Microsoft koopt ZeniMax en heeft nu Bethesda, id Software en meer in handen

Aardschok door de industrie.

Microsoft maakt vandaag bekend dat het uitgever ZeniMax opkoopt voor een bedrag van 7,5 miljard dollar.

ZeniMax is het moederbedrijf van ontwikkelaars Bethesda, Tango Gameworks, id Software en Arkane Studios. De aankoop betekent dat Microsoft alle studio's en franchises van ZeniMax in handen krijgt.

logo

Daar zitten verschillende grote kleppers tussen zoals de Elder Scrolls-reeks, Fallout, Doom en Wolfenstein, maar ook reeksen als Dishonored, Evil Within en Prey. Het is onduidelijk of nieuwe games van het vroegere ZeniMax studio's vanaf nu exclusief voor Xbox en PC zullen zijn, maar die kans is heel groot.

Het gaat om één van de grootste aankopen van een studio ooit in de gamesindustrie en de toevoeging van ZeniMax maakt van Xbox Game Studios meteen een van de grootste game-uitgevers naast Nintendo, Electronic Arts en Ubisoft.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread