Valve neemt maatregelen tegen Steam Deck scalpers

Neemt scalpers te grazen.

Scalpers zullen het moeilijk krijgen om bij de release van de Steam Deck die console in grote aantallen te kopen en veel duurder te verkopen dankzij enkele maatregelen.

De reservaties voor de Steam Deck starten op 16 juli om 19:00 uur en als je op dat moment een exemplaar wilt reserveren, heb je een Steam-account nodig die minstens 48 uur bestaat en waarop al minstens één aankoop werd gedaan. Om scalpers met een bestaande account tegen te houden, kunnen klanten ook maximaal één Steam Deck reserveren of aankopen.

steam_deck_laptop

Valve vraagt per reservatie ook een voorschot van 4 euro. Wie zich binnen de dertig dagen bedenkt, krijgt het geld terug via een zelf te kiezen betalingsmethode. Wie zijn reservatie na dertig dagen wilt annuleren, kan het bedrag enkel terugkrijgen via de Steam Wallet. Daarnaast is er momenteel nog een derde restrictie, want om een exemplaar van de Steam Deck te reserveren zal je regio van je account ingesteld moeten staan op de Verenigde Staten, Canada, een land dat lid is van de Europese Unie of het Verenigd Koninkrijk. Daar komen binnenkort nog andere regio's bij.

Naast het aanpakken van scalpers onthult Valve dat de prijsbepaling van het Steam Deck "pijnlijk, maar noodzakelijk was".

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread