Skip to main content

F1 24 - 5 dingen die je moet weten

De kampioen keert weder.

F1 24 is bijna verkrijgbaar! De nieuwste Formule 1-game belooft ook dit jaar een flinke hit te worden, gezien de interesse in F1 nog nooit zo groot was. Wat kun je precies verwachten van het deel dit jaar? Deze vijf dingen over moet je zeker weten.

De Career modus is dieper dan ooit

De Career modus in de F1-games is traditioneel zeer uitgebreid - maar dit jaar gaat F1 24 dieper dan ooit. Nu kun je namelijk niet alleen je eigen F1-coureur creëren, maar ook uit bestaande F1- of F2-coureurs kiezen - waaronder enkele ware iconen van deze racingdiscipline. Je boekt vooruitgang door zogenaamde ‘Accolades’ te halen, doelstellingen die uniek zijn per coureur. Ook probeer je je rating gaandeweg te verbeteren.

Maar het gevaar schuilt soms in eigen hoek, want als het goed gaat met je carrière bestaat de kans dat je teamgenoot stik jaloers is. 'Recognition' is immers een nieuwe statistiek die toont wie de leidende coureur van een team is. Maar, hoe meer erkenning, hoe meer invloed je op de ontwikkeling van de wagen uitoefent, en hoe hoger de kans op geheime upgrades. Je kunt zelfs achter de rug van je team met een nieuw team onderhandelen over een contract, maar o wee wanneer dat uitlekt...

Bekijk op YouTube

Champions Edition geeft je enkele zeer exclusieve voordelen

De Champions Edition is de deluxe editie van F1 24. Tot 31 mei krijg je daarbij enkele interessante voordelen: een selectie 'liveries' voor de Time Trial modus in F1 23, twee nieuwe Icons, 18.000 PitCoin en de F1 World Bumper Pack.

Maar misschien de bonus die nog het meeste in het oog springt is dat je drie dagen eerder kunt beginnen spelen: op 28 mei heb je al toegang tot de game, alsook enkele unieke events geinspireerd op Max Verstappen die speciale beloningen met zich meebrengen. En dan is er ook nog de bonus VIP Podium Pass.

Al zin om te racen? Je kunt F1 24 op Coolblue kopen.

Geen Braking Point - wel Challenge Career

Braking Point schotelde je de afgelopen jaren een geslaagde cinematische ervaring voor waarbij je als coureur de dramatische wereld van Formule 1 probeerde te navigeren - zowel op als naast het circuit. Challenge Career is echter dit jaar de modus die in de plaats komt. Daarbij moet je episodische content voltooien, en zijn er vier verschillende moeilijkheidsgraden die het uiterste van je vragen. De bedoeling is dat Codemasters gestaag nieuwe content uitbrengt en via peilingen te weten komt welke racer er in de volgende episode een centrale plek moet krijgen.

2P Driver Career is racen in co-op

Een van toevoegingen dit jaar waar wij persoonlijk het meeste naar uitkijken is 2P Driver Career. Hierbij speel je de carrièremodus in online co-op met een vriend. Je kunt in hetzelfde team racen, maar dat hoeft niet. En uiteraard kun je op en naast het veld zowel vriendjes als bittere rivalen worden. Het is een geweldig idee en wij kijken er naar uit om onze kompaan via een welgetimed maneouvre van de baan te halen.

Het rijgedrag is nog realistischer

Uiteraard is het rijgedrag dit jaar nog realistischer dan het ooit is geweest. Ontwikkelaar Codemasters zegt namelijk dat het dit jaar de bewegingen van de wielophanging heeft aangepast zodat vooral de druk op de banden bij het remmen en de geometrische effecten in bochten veel realistischer aanvoelen. Ook is het ‘drag reduction system’ (DRS) bij sommige wagens effectiever en is het gelinkt aan de sterktes en zwaktes van teams in het echt.

Als je altijd al een fascinatie hebt gehad voor banden, dan ben je vast blij om te horen dat het bandenmodel dit jaar veel realistischer is. De temperatuur en slijtage van banden worden met meer precisie weergegeven - en zoek je natte plekjes op het circuit, dan kunnen je banden effectief afkoelen. Voor de echte fan.

Je kunt F1 24 op Coolblue kopen.

Read this next