Skip to main content

Elden Ring Fia quest, zo gebruik je de Weathered Dagger en bereik je de Deeproot Depths

Zo krijg je het Age of Duskborn einde.

De quest van Fia in Elden Ring is een van de meest fascinerende, en het voltooien ervan ontgrendelt een alternatief Elden Ring einde nadat je de eindbaas hebt verslagen.

Op deze pagina:

Zo start Fia's quest in Elden Ring

Om de quest van Fia te starten, moet je Ranni's quest voltooien tot wanneer je de Finger Slayer Blade krijgt. Deze quest brengt je naar Nokron, the Eternal City, door Starscourge Radahn te verslaan. In Nokron vind je de Finger Slayer Blade in een kamer onder een standbeeld van een gigantische finger reader.

Zodra je de Finger Slayer Blade krijgt, ga je op zoek naar de Cursemark of Death.

Hier vind je de Cursemark of Death

Je hebt dit gebied misschien al verkend, in dat geval is het tijd om hier naar terug te keren. Ga naar de Carian Study Hall en plaats het Carian Inverted Statue op de sokkel in de eerste kamer.

Je moet je nu door de toren werken tot je de top van de Divine Tower bereikt, hier vind je de Cursemark of Death. Met dat in handen is het tijd om terug te gaan naar Fia en de quest voort te zetten.

Wat je moet doen met de Weathered Dagger

Ga naar Fia in Roundtable Hold en laat haar je nog een keer vasthouden, en je zou een gespreksoptie moeten hebben over een dagger. Als die er niet is, probeer dan haar dialoog uit te putten en het zou moeten verschijnen.

Je moet nu de eigenaar van de Weathered Dagger vinden. Het goede nieuws is dat ze niet erg ver weg zijn, want de eigenaar is de mysterieuze D. Het slechte nieuws is, als je de dolk aan D geeft, betekent dit het einde voor de mysterieuze figuur. Als je zijn quest wil doen, doe je dit dus best eerst.

Rust uit bij de Site of Grace in de Hold, en je zult zien dat D weg is. Als je Blacksmith Hewg passeert, zul je zien dat de deur op de bovenste verdieping achter hem nu open is.

Loop deze kamer in en je zult Fia daar vinden en met haar kunnen praten. Door haar dialoog uit te putten, zal Fia op haar eigen reis gaan, en dat betekent dat het tijd is om onze reis voort te zetten.

Hier vind je de Deeproot Depths en Fia's locatie

Fia zal zich verplaatsen naar Deeproot Depths. Je bereikt deze plek via het aquaduct in Nokron. Je geraakt hier gemakkelijk via de Ancestral Woods Site of Grace. Vanaf hier ga je naar het noordoosten en omhoog en zul je wat kwallen zien.

Je moet dit pad volgen en naar beneden springen en je zult de Aqueduct-Facing Cliffs Site of Grace vinden.

Dit is een mini-dungeon die eindigt met een gevecht tegen twee enorme Gargoyles, à la de originele Dark Souls. Versla ze en je zult een kleine doodskist opmerken in de buurt van de achterkant van de baasarena.

Als in de kist klimt, brengt deze je naar de Deeproot Depths dichtbij de Great Waterfall Crest Site of Grace. Hier is er een Erdtree Avatar die niet respawned. Nadat je hem verslaat, moet je rechtsaf slaan en de kloof oversteken met behulp van de wortels.

Eenmaal voorbij de wortels moet je rechtdoor lopen naar de rand van de klif, hier zou je de Nameless Eternal City Site of Grace moeten vinden. Rust hier uit en ga dan verder de ruïne in.

Wanneer je tussen de ruïnes bent, moet je omhoog gaan via de wortels tot je de Across the Roots Site of Grace vindt. Vanaf hier ga je gewoon naar binnen in het grote gebied en moet je vechten tegen Fia's Champions.

Zo krijg je de Mending Rune of Death

Nadat je deze baas hebt verslagen, krijg je een nieuwe Site of Grace en je zou Fia in het achterste deel van het gebied nabij de teleportatie-poort moeten vinden. Als ze daar niet is, probeer dan uit te rusten bij de grace of eens ergens anders naartoe te teleporteren en terug te keren.

Praat met Fia en als je de keuze krijgt, zeg dat je vastgehouden wil worden. Blijf vanaf nu met Fia praten totdat je haar de Cursemark of Death kunt geven dat je normaal al in je inventaris hebt.

Je moet nu rusten en dan weer met Fia praten. Herhaal dit totdat je niet meer met haar kunt praten omdat ze niet meer rechtop zit, als je nu met Fia interageert kun je de Deathbed Dream betreden. Als je dat doet, kom je in een gevecht met Lichdragon Fortissax. Als je hem verslaat, verlaat je de droom.

Ga nu naar Fia en je zal de Mending Rune of the Death-Prince kunnen oprapen - dit is de laatste stap.

Alles wat je nu hoeft te doen is het spel blijven volgen tot het einde en je krijgt het Age of Duskborn einde!

Read this next