God of War: Ragnarok - Release, verhaal, setting en alles wat we weten

Update: Release, PlayStation 4.

Een van de sterkhouders op alle PlayStation-generaties is de God of War-serie. In 2018 liet Santa Monica Studio met verve zien vaker met het bijltje gehakt te hebben. Met onder meer een nieuwe setting en meer diepgang in het verhaal tilde de ontwikkelaar de serie zelfs naar nieuwe hoogtes. Na de uiterst succesvolle reboot kan een vervolg dan ook niet uitblijven. Niet God of War 2, maar God of War: Ragnarok dus. Hier lees je wat je alles over het langverwachte vervolg moet weten.

Inhoud

God of War: Ragnarok release - Wanneer komt de game uit?

Aan het einde van de PlayStation 5-showcase in september 2020 werd God of War: Ragnarok onthuld. Er is op het moment van schrijven geen exacte releasedatum bekend, maar het is nu wel duidelijk dat de game pas volgend jaar uitkomt. Sony heeft namelijk de God of War: Ragnarok release uitgesteld naar 2022. Tegelijkertijd is bekendgemaakt dat de game alsnog op PlayStation 4 uitkomt.

Mogelijk krijgen we in augustus meer informatie en zelfs een trailer, want volgens de geruchten organiseert PlayStation dan een digitaal evenement. Nog eventjes geduld dus.

God of War: Ragnarok verhaal en setting - Waar speelt de game zich af?

Let op: de volgende alinea's bevatten spoilers voor wie God of War (2018) nog niet gespeeld heeft!

In de vorige game heeft oorlogsgod Kratos de uitputtende strijd met de Griekse goden achter zich gelaten en bouwt hij een nieuw leven in Midgard op. Zijn tweede vrouw Faye is echter overleden. Hij moet nu zonder haar de rol van vader en mentor van zijn zoon Atreus vervullen. Worstelend met zijn eigen bloedige verleden mondt dat uit in een Spartaanse opvoeding waarin geen plaats voor fouten en emoties is. In hun queeste om de as van Faye op de hoogste bergtop van de Negen Rijken uit te strooien, is er een onontkoombare dualiteit tussen menselijkheid en goddelijkheid. Na flink wat omwentelingen door verschillende werelden en de nodige confrontaties met bemoeizuchtige mythische wezens, komt de waarheid uiteindelijk boven water: Atreus komt tot besef dat hij als zoon van een Griekse god en noordse reus veel meer dan zomaar een sterveling is.

In het geheime einde van God of War, waarbij je tijdens de aftiteling terug naar Midgard gaat, worden al een aantal hints van het verloop van het verhaal gegeven. Zo is duidelijk dat Faye haar zoon eigenlijk Loki wilde noemen. Eenmaal thuis aangekomen, pakken Kratos en Atreus hun welverdiende rust. Daarop volgt een korte cutscene waarin een niet al te vriendelijk ogende vreemdeling vergezeld door bliksemschichten en met een hamer in de aanslag voor de deur staat. Direct daarna worden vader en zoonlief wederom wakker en lijkt er niets aan de hand. Atreus vertelt over zijn vreemde droom waarin Fimbulwinter ten einde was en Thor hen kwam opzoeken. Was het een droom? Of was het een blik op de toekomst? Het is in ieder geval een sterke hint naar wat je in God of War: Ragnarok te wachten staat.

Onder meer Sindri, Brok en Mimir verwijzen naar een verschrikkelijke winter die voor de boeg staat. In de noordse mythologie is Ragnarok de legende over het eind der tijden. Het wordt ingeluid met Fimbulwinter, waarin de menselijke wereld bedekt met sneeuw, ijs en duisternis raakt. Door anarchie keert iedereen zich tegen elkaar, volgen verschillende catastrofale rampen elkaar op en is er een invasie van kwaadwillende mythische wezens. Alsof dat nog niet genoeg is, krijgen ook de goden, reuzen en andere legendarische creaturen het met elkaar aan de stok. Saillant detail: de bedrieglijke god Loki (en wie weet dus Atreus) speelt daarin een prominente rol. Hoewel over de exacte interpretaties van deze legende de meningen verschillen en schrijver Cory Balrog er ongetwijfeld een eigen twist aan gaat geven, belooft de strijd tussen orde en chaos in ieder geval centraal in God of War: Ragnarok te staan.

In de vorige God of War-game trok je als Kratos door Midgard (Mensenwereld), Alfheim (Elfenwereld), Jötunheim (Reuzenwereld), Helheim (Hel), Niflheim (Nevelen) en Muspelheim (Vuurwereld). De Noorse mythologie bestaat echter uit negen rijken. Wie tijdens het reizen via de Realm Travel Room een beetje opgelet heeft, zag immers nog een paar geblokkeerde werelden. Het is aannemelijk dat je in God of War: Ragnarok in ieder geval Midgard weer aandoet, maar wie weet passeren dit keer ook Asgard (Aesir-godenwereld), Vanaheim (Vanir-godenwereld) en Svartalfheim (Dwergenwereld) de revue.


Er komen ontzettend veel games uit, daarom hebben we meerdere overzichtsartikelen geschreven. Hier lees je alles over de Call of Duty WW2: Vanguard gameplay, Horizon Forbidden West setting, Far Cry 6 setting, Battlefield 2042 gameplay en God of War Ragnarok setting.


God of War: Ragnarok gameplay - Hoe speelt de game?

God of War uit 2018 vertoont nog steeds glimpen van een hack-and-slasher, maar de gameplay is zodanig uitgediept dat het zich niet meer zo makkelijk in een genrehokje laat plaatsen. Opmerkelijk daarbij is dat Kratos zijn primaire wapen nu een bijl en schild is, wat een andere dynamiek aan de gevechten geeft Later in de game maken de notoire Blades of Chaos wel hun terugkeer. Een interessante toevoeging is de passieve controle over de met pijl en boog gewapende Atreus, die je middels commands bij gevechten betrekt. God of War kent daarnaast nog een aantal RPG-elementen, zoals het craften van betere armor en met XP nieuwe vaardigheden vrijspelen.

Ontwikkelaar Santa Monica Studio heeft op het moment van schrijven nog geen informatie over de gameplay vrijgegeven. In de lijn der verwachting worden de bovenstaande gameplayelementen in God of War: Ragnarok voortgezet en worden er wie weet ook nieuwe features toegevoegd.

god_of_war_gameplay
Santa Monica Studio heeft nog geen God of War: Ragnarok gameplay vrijgegeven.

Wil jij ook op de hoogte blijven van het laatste God of War: Ragnarok nieuws? Houd dan vooral dit artikel in de gaten, waar we de belangrijkste informatie blijven updaten!

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Yvo Kieviet

Yvo Kieviet

Taalfirtuoos

Overdag kantoorslaaf, 's nachts superheld. En tussendoor ook nog eens fervent gamer. Heeft overigens een bloedhekel aan bakfietsen.

Gerelateerde content

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Feature | FIFA 22 gameplay - Wat is er nieuw en anders in FIFA 22?

Alles over HyperMotion, visuals, teams en nog meer.

Feature | FIFA 22 Volta is niet zoals je het je herinnert

Alles over Volta gameplay, Arcade, Selections, Seasons en nog meer.

Verder op de site...

De 5 best verkochte games deze week

Week 36 (6 t.e.m. 12 september 2021).

Feature | FIFA 22 Career Mode - Wat is er nieuw in de carrièremodus

Alles over Manager Career, Player Career en nog meer.

Feature | FIFA 22 FUT - Wat is er nieuw in FIFA Ultimate Team?

Alles over FUT Divisions, Champions, Heroes en nog meer.

Feature | FIFA 22 release - Waar en wanneer kun je FIFA 22 kopen?

Alles over de launch, pre-order, edities en nog meer.

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread