Assassin's Creed was PS2/Xbox game

Ubi maakte spel voor vorige generatie.

Ubisoft heeft laten weten dat het populaire Assassin's Creed eigenlijk voor de PlayStation 2 en Xbox had moeten verschijnen.

Op het laatste nippertje besloot de ontwikkelaar echter om de reeds bestaande versie te schrappen om Assassin's Creed richting de (toen nog) next-gen consoles te brengen. Interessant is dat Jonathan Jasques-Belletete toegeeft dat het spel er op de PS2 en Xbox helemaal anders uitzag.

"We hadden een ander verhaal klaar, compleet met andere omgevingen, vijanden en nog een heleboel dingen. En ik moet toegeven dat het er cool uitzag!", aldus Belletete. Ubisoft Montreal, de studio die deeltje één en twee maakte, had een klein team op het project gezet dat zelfs nog tijdens de productie van het uiteindelijke Assassin's Creed voor de PS3, X360 en PC werkte aan de nooit uitgebrachte versie.

Wij waren zwaar onder de indruk van Assassin's Creed 2, terwijl de downloadable content (in de vorm van Bonfire of the Vanities en Battle of Forli) ons minder konden bekoren. Deeltje drie zou overigens eveneens rond Ezio, de held uit het meest recente deel, draaien.

Advertentie

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread