Netflix wil in de toekomst meer games ontwikkelen

Op zoek naar talent.

Televisiemaker Netflix wil zich in de toekomst ook focussen op de ontwikkeling van games. Volgens een rapport van The Information is het bedrijf daarom op zoek naar "een manager om zijn game-divisie te leiden", alsook naar "verschillende belangrijke figuren uit de industrie".

Wat Netflix precies van plan is, is nog onduidelijk. Het bedrijf heeft in een antwoord aan Gamespot wel bevestigd dat het meer gevarieerde content wil ontwikkelen, zonder in detail te treden.

De interesse van Netflix in games hoeft niet te verbazen. Van de serie Stranger Things zijn er bijvoorbeeld al verschillende games gemaakt. Daarnaast werkt Netflix aan de verfilming van verschillende franchises zoals Assassin's Creed en een tweede seizoen van The Witcher. En dan is er uiteraard nog Black Mirror: Bandersnatch dat de grens tussen films en games doet vervagen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread