en daar moet Conner dus koste wat het kost binnengeraken. Dit blijkt echter een onmogelijke taak voor één man.

De missies die je in De verlossing krijgt voorgeschoteld maken slim gebruik van je verworven krachten.

Lees meer...

Assassin's Creed 3: The Tyranny of King Washington: The Infamy Review

The Tyranny of King Washington is de eerste singleplayer DLC voor Assassin's Creed 3. De uitbreiding is volgens Ubisoft zo belangrijk dat de uitgever deze in drie stukjes heeft gehakt, die over evenveel maanden worden uitgebracht. Hieronder lees je het verdict over het eerste deel, The Infamy (De Schuld in het Nederlands).

Deze uitbreiding gooit je bijna letterlijk in een alternatieve realiteit waar de grote George Washington één van de 'Pieces of Eden' heeft bemachtigd, een extreem krachtig wapen dat een mens in staat stelt om zo goed als iedereen te controleren en indien de drager dat wenst, van zijn of haar leven te ontdoen. Deze macht heeft Washington omgevormd tot een tiran die met ijzeren vuist regeert over het vers gestichte Amerika. Hij is de koning over het continent en wie niet luisteren wil, zal voelen.

Natuurlijk is er ook nog de held uit het originele spel, Connor. Deze man heeft echter een heel ander leven geleid in deze door Washington gedomineerde realiteit. De half-Indiaan heeft nooit de opleiding tot Assassijn gevolgd en heeft dus ook nooit een rol gespeeld in alle belangrijke veldslagen en evenementen die tot de onafhankelijkheid van de VS leidden. Toch herinnert Connor zich alles wat er is gebeurd in de werkelijke realiteit. Hij probeert dan ook te begrijpen wat er zich precies heeft voorgedaan en tracht al snel een einde te maken aan de waanzin.

Lees meer...

Volgende Assassin's Creed al voor volgend jaar volgens enquête

Terugkeer naar Amerika, Connor en met co-op.

Ubisoft heeft een vragenlijst rondgestuurd waaruit we kunnen afleiden dat er een volgende Assassin's Creed zit aan te komen. De game zou volgend jaar al in de winkels moeten liggen en zal waarschijnlijk nog niet nummertje vier in de reeks zijn.

Ubisoft wil Uplay naar Wii U brengen

En Nintendo's nieuwste kent geen overkoepelend achievement systeem.

Ubisoft heeft grootse plannen voor de Wii U. Het hoofd van Ubisoft, Yves Guillemot, heeft die plannen uit de doeken gedaan in een interview met Polygon.

Assassin's Creed 3 Review

Assassin's Creed 3 Review

Met de botte tomahawk.

Het is zover. Na drie games laten we Ezio Auditore achterwege en starten we een Assassin's Creed-avontuur weer met een volledig nieuw personage: Ratonhnhaké:ton, of Connor voor de vrienden. Deze half-Indiaan, half-Brit ziet in zijn jeugd zijn dorp afgebrand worden en besluit zich te werpen in de strijd tussen de Tempeliers en de Sluipmoordenaars op het moment dat de Britse kolonies in Amerika vechten voor hun onafhankelijkheid.

De nieuwe setting brengt veel veranderingen met zich mee. De Nieuwe Wereld is nog jong. Een groot deel wordt ingenomen door de Frontier, de wildernis waar Connor in opgegroeid is. De Amerikaanse steden Boston en New York die te verkennen zijn, hebben nog geen wolkenkrabbers of kathedralen. Het karakteristieke free-runnen verlegt zich meer horizontaal.

Connor is niet zo'n goede klimmer als Ezio, maar is wel behendiger en brutaler. Hij verstopt zich niet op daken, maar in het gras. Hij wacht niet rustig op een bankje tot zijn doelwit passeert om hem dan rustig in de rug te steken met zijn verborgen mes, hij komt aangestormd, maakt van de verwarring gebruik om in één vloeiende beweging met zijn tomahawk op drie lichamen in te hakken en verdwijnt weer in de horizon. Hij is een koelbloedige jager. Hij is helaas ook niet zo sympathiek als Ezio en bij momenten een zodanig heethoofd dat je je afvraagt waarom ze hem toegelaten hebben bij de sluipmoordenaars.

Lees meer...

Assassin's Creed 3 DLC stopt je in een alternatieve geschiedenis

Inhoud van "bizarre DLC" werd eindelijk onthuld.

Ubisoft kondigde tijdens de recentste Eurogamer Expo aan dat ze een "What the f***" stukje story DLC hebben gepland voor Assassin's Creed 3. Vandaag maakten ze bekend wat deze uitbreiding precies inhoudt. We zullen een kwaadaardige George Washington mogen afmaken.

EG Expo 12: Assassin's Creed 3 zal een "what the f***" stuk story DLC krijgen

En komt er dan toch een opvolger voor de derde Assassin's Creed?

Assassin's Creed 3 zal zoals al zijn recente voorgangers DLC krijgen, dat stond al vast voor de game officieel werd aangekondigd. Deze keer heeft het team echter een speciaal stukje extra koek voor ons in petto. Een ervaring die de ontwikkelaar zelf omschrijft als een "what the f***(rikandelletje) side-story". Wij worden steeds benieuwder als er een uitspraak rond deze game wordt gemaakt.

Gametown Showcase event

Nieuw gaming event met topgames in avant premiere speelbaar!

Onze goede vrienden van Gametown breiden hun speelveld uit. Op 30 oktober organiseren ze namelijk de Gametown Showcase, een evenement waarop gamers alle grote toppers van dit najaar al voor de release kunnen spelen in een gezellige omgeving.

Assassin's Creed 3 krijgt maandelijkse multiplayer content

En kent zelfs een aparte verhaallijn.

Ondanks dat de marketingfocus van Assassin's Creed 3 tot nu toe vooral op de singleplayer heeft gelegen is er ook een multiplayer component in de game aanwezig. Ubisoft zal deze modi maandelijks ondersteunen met nieuwe uitdagingen voor de spelers, zo vertelt Damien Kieken van Ubisoft in een interview met CVG.

De eerder door Amazon gelekte Wii U boxarts van onder meer Assassin's Creed III zijn inderdaad hoe de covers van Wii U games er uit gaan zien. Dat bevestigde PR-man Michael Beadle toen GameTrailers hem om opheldering vroeg. Eerder een gerucht, nu een zekerheid. Dus bij deze nogmaals!

Wii U game box designs gespot

Ziet er elegant uit.

De Wii U komt eraan. En een nieuwe console wilt ook zeggen dat er nieuwe games aankomen. En die games moeten natuurlijk ergens in zitten. Dankzij Amazon weten we nu hoe (de voorkant van) de doosjes van de Wii U games er zullen uitzien. Net zoals bij de goeie ouwe Gamecube wordt de bovenkant van de boxart verstopt achter een halve blauwe cirkel met het logo van de console op. Hieronder twee games van de Wii U met de voorkant van hun doosje:

Assassins Creed 3 krijgt co-op modus

Horde mode op zijn assassijns.

De volgende Assassins Creed zal zijn eigen co-op modus krijgen. Dit speltype zal Wolfpack heten en de mogelijkheid bieden om samen met drie andere spelers op killing spree te slaan.

Veranderlijke seizoenen in Assassin's Creed 3

Sneeuwmantempeliers doen smelten!

Assassin's Creed 3 speelt zich af in een meer open wereld. Wanneer je in een nederzetting aankomt zul je bepaalde queesten kunnen aangaan. Één ervan is bijvoorbeeld vlees voorzien voor de lokale slager. Dit doe je door op herten en ander loslopend wild te gaan jagen.

Assassin's Creed 3: Liberation opgedoken

Eerste Assassin's Creed voor de Vita.

We hadden het vorige artikel nog maar net ingediend toen Ubisoft al de volgende nieuwe game 'lekte'. Dit maal komt de informatie uit het magazine 'Game Informer'.

FeatureE3 2012 vooruitblik: Ubisoft

"Voor elk wat wils."

46.800 bezoekers waren aanwezig op de E3 in 2011, afkomstig uit alle uithoeken van de wereld om gedurende drie dagen in totaal meer dan tweehonderd verschillende standhouders af te werken. Het was vorig jaar een extreem drukke editie van de Electronic Entertainment Expo te Los Angeles, maar hoe zal de beurs dit jaar verlopen? En weten alle grote uitgevers en ontwikkelaars zichzelf te overtreffen in vergelijking met de impact die ze al dan niet in 2011 konden maken? In de aanloop naar de E3 2012 proberen wij op die vraag een antwoord te geven. Ons oordeel baseren we deels op feiten, deels op speculatie. Of onze voorspellingen al dan niet zullen uitkomen weten we jullie in de eerste helft van juni te vertellen, wanneer het belangrijkste gamespektakel ter wereld losbarst met de eerste grote persconferenties, en Eurogamer Benelux in Californië ter plaatse is om verslag uit te brengen.

"Meer Desmond dan ooit tevoren", zegt Ubisoft

Schrijvers hadden veel moeite met de Amerikaanse Revolutie.

Desmond zal niet de boeken in gaan als het favoriete Assassin's Creed karakter. Toch is zijn rol in het grote verhaal van Assassin's Creed nog lang niet uitgespeeld. Aldus Ubisoft.

Waarom vrouwen niet werken in Asssassin's Creed 3

"Uiteindelijk draait het om de dudes."

Tot nu toe hebben mannen altijd de hoofdrol gespeeld in Ubisoft's Assassin's Creed. Toen creative director Alex Hutchinson vorig jaar gevraagd werd of er ooit ruimte zou zijn voor een vrouwelijke hoofdfiguur zei hij: "Het is altijd een optie. Ik denk dat veel mensen dit wel erg leuk zouden vinden".

Assassin's Creed 3 Preview

FeatureAssassin's Creed 3 Preview

We mogen eindelijk praten over de demo die we zagen!

De Ezio-trilogie is afgesloten met Revelations, maar dat betekent natuurlijk niet het einde van de Assassin's Creed-reeks. Desmond - het eigenlijke hoofdkarakter van de reeks - heeft zijn verhaal nog steeds niet afgerond, dus er valt nog genoeg te beleven. In Assassin's Creed 3 krijgen we met een nieuwe held te maken in een nieuwe periode in de geschiedenis. De held: Connor, een halfbloed native American. De setting: de Amerikaanse revolutie.

Het tijdsbestek waarin Assassin's Creed 3 zich zal afspelen is de periode van 1753 tot en met 1783. Een periode waarin de Amerikaanse onafhankelijkheidsstrijd een grote rol speelt. De held is een halfbloed indiaan genaamd Connor. Hij is lid van de Mohawk clan en je zal de game beginnen als klein jongetje binnen deze stam. Uiteraard zullen er bepaalde evenementen zijn die het lot van Connor dramatisch zullen bepalen waardoor hij uiteindelijk een Assassin zal worden. Gelukkig heeft zijn stam banden met de aloude Assassins waardoor de overstap gemakkelijk is gemaakt.

Assassin's Creed heeft zich altijd in grote steden afgespeeld, en hoewel de Ezio Auditore-trilogie staat als een huis, loop je met zo'n langlopende reeks natuurlijk wel het risico dat mensen je 'trucje' ondertussen wel kennen en dat de interesse verloren gaat. De stap om het verhaal vervolgens door te zetten naar de Amerikaanse revolutie is dan ook tegelijkertijd gewaagd en briljant. Toen ik de eerste afbeelding zag, die al duidelijk hintte naar de nieuwe wereld, was ik aanvankelijk sceptisch. Echter heeft Ubisoft Montreal laten zien dat deze compleet nieuwe en andere setting de hele Assassin's Creed gameplay weer helemaal vernieuwd.

Lees meer...

Meer info over Assassin's Creed 3 op Wii U

Hoe wordt de tablet controller gebruikt?

In de nieuwe Nintendo Power, een officieel magazine van Nintendo in de VS, staan nieuwe details over hoe Assassin's Creed 3 zal spelen op de nieuwe Wii U-console van Nintendo.

FeatureAssassin's Creed 3: welke mogelijkheden biedt de Amerikaanse Revolutie?

Eurogamer duikt de geschiedenisboeken in op zoek naar sporen van sluipmoordenaars.

Assassin's Creed 3 neemt ons binnen enkele maanden mee naar het Noord-Amerika tussen 1753 en 1783. Ubisoft belooft ons er een nieuw Assassin's Creed avontuur met in de hoofdrol de Indiaans-Britse Ratohnhake, ook Connor genoemd door de kolonisten. Hij zal als kersverse sluipmoordenaar opereren in New York, Boston en de nog onverkende Amerikaanse wildernis.

Assassin's Creed 3 heeft online co-op

Speel samen met drie andere gamers.

Er moet een gat in het dak zitten want nieuws over Assassin's Creed 3 blijft maar binnenlekken. Vandaag heeft de officiële website van Xbox per ongeluk laten vallen dat Assassin's Creed 3 een online coöperatieve modus zal hebben waarin tot vier spelers samen kunnen spelen.

Eerste concrete Assassin's Creed 3 informatie

De reeks wordt grondig vernieuwd.

Ubisoft zou maandagavond om 18u alle informatie over Assassin's Creed 3 op ons los laten maar het internet wacht daar natuurlijk niet op. Ruim twee dagen voor het einde van het embargo zijn er al scans opgedoken uit Game Informer, waarin een heuse special over Assassin's Creed 3 staat met heel veel nieuwe informatie.

Assassin's Creed 3 officieel aangekondigd

Al drie jaar in de maak, verschijnt 30 oktober.

Assassin's Creed 3 is vanaf 30 oktober 2012 verkrijgbaar op PC, PS3, Wii U en Xbox 360. Dat heeft Ubisoft officieel bevestigd tijdens een gesprek met investeerders dat momenteel bezig is.