Sony: 'Ventilator PS5 wordt geoptimaliseerd via online updates'

Koele kikker.

De ventilator van de PlayStation 5 wordt geoptimaliseerd via online updates. Dat maakte Sony-topman Yasuhiro Ootori bekend in een interview.

Om de PlayStation 5 zo optimaal te laten koelen bij het gamen, verzamelt Sony data van de Accelerated Processing Unit (APU). Via die data kan het bedrijf zien hoe de ventilator zich bij specifieke games gedraagt en waar nodig bijsturen via online updates.

PS5fan

Sony onthulde de binnenkant van de PlayStation 5 tijdens de officiële PlayStation 5 demontagevideo, waarin de ventilator en twee stofopvanggaten werden getoond. De focus op koeling is nodig, want midden juni maakte het bedrijf bekend dat de PlayStation 5 zo groot is omdat de console extreem warm wordt en dat de technologie nog niet optimaal gekoeld kan worden.

Het bedrijf besteedt waarschijnlijk ook extra aandacht aan de ventilator van de PlayStation 5, omdat vele PlayStation 4-eigenaars zich storen aan de luidruchtige ventilator van die console tijdens het gamen.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread