Dankzij nieuwe PlayStation 5 update kun je HDR automatisch uitschakelen

Een aangename verrassing.

De eerder aangekondigde grote PlayStation 5 systeemupdate is zoals beloofd vanaf nu beschikbaar. Die voegt naast ondersteuning voor USB-opslagapparaten en cross-gen Share Play ook tal van onaangekondigde zaken toe.

Dankzij de nieuwe update wordt het Game Base-menu vernieuwd met de toevoeging van enkele party- en voice chat-opties, is het nu mogelijk om games te verbergen in je bibliotheek en krijg je meer opties op het vlak van de automatische screenshots of video's die worden gemaakt bij het verdienen van een trophy.

De update bevat echter ook enkele onaangekondigde features. Zo past het systeem niet langer automatisch een HDR-filter toe op games die dat niet standaard ondersteunen. Via de nieuwe optie 'On When Supported' speel je games die geen native HDR hebben dus standaard in SDR.

PS5Update

Daarnaast ondersteunt de PlayStation 5 nu 120Hz-schermen in de 1080p-mode. Dat is een goede zaak als je weet dat het systeem voorheen geen hogere refresh rates herkende als je PlayStation 5-games afspeelde op bijvoorbeeld een pc-scherm.

Als laatste is het nu mogelijk om je PlayStation 5 te syncen met je televisie. Daardoor is het mogelijk om je tv automatisch te laten opstarten wanneer je console opstart. Ook zal je televisie in standby gaan als je PlayStation 5 in Rest Mode gaat.

Daar stopt het echter niet, want ook de DualSense krijgt een update. Welke nieuwe dingen die update toevoegt of welke problemen hij verhelpt, maakte Sony niet bekend.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Nintendo kondigt Gamestudio aan

Voor de Miyamoto's in spe.

Dit zijn de Xbox Game Pass titels voor mei 2021

Met onder andere FIFA 21, Red Dead Online en Final Fantasy X/X-2 HD Remaster.

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread