Als je op een link klikt en een aankoop doet, krijgen we mogelijks een kleine commissie. Lees ons redactiebeleid.

Deathloop komt ten vroegste in september 2022 naar de Xbox

Sony verwerft een jaar exclusiviteit.

In de nieuwe trailer voor Deathloop die tijdens de afgelopen PlayStation State of Play werd onthuld, is te zien dat de game een jaar lang enkel op de PlayStation 5 en pc te spelen is. De release staat gepland voor 14 september 2021, dus pas ten vroegste op 14 september 2022 kunnen Xbox-eigenaars ook aan de slag met de game.

Na de overname van Bethesda door Microsoft was er lang onduidelijkheid over wat er zou gebeuren met Deathloop en GhostWire: Tokyo, twee games waarvoor Sony een exclusiviteitscontract met Bethesda had getekend. Microsoft verduidelijkte echter al snel dat die contracten zouden worden gerespecteerd.

Cover image for YouTube videoDeathloop – Official Gameplay Walkthrough | PS5

Dit exclusiviteitscontract betekent niet noodzakelijk dat de game vanaf 14 september 2022 meteen naar de Xbox Series X/S komt, maar het lijkt ons onwaarschijnlijk dat Microsoft die release veel langer dan dat zou uitstellen. Vermoedelijk komt de game die dag meteen ook naar Xbox Game Pass.

Voor de pc-versie is het nog onduidelijk wat er staat te gebeuren. Kunnen pc-gamers de game wel meteen spelen via Xbox Game Pass voor pc, of moeten zij daarvoor ook minstens nog een jaar wachten? Voor alle eerdere Bethesda-games is er intussen wel meer duidelijkheid. Sinds vorige maand zijn alle games van Bethesda immers speelbaar via Xbox Game Pass.

Sign in and unlock a world of features

Get access to commenting, newsletters, and more!

In this article

Deathloop

PS4, PS5, Xbox One, Xbox Series X/S, PC

Related topics
Over de auteur
Michiel De Coninck avatar

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Reacties