Koopgids: Xbox Series X, Game Pass, headset en beste 4K TV

Microsoft vecht terug.

De Xbox Series X en S zijn officieel onthuld en te koop, maar je vraagt je vast wel af welke console, controller, headset en eventueel tv je het best koopt om in de perfecte omstandigheden te gamen. We zetten daarom alle koopjes voor je op rij in dit artikel zodat je in november meteen van next-gengaming kunt genieten.

Xbox Series X vs. Series X

Elke generatie opnieuw vraagt iedereen elkaar hetzelfde: ga je voor Microsoft of Sony? Zorg dat je zeker de Xbox Series X vergelijkt met de PlayStation 5 en kies voor de console die het best bij jou past. Het kan zeker helpen om onze artikels over de Xbox Series X prijs en Xbox Series X specs te lezen. Ook interessant is dat de Series X krachtiger is dan de PlayStation 5.

Ben je zeker dat je een Xbox Series X wilt? Proficiat! Maar er volgt nog een grote keuze om te maken: kies je voor de Series X of Series S?

De Xbox Series X is de krachtpatser van de twee. Deze console heeft de allerbeste specificaties van de volgende generatie en zorgt ervoor dat Microsoft dus de technologische leider van het peloton wordt. De console werkt zoals je gewend bent; er is een diskdrive om fysieke schijfjes af te spelen en je kunt games gewoon digitaal kopen en spelen.

De Xbox Series X kopen op Bol.com doe je hier. De console komt al op 10 november uit. Let wel op: je kon een Series X pre-order plaatsen, maar door de hoge vraag is de voorraad in alle winkels volledig weg. Het is voorlopig onduidelijk wanneer er meer consoles aankomen.

De Xbox Series S biedt bijna dezelfde ervaring, met twee belangrijke verschillen. Eerst en vooral heeft de Series S geen diskdrive, waardoor je geen fysieke games kunt spelen. Ten tweede is de GPU minder krachtig dan de X, waardoor games grafisch minder geavanceerd zijn. Toch belooft Microsoft dat de Series S een volwaardige next-genervaring is.

Xbox Series S op Bol.com kopen kun je via deze link doen. De console komt op 10 november uit, maar via de voorgaande link kun je wel een pre-order plaatsen.

Xbox Series X & S controller

Microsoft heeft een sterke reputatie qua controllers. De Xbox 360-controller blijft tot op vandaag populair en de Xbox One-controller is heerlijk robuust en mooi ontworpen. Het is dan ook reikhalzend uitkijken naar de nieuwe controller die vooral qua D-pad een grote verandering heeft ondergaan.

De Xbox Series X en S controller kopen op Bol.com doe je hier. Neem zeker ook een kijkje naar de verschillende mooie kleuren.

Wil je op een hoger niveau spelen? Dan raden we je de Xbox Elite Series 2 controller aan. De controller is erg aanpasbaar en extreem duurzaam; perfect voor wie competitief games speelt (of gewoon veel gamet).

De controller kwam oorspronkelijk uit voor de Xbox One, maar Microsoft heeft al bevestigd dat bijna alle apparaten voor de vorige generatie blijven werken op de Series X en S. De Xbox Elite Series 2 controller kopen op Bol.com kan via deze link.

Vergeet ook niet om een Xbox Play & Charge oplaadkit op Bol.com te kopen om je controller op te laden.

Game Pass en games om te kopen

Wie Xbox zegt, zegt ondertussen Game Pass. De abonnementsdienst van Microsoft is een van de meest indrukwekkende nieuwe initiatieven van de afgelopen jaren, met een grote bibliotheek aan diverse en splinternieuwe games. Alle exclusieve games komen trouwens op de dag van release meteen naar Game Pass. We kunnen je dus niet hard genoeg aanraden om een abonnement op Game Pass te nemen als je je nieuwe console in huis haalt.

Je kunt Game Pass op Bol.com kopen voor verschillende duurtijden. Koop je Game Pass Ultimate, dan krijg je ook toegang tot Game Pass op pc en heb je meteen een Live abonnement om online te spelen en gratis games te krijgen. Een hele goede deal, dus.

Ben je benieuwd naar meer games, dan raden we je aan om zeker een kijkje te nemen naar onze grote lijst met alle Xbox Series X en S games. We raden je ook de volgende games aan om via pre-order te bestellen:

Beste headset

Op dit moment zijn er nog niet zoveel headsets aangekondigd voor de Series X en S. Zo goed als de enige die je kunt vinden, is de Nacon RIG100HX.

Dat is echter niet zo erg, want Microsoft heeft al aangekondigd dat zo goed als alle headsets uit het verleden ook op de Series X en S blijven functioneren. De Turtle Beach Stealth 700X Gen 2 op Bol.com is een van onze favorieten.

Beste 4K TV

Wat heb je aan de immense kracht van de Series X zonder een goeie tv? Geen zorgen: wij hebben een erg uitgebreid overzicht van de beste 4K tv's voor HDR gaming. We zetten speciaal voor jou ook nog eens twee van onze favorieten op een rijtje.

Qua gaming kun je niet veel beter kopen dan de LG C9 4K OLED tv. Met zijn waanzinnig scherpe scherm en geavanceerde functies kun je bijvoorbeeld ook genieten van de framerate van 120fps die Microsoft reeds heeft aangekondigd voor verschillende games.

Iets goedkoper maar nog steeds geweldig is de de Samsung Q60 QLED 4K tv op Bol.com. Dit prachtig apparaat is niet zo geavanceerd qua extra functies, maar biedt desondanks een zeer degelijke ervaring.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Carl Vander Maelen

Carl Vander Maelen

Muggenzifter

Gepassioneerde gitarist die games zoveel als mogelijk in zijn doctoraat in het Recht probeert te betrekken.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread