Epic Games betaalde in 2019 meer dan 11 miljoen dollar om gratis games uit te delen

Waarom ooit nog games kopen?

De rechtszaak tussen Epic Games en Apple over het al dan niet verkopen van Fortnite in de Epic Games Store is momenteel volop aan de gang. Uit die rechtszaak komt ook heel wat andere informatie naar boven. Zo heeft Epic Games in de eerste negen maanden van 2019 11,6 miljoen dollar betaald aan ontwikkelaars om hun games gratis te verdelen via de Epic Games Store.

Voor de Batman Arkham-trilogie betaalde Epic Games bijvoorbeeld 1,5 miljoen dollar. Ook Subnautica was een dure aankoop. Voor die game betaalde Epic Games maar liefst 1,4 miljoen dollar. Een kleinere game zoals Super Meat Boy moest het dan weer doen met een beperkt bedrag van 50.000 dollar

Uit het document blijkt ook dat Epic Games via het uitdelen van gratis games vooral nieuwe gebruikers naar de Epic Games Store wil lokken. Zo houdt het bedrijf nauwgezet bij hoeveel er betaald is per nieuwe gebruiker door het betaalde bedrag te delen door het aantal nieuwe accounts.

Dat alles bevestigt nogmaals dat Epic Games alles in het werk stelt om de concurrentie met Steam aan te gaan. Door gratis games aan te bieden, hoop het bedrijf zoveel mogelijk nieuwe gebruikers te lokken die op termijn hopelijk ook hun games bij Epic zullen kopen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Michiel De Coninck

Michiel De Coninck

Nostalgicus

Michiel kijkt met veel nostalgie terug naar 'de goede oude tijd', toen de Sega Dreamcast nog hip was en DLC nog gewoon een expansion heette. Hij heeft verder een onverklaarbare voorliefde voor point-and-click adventure games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread