Microsoft: 'Xbox Series S biedt dezelfde next-gen-ervaring als de Xbox Series X'

Renderresolutie ligt wel lager.

In een nieuw filmpje over de Xbox Series S laat Microsoft-topman Jason Roland weten dat de goedkopere variant op de Xbox Series X dezelfde next-gen ervaring biedt als de Xbox Series X. Volgens het bedrijf is het enige verschil tussen beide consoles de lagere renderresolutie van de Xbox Series S.

In de bijbehorende video vergelijkt Microsoft de Xbox Series S met de Xbox Series X. Daarin zie je dat beide varianten beschikken over een 8 core Zen 2 CPU en dat de processorsnelheden maar 0,2 GHZ van elkaar verschillen.

Het grote verschil tussen beide consoles zit hem in de GPU. De Series X draait standaard aan een 4K-resolutie met minimaal 60 frames per seconde en maximaal 120 frames per seconde. Dat in tegenstelling tot de Series S, die standaard aan een 1440p-resolutie draait. Die kan echter opgeschaald worden naar 4K met 120 frames per seconde.

Om de resolutie van de Xbox Series S op te schalen naar 4K, maakt de goedkopere variant gebruik van hardware die de resolutie van games makkelijk vergroot. Je kunt de goedkopere variant dus makkelijk aansluiten op een 4K-televisie zonder veel in te boeten op het vlak van beeldformaat.

Intussen weten we ook dat de Xbox Series X en Xbox Series S op 10 november uitkomen en heeft Microsoft alle Xbox Series S specificaties onthuld.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Glenn Nouws

Glenn Nouws

medewerker

Door een spierziekte rolt Glenn door het leven in een elektrische rolstoel en is hij een gedreven Powerchair hockey-speler. Sinds zijn eerste aanraking met de PlayStation 1 is hij ook verslaafd aan alles wat met gaming te maken heeft.

Gerelateerde content

Nintendo Switch ondersteunt nu Bluetooth audio

Klinkt als bluetooth audio in de oren.

Nintendo kondigt Switch prijsverlaging aan

In aanloop naar de release van de Switch OLED.

Lego Super Mario 64 set onthuld

Minstens evenveel pixels als op de Nintendo 64.

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread