Skip to main content
Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Take-Two start nieuwe oorlog tegen GTA modding community

Al heel wat populaire mods niet langer beschikbaar via ModDB.

Uitgever Take-Two ligt voor de zoveelste keer in de clinch met de Grand Theft Auto modding community. De afgelopen week verdwenen heel wat populaire mods voor verschillende GTA-games van ModDB.

Zo is de populaire Vice City Overhaul mod voor GTA 5 niet langer beschikbaar. Ook oudere games in de serie zijn getroffen. Zo is GTA: Liberty City, een mod voor GTA: Vice City die de map van GTA 3 toevoegt, onvindbaar. Ook GTA: Underground, die de maps van GTA 3, Vice City en San Andreas combineert, is verdwenen.

Vooral mods die volledioge maps toevoegen, lijken dus het slachtoffer. In 2017 verzekerde Take-Two de modding community nochtans dat hun werk beschermd was. Die verklaring is in 2019 echter geüpdatet en vermeldt nu dat mods "geen bestaande IP" mogen gebruiken en dat het maken van "nieuwe games, verhalen, missies of maps" niet is toegestaan.

De komende dagen krijgen we ongetwijfeld een beter zicht op de impact van de nieuwe DMCA-ronde van Take-Two. Het is bijvoorbeeld nog onduidelijk hoe de toekomst voor de Belgische mod Ghent Theft Auto eruitziet. Alle gekende GTA 6 info lees je op de site.

Read this next