A Total War Saga: Troy nu tijdelijk gratis via de Epic Games Store

Geen Trojaans paard.

A Total War Saga: Troy is vanaf vandaag 15.00 uur (13 augustus) tot morgen 15.00 uur (14 augustus) gratis via de Epic Games Store te verkrijgen. De game is gebaseerd op de Ilias, het epos van Homeros dat de Trojaanse oorlog beschrijft.

Onze uitgebreide review volgt later, maar hier is alvast een voorsmaakje:

A Total War Saga: Troy blinkt vooral uit dankzij zijn diversiteit. Je speelt als bekende helden aan beide kanten van het conflict tussen de Grieken en Trojanen, die elk hun eigen bekommernissen en doelen hebben. Zo is Achilles bekommerd om zijn heldenstatus, terwijl Paris vooral zijn gestolen geliefde Helena uit de klauwen van Menelaüs probeert te houden. Die persoonlijke doelstellingen geven de campagne meer flair dan in een traditionele Total War-game, waarin het uiteindelijk steeds om werelddominantie draait (hoewel die optie voor de machtslustige gamer weliswaar nog steeds aanwezig is).

De gevechten zijn trager dan gebruikelijk voor de reeks, zeker vergeleken met de Warhammer-spin-off. Dat komt omdat Troy zich tijdens de bronstijd afspeelt, een tijd waarin bijvoorbeeld snelle cavalerie ontbreekt. Hoewel de gevechten tactisch wat minder interessant dan in voorgaande Total War-games zijn, blijven ze door de enorme schaal en visueel spektakel overeind.

De beslissingen die op de strategische map maakt, zijn wel uitgebreider. Omdat in de bronstijd goud niet het enige betaalmiddel was, moet je nu met vijf goederen rekening houden: brons, hout, voedsel, steen en geld. Omdat je deze alle vijf nodig hebt om een welvarend rijk te onderhouden en uitbreiden, beïnvloeden ze sterk je strategische beslissingen. Een sterke tegenstander met veel brons is bijvoorbeeld in de juiste situatie een geschiktere vijand dan een zwakke belager die weinig zeldzame goederen te bieden heeft.

A Total War Saga: Troy download je via de Epic Games Store.

Advertentie

Ga naar comments (0)

Over de auteur

Bruce Vandeweyer

Bruce Vandeweyer

Moraalfilosoof

Begon in de kleuterschool met gamen en is sindsdien nooit gestopt. Ontwikkelde de afgelopen jaren een bijna ongezonde Dark Souls obsessie, waarvan hij vandaag probeert af te kicken door zich toe te leggen op adventure en indie games.

Gerelateerde content

Verder op de site...

Reacties (0)

Sorry! De reacties op dit artikel zijn gesloten.

Verberg laag-scorende commentaren
Sorteer op
Thread