Xbox Series X/S is snelst verkopende Xbox-console aller tijden

Laat vorige generaties achter zich.

Microsoft-topman Phil Spencer meldt dat de Xbox Series X/S de snelste verkopende Xbox-console aller tijden is. Daarnaast onthult Spencer dat het tekort aan Xbox Series X/S- en PlayStation 5-consoles niet aan het aanbod ligt, maar aan de vraag. Die is namelijk groter dan de huidige voorraad van Microsoft en Sony.

Door de hoge vraag zijn de Xbox Series X en S de snelst verkopende Xbox-consoles en laten die dus de Xbox, Xbox 360 en Xbox One achter zich. Volgens een schatting van gaminganalist Daniel Ahmad zijn er momenteel meer dan 12 miljoen exemplaren van de Xbox Series X/S verscheept.

XboxSeriesXSsnelstverkocht

De Xbox 360 is in totaal voorlopig nog steeds de koploper met 85 miljoen verkochte exemplaren. De Xbox One volgt met 50 miljoen verkochte consoles terwijl de allereerste Xbox 'slechts' 24 miljoen keer is verkocht.

Naast verkoopcijfers kondigde Microsoft eerder de nieuwe externe Xbox Series X/S SSD's aan en kun je momenteel aan de slag met de Xbox Game Pass-games van januari.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Gerelateerde games

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Dying Light 2 krijgt minstens vijf jaar post-launch DLC

Om te vermijden dat het een zombiegame wordt.

Respawn werkt aan drie nieuwe Star Wars-games

Jedi: Fallen order sequel, een shooter en meer!

Lego Star Wars: The Skywalker Saga release bekend

In a galaxy… not that far away!

Dying Light 2 krijgt gratis next-gen update

Maar geen cross-generation co-op.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread