Zelda: Skyward Sword - Tempel der Aarde kerker: de bommenzak vinden en gebruiken uitgelegd

Lekker warm hier.

De Tempel der Aarde is de tweede kerker in The Legend of Zelda: Skyward Sword.

Je kunt deze kerker betreden wanneer je klaar bent met de Tempel der Bezinning en de vijf stukken van de sleutel hebt gevonden in Eldin Vulkaan.

In deze kerker vind je de Bommenzak en leer je hoe die te gebruiken, zodat je Scaldera kunt verslaan - de baas van de Tempel der Aarde.

Op deze pagina:

The Legend of Zelda: Skyward Sword HD trailer

Zoek je meer tips? Zie dan zeker onze Skyward Sword walkthrough en gids met tips.

Tempel der Aarde Bommenzak locatie uitgelegd

Je tocht doorheen de Tempel der Aarde begint door eerst over drie stenen blokken te springen en de Graafhandschoenen te gebruiken op een stukje aarde. Hier vind je een kist met 20 Rupees. Let wel op voor Fire Keese en Red Chuchus!

Skyward_Sword_Walkthrough_162

Het is niet nodig voor deze kerker, maar je kunt in de linkse grot ook even Mogma bezoeken.

Ben je klaar, spring dan op de stenen die op en neer bewegen om het gebied voor de poort te bereiken.

Skyward_Sword_Walkthrough_161

Nu moet je de poort openen door de touwen aan de uiteinden van het platform te raken met je zwaard. Gebruik de Kever om het touw aan de rechterkant door te snijden.

Skyward_Sword_Walkthrough_160
Skyward_Sword_Walkthrough_159
Snij de touwen door en de poort gaat open.

Ga door de poort en bereid je voor op je eerste gevecht tegen een Lizalfos.

Deze grote hagedis is normaal gezien niet zo moeilijk. Val het aan als ware het een Bokoblin, maar vermijd de armbescherming. Vermijd aanvallen door uit de weg te springen. Eenmaal verslagen, kun je misschien een Lizard Tail vinden.

Skyward_Sword_Walkthrough_158

Gebruik nu je Katapult om een van de Bombloemen op het hoofd van het standbeeld te beschieten. Heb je munitie tekort, gebruik dan de Graafhandschoenen op sommige stukjes aarde om meer te vinden.

Skyward_Sword_Walkthrough_157

Nu kun je de restanten van het historisch artefact gebruiken om over de lava te reizen. Vijanden die je tegenkomt kun je eenvoudig pletten.

Skyward_Sword_Walkthrough_156

Gebruik je de bal om het platform links (met het bewegende stenen blok) te bezoeken, dan kun je via een Bombloemen de muur breken. Daarachter zit een kost met een willekeurige resource. Ten noorden hiervan is er nog een kist met een willekeurige beloning.

Aan deze kant van de kamer kun je de grote bal gebruiken om de hendel links van de brug in te drukken. Blijf het rollen tot het in de brug klikt. Nu beweegt er een sectie naar boven.

Skyward_Sword_Walkthrough_155

Ga nu naar de rechterkant van de kamer. Hier vind je de Ledd de Mogma die wil dat je zijn Bommenzak vindt.

Skyward_Sword_Walkthrough_154

Hiervoor moet je onder het hek links van Ledd kruipen en daar een vijand doden. Rol nu een bomb terug om de stenen te vernielen die de deur blokkeren.

Skyward_Sword_Walkthrough_153
Skyward_Sword_Walkthrough_152
Rol een bom door dit gat om de volgende ruimte te bereiken.

Ga binnen en versla de twee Lizalfos die je hier vindt. Eenmaal verslagen verschijnt een kist met de Bommenzak. Ledd geeft die hierna aan jou.

Je kunt de Bommenzak zelf aanvullen door Bombloemen te plukken en snel in de zak te steken. Dit bespaart je tijd en Rupees!

Skyward_Sword_Walkthrough_151

Tempel der Aarde kaart locatie uitgelegd

Nu je de Bommenzak hebt, is het tijd om de kaart voor de kerker Tempel der Aarde te vinden. Ga naar het centrale platform, dan de linkertrap op en gebruik een bom om de steen kapot te maken.

Skyward_Sword_Walkthrough_150

Dood de Lizalfos en ga de kamer binnen.

Je eerste taak is om de twee Bokoblins en de drie Magma Spumes te doden zodat je vrij rond kunt wandelen. Magma Spumes dood je het beste door er een bom naar te gooien.

Skyward_Sword_Walkthrough_149

Eenmaal je klaar bent met vechten, gebruik je de steen tussen de twee metalen torens om naar het hogere stuk van de kamer te geraken.

Skyward_Sword_Walkthrough_148

Hier versla je drie vijanden en kun je de kist openen om de kaart voor de kerker te vinden.

Skyward_Sword_Walkthrough_147

Ga nu terug naar de belangrijkste ruimte.

Tempel der Aarde baas sleutel locatie uitgelegd

Je volgende opdracht in Skyward Sword is de sleutel voor de baas van de Tempel der Aarde te vinden. Gelukkig is de kaart hier een goede hulp in en kan je zien op de kaart dat er een zwakke plek aangeduid staat op een muur. Deze plek bevindtd zich op de muur recht tegenover het vogelstandbeeld op het centrale platform.

Skyward_Sword_Walkthrough_146
Kijk op de kaart om de zwakke plek in de muur te vinden.

Wanneer je klaar bent ga je naar deze plek en gooi je twee bommen tegen de scheur in de muur.

Skyward_Sword_Walkthrough_145
Zoek naar de scheur in de muur.

Vervolgens moet je op de bal rollen door het geopende gedeelte. Versla de Magma Spume en ga de grot in aan je rechterzijde als je wat meer bommen nodig hebt.

Eerst zal het lijken alsof je niet verder kan, maar als je naar de muur rechtover het tweede drakenhoofd kijkt, zie je opnieuw een scheur. Als je verder naar deze kant gaat zie daar ook een drakenhoofd waar je met je Kever trouwens 100 Rupees kan rapen.

Skyward_Sword_Walkthrough_144
Skyward_Sword_Walkthrough_143
Gebruik de Kever om de Rupees te nemen.

Ga verder langs het lavapad en versla de Magma Spumes tot je bij een poort komt.

Net zoals de eerste poort die je tegenkwam in de Tempel der Bezinning kan je deze enkel openen door de touwen te breken die de poort dicht houden. De eerste kan je vinden aan jouw kant van de poort en kan je kapotmaken met je Kever.

Stuur de Kever vervolgens door de gang links en breek de touwen aan de andere kant van de poort.

Skyward_Sword_Walkthrough_119

Ga nu voorzichtig verder op het pad. Wacht tot de lava gaat zakken tot je verder kan. Hier zie je links van je wat Lizalfos die een kist bewaken met 20 Rupees en ook de tweede hendel waar je tegen moet duwen met je stenen bal.

Skyward_Sword_Walkthrough_141

Nu het pad verhoogd is, kan je het noordelijke deel van de Tempel der Aarde verkennen.

Ga door de noordelijke deur en je bevindt je aan de onderkant van een hoge helling. Om boven te geraken zal je moeten sprinten, maar het is te ver om in één keer te doen. Je zal dus halfweg moeten rusten in het kleine grotje aan de linkerkant. Het wordt echter niet gemakkelijk gemaakt door de stenen die naar beneden komen terwijl je naar boven loopt.

Skyward_Sword_Walkthrough_140
Ontwijk de stenen!

Zodra je boven bent spring je over de kleine lavastroom en ga je door het gat in de omheining. Aan de andere kant zie je een plek in de grond waar je kan graven. Door dit te doen krijg je een luchtstroom.

Skyward_Sword_Walkthrough_139

Met deze luchtstroom kan je een nieuwe trap bereiken. Eenmaal boven gebruik je een bom om de stenen op te blazen beneden op de tweede helling. Je moet de bom wat hoger smijten zodat deze naar beneden rolt en op het juiste moment ontploft.

Skyward_Sword_Walkthrough_138

Nu dat gedaan is keer je terug naar de onderkant van de helling. Gebruik het kleine grotje om de stenen te ontwijken en je stamina te herladen.

Nu sta je vlak voor de deur naar de baas. Ga echter eerst de trappen op en volg het pad tot je een kist tegenkomt. Hierin zit de sleutel voor de baas!

Nadat je de sleutel van de baas hebt genomen, word je op de hielen gezet door een grote rollende steen - net als in Indiana Jones! Ren zo snel als je kan, pik wat Energievruchten mee als je kunt, en stop niet tot je het einde bereikt. Hier blokkeert een steen de lava.

Skyward_Sword_Walkthrough_136

Sla je spel op en bereid je voor om te vechten tegen de Tempel der aarde baas: Scaldera. Door Scaldera te verslaan kun je naar de derde regio gaan: Lanayru-woestijn en Lanayru's mijnbouwcentrum.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Redactie

Redactie

medewerker

Dit artikel is tot stand gebracht door verschillende Eurogamer Benelux-redacteurs. Teamwork!

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread