Gescalpte Steam Decks al veelvuldig op eBay te vinden

Mazen van het Steam Deck.

Ondanks de anti-scalp-maatregelen voor de Steam Deck verkopen enkele scalpers hun gereserveerde exemplaren al op eBay voor meer dan het dubbele van de aankoopprijs.

Het gaat hier om gereserveerde exemplaren die besteld zijn op vrijdag 16 juli, waardoor die bij de release geleverd worden. Zij die een Steam Deck overkopen van scalpers voor € 500 tot € 1000 zijn er dus bijna zeker van dat ze niet te lang moeten wachten voor zij hun exemplaar in handen krijgen. Wie vandaag pas een Steam Deck bestelt, ontvangt het 64 GB-model pas in het eerste kwartaal van 2022, het 256 GB-model in het tweede kwartaal en het 512 GB-model pas op het einde van 2022.

SteamDeckeBay

De anti-scalp-maatregelen van Valve op de Steam Deck-bestellingen hebben dus gefaald. Door die maatregelen kon je nochtans pas een Steam Deck bestellen met een Steam-account van minstens 48 uur oud waarop er reeds iets was aangekocht. Ook kon je maar een exemplaar tegelijkertijd reserveren voor een borgsom van 4 euro. Valve onthulde daarnaast ook dat de prijsbepaling van de Steam Deck "pijnlijk, maar noodzakelijk" was.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread